31 Mart'ta "Operation Blackout" adı altında gerçekleştirilmesi planlalan eylem, grup tarafından Pastebin tarafından yayınlandı. Grup, bu amacına DNS dizinindeki 13 siteyi indirerek ulaşmayı planlıyor. Anonymous'un açıklamasına göre saldırının amacı, SOPA'ya güçlü bir mesaj vermek. Saldırı eğer başarıya ulaşırsa herkesi etkileyebilir ancak grup, amaçlarının bu olmadığını söylüyor.
Anonymous, bu saldırıyı DNS dizinlerine bir DDoS (hizmeti engelleme) saldırısı yaparak yerine getirmeyi düşünüyor. DNS sunucuları, kısaca domain isimlerini IP adreslerine çevirmekte kullanılıyor. Dolayısıyla DNS sistemi çalışmadığında, IP adresleri birçok kullanıcı tarafından bilinmediğinden herhangi bir web sitesine ulaşılamıyor ve web siteleri çökmüş gibi görünüyor.
Bu mesajın gerçek Anonymous'dan mı geldiğini, yoksa bir grup hacker'ın ortaya attığı bir iddiadan mı ibaret olduğunu şimdilik kestirmek zor. Ancak Anonymous bu saldırıyı başarıyla yerine getirirse, bunu hepimizin hissedeceği kesin.
ChipOnline
31 Mart`ta Tüm İnternet Çökecek!
Hacker topluluğu Anonymous`un üyesi olduğu düşünülen bir grup hacker, bu kez bütün interneti çökertmeyi planlıyor.
DİĞER HABERLER
Kadın Sürücüler ile İlgili Toplumsal Algı
Kadın sürücüler hakkında toplumda zaman zaman olumsuz önyargılar bulunur.
İstanbul’da Park Et Devam Et Otopark Sayısı 15’e Ulaştı
Park Et Devam Et (PD) otoparklarının sayısını artırmaya devam ediyor.
“Beden dili sana ne anlatıyor ”
“Kabızlığa Karşı En Etkili Silah: Su Lif ve Hareket!”
“D Vitamini İçin Sonbaharda Güneşlenin”
“Sporting Shoplar’da indirim ”
“FoodieFest Üçüncü Kez LifePark’ta Kapılarını Açıyor”
“Türkiye Motofest Konser Programı Açıklandı: 5 Günde 9 Konser”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32