BURÇLAR

2021 Kurtuluş Yılı Olacak

2021 yılını, radikal değişimlerin nihai sonucunu alacağımız bir yıl olarak tanımlayan Bilişim Uzmanı ve Astrolog Aygül Aydın 2021’de Dünya ve ülke genelinde yaşanacak gelişmeler ile burç yorumları hakkındaki öngörüleri...
 
   
 
 
     

Astroloji okuyucularından özel bir ricam bulunmaktadır. Astroloji gelecekten haber vermez, sizi geleceğe taşır. Bu yüzden bir şeyi öngörmek önüne geçmek anlamı taşımaz. Olması gereken olacaktır. Yağmur yağacaksa yağacaktır. Bu durumda yağmur neden bana yağıyor diye şikâyet ederseniz bu sizler için sadece ayağınızın takılıp düştüğü yerde kalmanız demektir. Âmâ astroloji bilgisine sahipseniz ya da kaliteli bir astroloji okuyucusuysanız bunun yerine ayağınızın neden o taşa takıldığını ve neyi fark etmeniz gerektiğine yardımcı olur. Bir astroloji araştırmacı olarak sunduğum bu bilgiler ışığındaki tek görevim sizlere bir aydınlık sağlamaktır. Sizleri düşündürmektir. Ne yapacağınızı söyleyemem. Bunu size kimse söyleyemez. Ne kadar okursanız ve ne kadar bulunduğunuz çağın ve zamanın ruhun okursanız ne yapacağınızı daha iyi bilirsiniz. İçinizdeki korkulara, kaygılar bir son verebilirsiniz. Dünyada bulunduğunuz yerin hakkını vermeyi unutmayın. Bu koordinatlarla bu zamana boşuna geldiğinizi düşünmüyorum. Bu evrende sebepsiz bir kuş dahi uçmaz…Aslında 2020 yılı bir çöküş yılı gibi algılandı ama büyük zayıflıklarımızı görme ve düştüğümüz tuzakları fark etme yılıydı. 2021 yılı, bir kurtuluş yılı olarak açıklanabilir. Kurtuluşun kendimizde olduğunu fark edersek. 2020 yılı, radikal bir değişim yılı iken 2021 artık tüm bu değişikliklerin nihai sonucunu alacağımız bir yıl olacak.

21 Aralık 2020 Jüpiter - Satürn kavuşumu ve tüm yıl boyunca sorumlu olacağımız Satürn - Uranüs gezegenlerinin karesi, yılın en önemli yönleri olurken dünyaya kendi gündemlerini getirecekler.

Son yıllarda yaşadıklarımızdan ötürü sürekli büyük bir kaygı ve endişe taşıyoruz. Bunu eğer takip etmişlerse 2019 yılında verdiğimiz röportajlara geri dönüp 2020 yılı için bulunduğumuz öngörüleri inceleyebilirler. 2020 yılı, 200 yılda bir denk gelen büyük üç gezegenin kavuşumuna şahitlik etti. Bu hiçbirimiz için kolay olmadı. Bizleri çok depresif ve yaşamdan zevk almayacak noktalara getirdi. Türkiye, her türlü baskı ve zorluğa göğüs gerebilecek şansa sahip bir ülkedir. Artık bu yıl yaratıcılık zamanı diyebiliriz. Yaşadıklarımızdan ders alıp bunları rasyonel bir şekilde hayatın içine uyarlayacağız.

Uranüs, Boğa burcunda tam beş yıl boyunca kalacak. Bu durum hepimizi çok ilgilendiriyor olacak. Para ve finansal kaynakların kullanımı konusunda eski alışkanlıkların değiştirilebilmesi için bazı olayların yaşanması gerekebilir. Ekonomik anlamda ülkemiz ve Dünya için oldukça farklı bir yıl olacağını söyleyebiliriz. Eğer ekonomik anlamda bazı şeyleri düzeltmeye odaklanırsak çok hızlı kazançlar elde edebiliriz ama eski düzende kalıp inatçılık yapıp bazı şeyleri görmezden gelirsek ilerlemek çok zor olacağa benziyor.

