Bebeklerin yumuşak cildinin sırrı çözüldü
Amerikan bilim adamları, bebeklerin cildinin yumuşak ve pürüzsüz olmasının nedeninin verniks adındaki madde olduğunu belirttiler. Bu maddenin sentetik olarak geliştirilmesi planlanıyor.
![]() |
||
Verniks maddesinin cildi nemlendirdiğini, pullanmasını önlediğini, enfeksiyonlara karşı koruduğunu ve yaraların iyileşmesinde olumlu etki yaptığını söyleyen bilim adamları, normalde bebek doğar doğmaz bu maddenin yıkanarak çıkarıldığını belirttiler.
Cincinnati'deki Cilt Araştırma Enstitüsü'nde görevli Marty Visscher, verniksin olumlu etkileri göz önünde tutulduğunda, bebeğin doğar doğmaz yıkanmamasının ya da bu maddenin silinmemesinin daha iyi olacağını söyledi.
Verniksin henüz sentetik olarak üretilemediği için kozmetik sanayiinde kullanılamadığını kaydeden bilim adamları, bu maddenin yakın gelecekte sentetik olarak üretilebileceğine dikkati çektiler.
DİĞER HABERLER
İletişimciye İhtiyaç Duymayan Hiçbir Sektör Yok!
İletişim profesyonellerine her zamankinden fazla ihtiyaç var…
Direksiyonda Mesaj Kaza Riskini 23 Kat Artırıyor!
Elde tutularak yapılan görüşmeler de kaza riskini 4 kat artırıyor…
Kadın Sürücüler ile İlgili Toplumsal Algı
Kadın sürücüler hakkında toplumda zaman zaman olumsuz önyargılar bulunur.
“Fabrika 2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu”
“Nescafe^den Fonksiyonel Kahveler”
“İstanbul’un Yeni Konser Mekanı Vadi Açıkhava’da Yaz Akşamları Konserlerle Dopdolu!”
“Uzun Süre Oturup Kalktıktan Sonra Diziniz Ağrıyorsa”
“İşte 9. haftanın şanslı isimleri!”
“Akmerkez, yeni yılı ışıl ışıl karşılıyor... ”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32