ANNE - ÇOCUK

Bebeğinizle aranızdaki engeli ortadan kaldırın

Çiçeği burnunda annelerin en büyük sorunlarından biri meme ucu çatlakları. Bu durumun emzirmenize engel olmasına izin vermeyin
 
   
 
 
     
Doğru emzirme teknikleri uygulanmadığında birçok anne meme ucu çatlakları sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Bu durum anneyi emzirmeden uzaklaştırdığı gibi bebeği de gelişimi için şart olan anne sütünden mahrum bırakıyor. Op. Dr. Hakan Ünlü, 'Doğru emzirme tekniklerinin kullanılması ve bu amaca yönelik tedavi ve önlem amaçlı bitkisel pomatlar, annelere bu dönemde emzirmeyi zevk haline getiriyor''şeklinde konuşuyor.

KARBONATLI SUYLA SİLMEYİN
Dr. Ünlü 'Meme başlarının emzirmeye hazırlanması için öncelikle masajlar önerilebilir. Ancak bu masajların nasıl yapıldığı çok önemlidir. Meme ucuna zarar verilmeden yapılmalı. Halk arasında alkolle, karbonatlı suyla silme gibi inanışlar yanlış. Bunun yerine gayazulen etken maddeli bitkisel pomad tercih edilmeli. Çünkü bitkisel pomadların toksik özelliği yok. Yine emzirme sırasında da kullanılan bitkisel pomadın bebeğe hiçbir yan etkisi de olmuyor'' diyor.

İLK GÜN 10 DAKİKA EMZİRMEK YETERLİ
Emzirme sırasında dik oturun. Bebeğin sadece meme ucunu değil, areola denilen kahverengi kısmın da büyük bölümünü ağzına almasına dikkat edin.

Bebek doğduğunda mümkün olan en kısa sürede emzirmeye başlayın. İlk günlerde kolostum denilen ağız sütü, bebek için oldukça değerlidir. İlk gün emzirme 5-10 dakikayı geçmemeli. Bundan sonraki günlerde bu süre 20 dakikaya uzayabilir. Aksi taktirde meme ucunda şişme gibi sorunlar olabilir.

Sık ve kısa aralıklarla bebek emzirilmeli. Bebek keyif için emzirme işlemini sürdürmek istemesi halinde hemen memeyi çekmeyin. Bu, göğüs için çok travmatik olabilir. Bunun için küçük parmağınızı bebeğin ağzının kenarına koyarak dikkatini dağıtmaya çalışın ya da parmağınızı ağzının içine doğru itin ve dili ile vakum yapmasını engelleyin.

Sütün azalmaması için stresten uzak durun. Günde en az 8 bardak su tüketin. Ancak 12 bardaktan fazlası süt salgısını azaltabilir. Çay, kahve ve alkol tüketimi yine süt salgısını azaltan etkenler arasında yer alıyor.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>