2021 Yılı Yaşadığımız Tüm Sorunlara Karşı Yenilikçi Ve Eşsiz Yaklaşımlar Bulmamıza Yardımcı Olacak

Kova burcundaki hava elementlerinde Jüpiter - Satürn birleşimi ile umut dolu yeni bir çağ ama aynı zamanda eskileri yıkmak için de zorluklarla dolu bir dönüşüm çağı olacak.

Uluslararası ticaret kurumlarının ve düzenlemelerinin tek amacı Dünyadaki kaynakların etkin biçimde kullanılması ve doğayı mahvetmeden herkesin düzgünce yaşayabileceği ekonomik bir düzen sunmak olmalıdır. Özellikle Şubat ayı ekonomik konularda çok önemli olacak. Kapalı ekonomi modeliyle yerli üretime geri dönebilir ve Dünya kaynaklarının eksiliğini yaşayabiliriz. Hava elementlerinde yaklaşan birleşim özellikle önümüzdeki yüzyıllarda sağlık sistemlerimizi yönetme şeklimizde ciddi değişikliklerle karşılaşacağımız için hayatımızda önemli yer alacak. Önümüzdeki yıllarda Dünyadaki en büyük devrimin, tıbbi devrim olacağına inanıyorum. Ancak bu devrimleri kabul etmek kolay değil. Bir çip ile vücudumuzun ve sağlık durumumuzun tam bir analizine sahip olacağımız zaman ne yapacağız. Geleceğin doktorları bize kaderin elinden kaybettiğimiz sevdiklerimizin tam bir kopyasına sahip olabileceğimizi söylerse ne yapacağız?

Geçtiğimiz yüzyılda Jüpiter - Satürn birleşimi olan Dünya yıllarının sonu olmuş ve yeni bir çağ başlatmış. Bu yeni dönem parayı nasıl yöneteceğimiz, nasıl değişeceğimiz ve kapitalist sistem konusunda yaşayacağımız ciddi değişiklik konularını beraberinde getirecektir. Yakında kapitalizm sona erecek ve yeni finansal iletişim sistemleri ortaya çıkacak. Bu sistemler çok daha adil olacak. Hava elementi bilgiye ve bilime dayanacak. İnsanlar eşit olacak, en azından her zamankinden daha eşit olmak için mücadele vereceğiz. Sosyal Adalet ve İnsan Hakları, diğer gündemlerin önüne geçecek. Fakat yavaş yavaş insanlar kendi aralarında uzaklaşacak ve bu kişilerarası problemler zihinsel ve psikolojik olarak daha fazla problem yaratacaktır. Ruhsal sağlığımızı korumamız gereken bir yıl içine çekileceğiz.

Bu yılki yaptırımlar sosyo - kültürel ve ekonomik yapımızın değişmesine sebep olabilir. Jüpiter, Kova bu süreci oldukça tetikleyecek. En iyi uzlaşma ve anlaşmalar Mayıs ayında olacaktır. 2021 Mayıs ayına kadar bunlar hayatımızın en önemli konuları olacaktır. Sonrasında 2021 Ağustos ayında tekrar yaptırımlar ile ilgili sıcak gelişmeler içine çekilebiliriz. Bu gökyüzü benzerliği 1974 yılı Temmuz aylarında benzerlik göstermiş. Buradaki tarihi olayları okuyarak günümüzün koşullarına göre öngörülerde bulunabilirler.

Gökyüzünde hava elementinin yoğun olması elbette havayollarımızda büyük değişimlere işaret ediyor. Çalışma şekillerinde büyük değişiklikler yapacağız aynı zamanda yeni iletişim ve ulaşım yolları da yavaş yavaş ortaya çıkacak. Devrimler çıkabilir ve Dünya’da beslemeyle ilgili sorunlar kötüye gidebilir. 2021 yılı, birçok ülkenin dış güce karşı özgürlüklerini kaybedeceği bir yıl ve bu durum ciddi sorunları ve zorlukları beraberinde getirecek. Öte yandan 2021 yılı; bilimsel atılımların yılıdır, pek çok hastalığın nesli tükenecek, tıpta ve diğer bilimlerde özellikle iletişim teknolojisi ve ulaşımda devrim niteliğinde fikirler bulunacaktır. Türkiye’nin Akdeniz’deki sınavı daha çetin bir hal alacak. Yunanistan ile artan gerilim devam edecek ve tansiyon yükselecektir.

