EKONOMİ

Gümüş Yatırımının Artıları/Eksileri Nelerdir?

Gümüş, borsadaki çalkantı zamanlarında güvenli bir sığınak olabilir ve enflasyona karşı korunma sağlayabilir.
 
   
 
 
     

Gümüş Yatırımı Yapmanın Artıları

Gümüş yatırımı yapmak, yatırımcıların yatırım portföyünü çeşitlendirmeleri açısından da önemlidir. Değerli bir metal olması, tarihsel bir değere sahip olması ve enflasyon karşısında koruma aracı olarak görülmesi gümüş olan yatırımı popüler ve tercih edilen bir yatırım aracı olarak öne çıkarır.

Enflasyon karşısında değer kaybeden paraya göre değerini koruyan bir yatırım olan gümüş, gerçek bir fiziksel varlık olarak yatırımcıların tercih edebileceği bir araçtır. Gümüş yatırımı, servetin gerçek değerini belirlemek konusunda yatırımcıların yanında yer alır. Enflasyon karşısında koruma için gümüş yatırımcıya yardımcı olur. Akılda bulundurulması gereken konu ise gümüşün altına göre enflasyon karşısında daha zayıf bir konumda yer aldığıdır.

Gümüş yatırımını tercih etme nedenleri arasında para birimlerinin faiz oranlarına ve para arzına ilişkin yapılan ekonomik politikalardan etkilenmesi gösterilebilir. Gümüşün değeri arz ve talebin bir fonksiyonu olarak belirlenir. Bu da gümüşe yönelen yatırımını güvenli bir liman olmasını sağlar.

Gümüş Yatırımı Yapmanın Eksileri

Tüm yatırım araçlarında olduğu gibi gümüş ile yapılan yatırım da riskler barındırır. Gümüş yatırımının dezavantajları arasında sayılabilecek unsurlar:

Fiyat dalgalanması: Gümüş fiyatı önemli dalgalanmalara maruz kalabilir bu da fiyatın değişken olmasına neden olacaktır. Yatırımcılar fiyat dalgalanmalarından etkilenebilirler ve maddi kayıplarla karşılaşabilirler.

Endüstriyel talep: Gümüşün talep edildiği alanların çoğunun teknolojide yaşanabilecek değişimlerden etkilenebilecek sanayi sektörlerinde olması gümüşe yatırım yapan yatırımcıların endüstriyel taleplerle karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

Kur riskleri: Yatırımcıların ülke para birimi haricinde bir para birimi ile gümüşe yatırım yapması durumunda, döviz kurunda yaşanabilecek değişimlerden kaynaklı kur riskleriyle karşılaşma olasılıkları olabilir.

Likidite riskleri: Fiziksel gümüş gibi likit olmayan yatırımlar ihtiyaç halinde satışın yapılmasını zorlaştırabilir.

Karşı taraf riskleri: Fon (EFT) veya herhangi bir finansal ürün aracılığı ile gümüşe yatırım yapan yatırımcıların fonun karşı tarafının temerrüdüne düşmek riskini göz önünde bulundurmaları gerekir.

Mevzuat riskleri: Yapılan değişiklikler yatırımın değerini etkileyebilir.
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>