ESTETİK

Göğsünüzü Gere Gere Yürümenin Tam Zamanı

Meme büyütme ameliyatına başvuranlar genellikle görünümünde nasıl bir değişiklik istediğini bilen bilinçli genç kadınlar oluyor.
 
   
 
 
     

Meme büyütme isteyen kişiyle yapılan ilk görüşmede kendisine mevcut tekniklerden ve farklarından bahsedilir. Gelişmiş teknoloji sayesinde artık birebir hastanın kendi vücut şekli ve ölçülerini algılayıp iki dakika içinde 3 boyutlu olarak görselleştiren 3D Vectra cihazını kullanıyoruz. Bu cihazın içinde önceden kaydedilmiş dünyadaki bütün implant (protez) tipleri, ölçüleri ve katalog numaraları bulunuyor; biz de hasta görüntüsünü yükledikten sonra programın içinden hastaya uygun gördüğümüz implantları seçip yerleştiriyoruz. Kas önüne, kas arkasına, yuvarlak, damla şeklinde, pürtüklü, pürtüksüz özelliklerde veya 200cc, 230cc, 250cc, 300cc gibi hangi büyüklüğü tercih ediyorsak ona göre implant yerleştirip hastaya ameliyat sonrası birebir nasıl görüneceğini önden, yandan, yukardan, aşağıdan, her açıdan 3 boyutlu olarak gösteriyoruz. “Bana doktorum şu marka şu katalog numaralı implantı koyacak” diyebilen hasta, olasılıkların ne olduğunu daha ameliyat olmadan birebir gördüğü için kendinden daha emin olarak karar veriyor ve ameliyata gönül rahatlığıyla giriyor.

Meme büyütme ameliyatı için uygun olan yaş nedir?

Kesin bir yaş grubu yoktur; psikososyal ve anatomik gelişimini tamamlamış herkes yaptırabilir. Reşit olmayan adaylar başvurduğunda psikolojik olgunluk ve kişinin kendisiyle ilgili gerçekçi bir bakışa sahip olup olmadığına yönelik uzman desteği alıyoruz. Çünkü meme büyütme ameliyatı tamamen kişinin kendisi istediği için yapılmalı; sevgilisinin isteği ya da arkadaşı, annesi, çevresinden başkasının görüşlerine dayanarak yapılmamalı.

Ameliyat öncesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Kanı sulandıran aspirin, plavix, ginseng, ginkobiloba, Q10, balık yağı, multivitamin, bitki çayı..vb gibi şeyler ameliyattan bir hafta önce kesilir. Operasyon öncesi ve sonrasında sigaranın bir süre kullanılmamasını öneriyoruz.

Hangi durumlarda yerleştirilen implantla ilgili sıkıntı ortaya çıkabilir?

Çok nadiren de olsa yerleştirilmiş implantla ilgili sıkıntılar doğabilmektedir. Bunlardan biri milyonda bir görülen doku uyumsuzluğu durumudur, bu durumda yapılacak şey implantı çıkarmaktır. İkincisi ise hastanın operasyon sonrasında sağlığına özen göstermediği durumlarda ortaya çıkabilen bir risktir. Örneğin bir diş kökü apsesi, ağır bir gribal enfeksiyon, akıntılı üriner enfeksiyon, böbrek iltihabı ya da iltihaplı bir taş düşürme olayı…vb. (yani vücuda bir mikrobun bulaşması ve bağışıklığı zayıflatmış olduğu durumlarda) hastaların geniş spektrumlu antibiyotik kullanması gerekiyor. Eğer hasta bu gibi kritik zamanlarda ihmal edip doktora gitmezse implant zarar görebilir; örneğin dişinde iltihap varsa, o diş kökündeki diş iltihabı günün birinde muhakkak kana karışacak ve kandaki mikrop da implantın etrafındaki kapsüle yapışacaktır. Sonra bir kez o mikrop implantın etrafındaki kapsüle yapıştı mı, kapsül kontraksiyonu oluyor ve o kapsül konstraksiyonu olan hastaların bir kısmında şekli bozulduğundan dolayı kapsülü çıkarmak gerekiyor. Bunun önlemini almak çok basit; eğer ağır bir hastalık geçirilirse, vücutta bir iltihap olursa hastanın durumun ciddiyetine uygun şekilde davranıp tedaviye başvurmayı ihmal etmemesi gerekir.

Meme altından yerleştirme tercih edilmeli

Meme başı kesilip, meme dokusu yaralanırsa, implant da aynı yoldan konduğu için, implantın etrafına memenin içindeki laktobasiller karışır ve erken dönemde kapsül kontraksiyonu olabilir. İmplantın meme altından yerleştirilmesiyle bu risk ortadan kaldırılabilir.

Ameliyat sonrasında…

Ameliyat izi 4 cmlik bir izdir ve uygulama yerleri nedeniyle fark edilmesi oldukça zordur. Ameliyat sonrası hastalar aynı gün ya da ertesi gün evlerine dönerler. Yaklaşık 2 ila 4 gün sonrasında bandaj açılır. Bu süre sonrasında aktif olarak işinize dönebilirsiniz.

Literatürde önerilen 3-4 hafta boyunca kan basıncını artıran (tenis oynamak, ağır kaldırmak gibi) faaliyetlerin yapılmaması önerilir. Ancak genelde hastalar ameliyattan 2 hafta sonra orta seviye kardiyo egzersizleri yapabilecek duruma gelmekteler.
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>