Askeri ve Teknolojide Türkiye Ön Plana Çıkacak Bir Noktaya Gelecek


Deprem ile ilgili yaptığım araştırmalarda Gienah yıldızı 26 – 27 - 28 derece Kova temasındadır. Buraya Jüpiter ve Satürn geçişleri yapacak. Bu durum, ciddi deprem sıkışmalarını gösteriyor. Bu derecelerde 2022 yılında Satürn gelmiş olacak. Belki büyük Marmara depremini 2022 yılı tetikleyebilir. Belki 15 Nisan 2021’de, Marmara’da 5,5 civarında bir deprem olursa o zaman daha büyük olanı 2022 yılında bekleyebiliriz. 2021 Nisan ve Mayıs ayları yıkıcı olmayan bir depremle tetikleme yaparsa 2022 yılının güçlü bir depreme işaret ettiğini söyleyebiliriz. Bunlar deneysel çalışmalardır. İzleyip takip edeceğiz. Bununla birlikte 21 Aralık 2020 civarlarında ya da Ocak - Şubat aylarında yaşanacak herhangi bir maden kazasına dikkat çekmek istiyorum. Gaz sıkışması yaşanabilir. Bu noktada dikkatli olunmalıdır. Benzer gökyüzünde soma faciası yaşanmış. Günümüz de 23 Ocak 2021’e baktığımız da Mars ve Uranüs gezegeni Boğa burcunda kavuşuyor. Ülke haritamıza güneşimize karşıtlık yapıyor. Bu nokta aynı zamanda ülkemizi, siyasi veya politik düzendeki yollarını değiştirme kararı vermeye götürebilir.

Dijital Paraların ve Yapay Robotların Yeni İş Alanlarına Girmesine Hazır Mısınız?


Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi olduğu bir dünyada, hayat tarzımızı ve toplum içindeki statümüze sıkı sıkıya sarılmanın bir mantığı kalmadığını göreceğiz. Bu durumun en açık görseli sarıldığımız mesleklerin değişmesiyle başlayacak. Meslekler genelde 200 yılda bir büyük değişimlere uğramış ve bunlar hep Satürn - Jüpiter kavuşumlarıyla başlamış. Hayatımızda belki de ilk kez salgın ile birlikte bazı mesleklerde sayıların azalması ve başka mesleklere geçmenin ciddi bir tehdit haline geldiğini gördük. Mesleki değişimlerin ve hayatımızdaki en önemli teknolojik başlangıçların gücünü 2000’li yıllarda yakalamaya başladık. Bu dönemden sonra hayatımızda çok baskın icatlar ve kültür değişimleri gün yüzüne çıkmıştır. 6 Mayıs 1927 tarihinde ilk radyo yayını ile Jüpiter, Balık burcundayken gazete sektörleri oldukça darbe almış bulunmaktadır. Dönemin kayıtlarına göre gazetecilik popülarite yitirmiş ve gazetecilik anlayışını sarsmış bir durum olmuştur. Radyonun gazetecilik üzerindeki bu zorlayıcı rekabeti ise 31 Ocak 1968 yılında Jüpiter, Başak burcundayken televizyon ile sarsılmış. Bu şemaya baktığımızda yine radyoculuğun ön plana çıktığı bir zaman dilimi başlıyor. Medya ve gazetecilik ile ilgili büyük ve şaşırtıcı kararlar Mayıs ayında sürpriz olmayacaktır.

