BURÇLAR

2020 Yılı Neden Bu Kadar Zorlu Geçiyor

Astrolojik açıdan bu yılın etkilerine baktığımızda hayli dikkat çekici bir yıl olduğunu görebiliyoruz.
 
   
 
 
     

Bunlara değerli astroloji severler adına tek tek değinecek olursak ilk olarak bu yıl 6 tutulma yaşıyor olduğumuzu görüyoruz. Normal zamanlar bir yıl içerisinde 4 tane tutulma olur. 2 Güneş tutulması ve 2 Ay tutulması yaşanır. Tutulmalar zaten zorlayıcı etkiler yaratırlar. Bireysel haritalarımızda da bulunduğu Saros serisinin konusuna göre de farklılık göstermesi bir yana, zorlayıcı ve dönüştürücü etkilere sahiptirler. Haliyle bu yıl 6 adet Güneş tutulması bu anlamda zorlayıcı etkileri bir tık daha arttırmış bulunuyor. Bunun haricinde Oğlak burcunda uzun süren bir gezegen yoğunluğu yaşadık. Oğlak ve Yengeç burçlarında önemli tutulmalar oldu. 12 Ocak 2020 tarihinde Oğlak burcunda Satürn ve Plüton kavuşumu gerçekleşti. Satürn ve Plüton kavuşumları ortalama 35 yılda bir olur. Plüton yıkımları anlatırken Satürn büyük sınavları ve önemli testleri anlatır.

Haliyle bu iki zorlu gezegenin kavuşumu da 2020 yılının henüz başında bir takım zorlu etkileri de bizlere adeta bir uyarı niteliğindeydi. Jüpiter ve Plüton kavuşumu da 5 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşti ve Retro hareketi, tekrar ileri hareketi derken 30 Haziran ve 13 Kasım tarihlerinde tekrar Jüpiter Plüton kavuşumlarını yaşıyor olacağız. Jüpiter her nereden geçerse ve hangi gezegen ile birleşirse onun etkisini büyüten bir etki yapar. Burada Jüpiter Plüton’un yıkıcı etkisini büyüten bir rol almış oldu. Jüpiter, Satürn ve Plüton Eylül ayında ve Oğlak burcunda ve hepsi tekrar geri hareket halindeyken kavuşum yapıyor olacaklar. Haliyle bu kavuşumun bizlere anlattığı en temel konu 2020 yılı, yıl boyunca zor bir yıl olma özelliğini de aslında bir anlamda devam ettiriyor olacak. Jüpiter ile Satürn ise 21 Aralık tarihinde kavuşum yapacaklar.

Buradaki Jüpiter, Satürn ve Plüton’un daha önceki yıllarda ayrı ayrı bir araya geldikleri zamanlarda neler olduğunu kronolojik olarak incelediğimizde aslında Astrolojinin ne kadar da doğru çalıştığını bir kere daha görmüş oluyoruz.

Satürn ve Plüton kavuşumu 4 Ekim 1914’te olmuş ve daha sonra Retro ve ileri hareketleri de dahil olmak üzere iki kez daha 1914 ve 1915 yıllarında tekrarlamış. Peki ne yaşadık biz o yıllarda? Tam 4 yıl süren 1. Dünya savaşı. Hemen arkasından 10 Ağustos 1918 tarihinde Jüpiter ve Plüton kavuşumu yaşanmış. Tarihte bu zaman diliminde 1918 ile 1920 yılları arasında 18 ayda tam 140 milyon kişinin ölmesine neden olmuş bir salgın hastalık olan İspanyol gribi yaşanmış.

Jüpiter ile Plüton karşıt açıları yine 23 Nisan 1937, Jüpiter Satürn kavuşumu 8 Ağustos 1940, Jüpiter Plüton kavuşumu 1 Ağustos 1943, Satürn Plüton kavuşumu 11 Ağustos 1947 yıllarında meydana gelmiş. Peki bu yıllarda neler oldu? 2. Dünya savaşı 1939-1945 yılları arasında gerçekleşti.

Jüpiter Satürn, Jüpiter Plüton ve Satürn Plüton etkileşimleri yine 2000, 2001 ve 2002 yıllarında yaşandı ve yine o yıllarda 99 depremi, 11 Eylül saldırıları ve ekonomik krizleri peş peşe yaşadık. Sars gribi vakası nedeniyle de Kasım 2002 – Temmuz 2003 yılları arasında 1000’yakın insan hayatını kaybetti.

Gelecekte tekrar bir araya gelme zamanlarına bakarsak ise bu gezegenlerin, yıl olarak 2026, 2029 ve 2030 yıllarını görüyoruz. En büyük temennim elbette bu zor zamanları geride bırakmak ve bir daha yaşamamak ancak hayat bu yönüyle de var ve bazen bilerek ilerlemek gerektiğini de değerli buluyorum. Özet olarak aslında bu gezegenlerin astrolojik açıdan bir araya geldikleri zamanlarda birtakım zorlayıcı etkileri de beraberinde getirdiğini görüyoruz.

Bu günleri de milletçe birbirimize destek olarak elbette bir şekilde atlatacağız. Akrep burcu ülkesi olarak zaten krizlerle baş etmeyi en iyi bilen ülkeler arasındayız. Bu yazıyı bir durum değerlendirmesi olarak çok değerli hocam Öner Döşer ’in de engin bilgileri ışığında sizlerle paylaşmak istedim.

Sağlıklı bir yıl dileğiyle.

Astrolog T. Ceylin Çelebi

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>