2021’de Türkiye Biraz Dengeye Sahip Olacak

AB ile kişisel güç vizyonu arasında. Ancak yine de AB’deki birçok ülke, Almanya’nın mali çıkarları nedeniyle daha dengeli bir davranış sergilemesine düşman olacak. ABD, düşmanca davranmasa bile destekleyici de olmayacak. Almanya’yı bu yıl çok konuşabiliriz. Aynı zamanda banka ve üniversitelerin verdiği kararlar şaşırtıcı noktada olabilir. İslam dünyası ile Türk dünyasında (Orta Asya) elde edilen başarılar ve daha da fazla askeri bağımsızlık, Türkiye’nin yakın gelecekte güçlenmesinin yeni yollarını göstermektedir. Özellikle Türkiye için 2021 yılı, önemli bir yıl. Ülkemiz, Doğu ve Batı’nın ortasındaki konumu ve birbirinden farklı etnik yapıdaki insanlarıyla şu an Dünya’nın en güçlü ülkelerinden biri olarak görülmektedir. Satürn - Uranüs karesi büyük ölçüde etkileyecek ve en büyük sorun ekonomik olurken bir vatandaşın ortalama mali refahı çok tartışılacak. Bu, Türk toplumundaki iç çalkantının bir başka nedenidir. Türkiye, depremler ve bazı ekolojik felaketler gibi doğal afetler konusunda da dikkatli olmalıdır. Jüpiter - Satürn kavuşumu 8. evimizde olduğundan mali durumumuzu nasıl ele aldığımıza dikkat etmek daha iyi yoksa 2021’de çok fazla krediye ihtiyaç duyacak ülkelerden olacağız. Öte yandan Türkiye daha da küresel hale gelecektir. Özellikle Ortadoğu, Kazakistan ve Tacikistan gibi Türk kardeşliği bölgelerindeki dış hedeflerin çoğu ile olan ilişkilerinde güçlü başarılar elde edecektir. İtalya ve Sicilya’da birden bire artan mafya sorunları dünyanın her yerine yayılabilir. Bu belki bir ayaklanma ya da bir iç çatışma tarzında olabilir. Bu noktada nükleer bir patlama veya ozon deliği nedeniyle güneşin yakıcılığı söz konusu olabilir. Akdeniz’de büyük bir nükleer tehlike damgasını vurabilir. İtalya veya Yunanistan’ın yiyecek problemleri yaşaması mümkün olabilir. Dünyada büyük bir dinsel değişikliğe doğru ilerliyorken, İsviçre’nin finansal ve bankacılık sırlarının kalkması ile ortaya çıkacak finansal skandallarla meşgul edebilir. Büyük bir değişimin ve yeniden doğuşun yer alabilmesi için dünyanın ve insanların kendi zehirlerini arındırması gerekmektedir. Mantıksız olan her şeyin öldüğü bir çağa giriyoruz. Gün be gün yaşadığımız kaos da eski çağın ölümüdür. Bu yüzyıllar önceki çağın gerisine baktığımızda Rönesans’a, Bizans İmparatorluğu’nun yıkılışına, Müslüman dünyanın yükselişine denk gelmiştir. Engizisyon o sıra başlamış, yeni dünya düzenleri o sırada keşfedilmiş, frengi hastalığı batı Avrupa’ya o dönemde gelmiştir. Bizde bu Kova çağına geçerken yüzyılın pandemisi ile mücadele ediyoruz. Bu yıl en önemli konusu, yoksulluk ve yalnızlıktır. Sosyal eşitsizlik ve bunun sonucu olarak birbirimizden ayrı oluşumuzun çözümü sevgi dolu olmakta yatmaktadır. Gelecekte toplumun en önemli detayı gerçekten sevgi birliği içinde olan insanların kalkındığını bizlere gösterecektir. ABD yaşamının içerdiği çelişkiler çok bellidir. Halkı yöneten tek şey tüketim ve dolardır. Tüketim ve görkemli hayat arzuları her zaman yoksulluk ve suç oranlarıyla çelişki oluşturacaktır. Bu durum daha da ortaya çıkacaktır. 1990’da Miami’de polisin zorbalık suçlamalarında beraat etmesi üzerine çok büyük gösteriler yapılmıştı. Şimdide daha büyük ve dünyanın yönünü değiştirecek noktalara götürecek olaylara hazırlıklı olmakta fayda olacaktır. ABD’nin din konusunda da aşırılıklara eğilimi vardır. Bireysel dindarlık özgürlükten kaynaklanmakta bu da zeki bir korkusuzluğun ürünü olmaktadır. Korkunun bulunduğu yerde özgürlük ölmekte ve herkes kilise kapılarına koşmaktadır. Çünkü ufukta ölüm belirmiştir. Geleceğe yönelik korkuların artmasıyla doğan kökten dinci grupların güç kazanmasıyla başlamıştır. Bu tür korkular çeşitli örgüt ve grupların büyüyüp gelişmesine yol açmıştır. Özgürlüğü bu seferde inanç yok etmektedir. Özetle bu yıl Amerika’nın diğer ülkelerle ilişkilerinde gerek ekonomik gerekse NATO gibi bağlantılarında kapsamlı bir değişiklik olacaktır.

2021 yılı genel tahmin ve yorumlardır. Daha isabetli yorumlar için doğum tarihi, yeri ve saati olmalıdır.

Koç Burcu: Mali durumunuza daha yakından bakmalısınız. Kariyerinizi ve mali koşullarınızı kalıcı bir noktaya ilerletiyorsunuz ancak bilmeniz gereken şu ki genel olarak bu ıstıraplarınızın sonuna vardınız. Bu, dışarı çıkıp biraz eğlenmek hatta daha mutlu olmanın yeni yollarını bulmak için harika bir yıl olacak. Yeni bir sevgili gelebilir veya kendinizi bir dernek başkanı ya da bir topluluğun lideri olarak bulabilirsiniz. Bu yıl rahat bir nefes aldığınızı söylemek pek de zor değil.

Boğa Burcu: Sizin için ciddi değişikliklerin olduğu harika bir yıl. Çalışmalarınızı yeniden yoluna koymak ve harekete geçmeniz için yeni yollar içeren bir yıl. Satürn ve Uranüs sert etkileşimi yıl içinde sizleri yolunuzdan saptırmaya götürse de istikrarlı duruşunuz gerginliğinizi azaltacaktır. Planlarınızın çoğunun değişmesi gerekebilir. Değişmesi gereken hiçbir duruma karşı stres yaratmayın. Ayrıca, ilişkilerinizde bazı krizler artık çözüme kavuşuyor olsa da kendinize kızgınlığınızı bitiremiyorsunuz. Siz elinizden geleni yaptınız ve artık toksik ilişkilere ihtiyacınız yok. Bunu arada hatırlamanız size iyi gelecektir.

İkizler Burcu: Sizin için gerçekten güzel bir yıl. Hayallerinizin çoğu gerçek olacak gibi görünüyor. Hayatınızda önemli değişiklikler olacak ve dünyaya yeniden doğduğunuzu düşüneceğiniz güzel şeyler yaşayacaksınız. Sevgi, başarı ve biraz para gülümsemenize yardımcı olacak. Yeni hedeflere yürümeye devam edin.

Yengeç Burcu: Hayatınızın on üç yıllık bir sorunun sonuna nihayet geldiniz. Bu bir başarı ve mutluluk dönemidir. İşiniz gelişecek ve kişisel yaşamınız tamamlanmış olacak. Ancak parayla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir ve dikkatli olmanız gerekebilir. Eş ya da aile ile ilgili parasal durumlar artık sizleri gereğinden fazla yıpratmış olabilir. Bunlardan gerçek anlamda vazgeçtiğiniz ve kaybettiklerinizin karşılığını aldığınız bir yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Aslan Burcu: 2020 yılında sürekli değişen işiniz ya da kariyer durumunuz artık net bir ivme kazanıyor. Bu kişisel bir değişim dönemidir ve hayatınızda bazı krizleri fırsata döndürerek müthiş bir şekilde ilerleyeceksiniz. Güvendiğiniz kişilere dikkat edin. Günlük hayatınızda denge bulacaksınız ve çevrenizdeki insanlar sizi destekleyecek.

Başak Burcu: İlişkilerinize dikkat edin çünkü bu yıl sizin için 2015 - 2017 yılında öğrendiklerinizin rövanşını alacağınız bir yıl olacak. Haklıyken haksız duruma düşmemelisiniz. İş hayatınızda çok çalışmanız ve kölelik yapmanız gereken bir yıl içindesiniz. Duygusal dünyanızla dengede olmalısınız. Finansal olarak, gücünüzü artırmak için bazı büyük şanslara sahip olacaksınız.

Terazi Burcu: Bu yıl tüm kalbimizle söyleyebiliriz ki sizin yılınız! Aşk sizi vuracak, kendinizi çok mutlu ve eksiksiz hissedeceksiniz. Diğer yandan parayla ilgili sorunlarınıza yeni çözümler üretebileceksiniz. Birikimlerle ilgili ciddi sorunlar yaşamak istemiyorsanız nereye yatırım yaptığınıza emin olmalısınız.

Akrep Burcu: Ortaklıklarınızda ve kişisel ilişkilerinizde bir değişim yılıdır. Eviniz konusunda kendinizi güvensiz hissedebilirsiniz ama en azından aşk hayatınız çiçek açacak ve aşk, kapınızı hızlı çalacak diyebiliriz. Belki çocuk sahibi olmak belki de ilişkilerde rasyonel kararlar alacak gücü bulacaksınız. Aile ilişkilerinizi, eşinizle olan işlerinize karıştırmamanız çok doğru olacaktır.

Yay Burcu: Finansal durumunuzda sizin için yeni bir dönem, nihayet cebiniz para görecektir. Ancak sorunlar ailenizden ve evinizden gelebilir ve bu, hayatınızdaki duygusal bir türbülans yaratabilir. Bu yüzden bura ile ilgili durumları fazla problem haline getirmemelisiniz. İş hayatınızda büyük ve başarılı işbirliklerine ilerliyorsunuz. İlişkilerde Mayıs ayından sonra gerçek anlamda güven duyacağınız kişilerle bağlantı kuracaksınız.

Oğlak Burcu: Büyük mali umutlara dikkat edin çünkü bu sizin için çok sinsi bir dönem olabilir. Öte yandan yeni arkadaşlıklarınızdan, iş kariyerinizden ve başarınızdan aynı zamanda yeni bir aşk olasılığından da mutlu olacaksınız. Hayatınızda 2018 Ekim ayından bu yana yorucu gelişmeler içerisine çekildiniz. Şimdi yeni bir şirket kurma ya da yeni müşteriler edinme zamanı olabilir. Şayet böyle bir planınız yoksa buna benzer bazı olaylara çekilebilirsiniz.

Kova Burcu: Büyük değişiklikler ve bir hayalin gerçekleşme olasılığı söz konusu olabilir. Her şey son derece zor olacak ve çok çalışmanız gerekecek. Sonunda planlarınızda başarılı olacaksınız. Hayatınıza yeni bir aşk gelebilir. İş hayatınızda bir marka olma yolunda giderken bir çok engellerle karşılaşacaksınız. Bunun hakkını verin ve asla engellere boyun eğmeyin.

Balık Burcu: Son birkaç yıldır yaşadığınız duygusal problemler artık son buluyor diyebiliriz. Bu, işinizde yeni yollar dönemidir ve parayla ilgili sorunlarınızı çözeceksiniz ancak duygusal yaşamınız çok karmaşık olabilir. Bu durumu gereğinden fazla büyütmemeli ve bir kafa karışıklığı noktasına getirmemelisiniz. Şayet 2020 yılında bulunduğunuz zor koşulları yeniden bu yıl şekillendirmezseniz kendinizde bazı bunalımlar yaratabilirsiniz. Şimdi ayağa kalkma eski görevlerinize dönme zamanı diyebiliriz.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>