GÜNDEM

33 Ünlü İsim Kadına Şiddete Son! Demek İçin Bir Araya Geldi

ALO 183 hayat kurtarır...
 
   
 
 
     

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya’nın üstlendiği projede ünlü isimler, kadına şiddeti kınamak ve ALO 183 hattının bilinirliğini arttırmak için fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit’in objektifinin karşısına geçti. Kadınların çığlığına kulak veren çok özel kareler, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde, 4 Mart’ta Forum İstanbul’da sergilenmeye başlayacak.

Kadınların yüzde 25'inin fiziksel şiddete uğradığı ve her 4 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı Türkiye’de 33 ünlü yüz, “ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!” demek için bir araya gelerek poz verdi.

Projede Alican Yücesoy, Başak Daşman, Begüm Yücetan, Burcu Kara, Bülent Seyran, Canan Hoşgör, Cüneyt Arkın & Betül Cüreklibatur, Engin Hepileri, Esin Övet, Esra Erol, Gülay Kamaz, Hakan Eratik & Yeşim Salkım, Hande Subaşı, Irmak Atuk, Işın Karaca, İpek Tuzcuoğlu, İvana Sert, Kaan Cüreklibatur, Mehmet Ali Erbil, Melis Babadağ, Murat Cüreklibatur, Nefise Karatay, Ogün Kaptanoğlu, Oya Aydoğan, Özlem Yıldız, Özlem Yılmaz, Pınar Altuğ, Saba Tümer, Sibel Turnagöl, Ümit Erdim, Yeşim Erçetin yer alıyor.

Türkiye’nin 33 ünlü yüzünü bir araya getiren, “ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!” fotoğraf sergisi, ilk olarak 4 Mart’ta Forum İstanbul’da sergilenecek, ardından yıl boyunca tüm Türkiye’yi dolaşacak.

Projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Selçuk Kaya, “Türkiye’de kadınların yüzde 25'i fiziksel şiddete uğruyor. Cinayet sonucu ölen kadınların yüzde 40-70’i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların yüzde 50’si 18 yaş altında ve bunların yüzde 90’ı kız çocuğu. Her 4 kız çocuğundan biri cinsel şiddete uğruyor. Bu noktada, bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışma büyük önem arz ediyor. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlattığımız projeyle, şiddete maruz kalan kadınların sesini daha gür çıkarabilmesini ve haklarını arayabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlarımıza, KADINA ŞİDDET HATTI 183’ü arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatıyoruz.” diye konuştu.



YIL BOYUNCA TÜM TÜRKİYE’DE SERGİLENECEK


Projeye destek veren ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı “ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!” temalı fotoğraf sergisi, 4 Mart Salı günü Forum İstanbul’dan başlayarak sergilenmeye başlayacak. Fotoğraflarının ilk olarak sergileneceği şehirler ve sergi tarihleri şöyle:

• İstanbul / Forum İstanbul : 4-20 Mart
• Mersin / Forum Mersin : 4-20 Mart
• Denizli / Forum Çamlık (Denizli) : 8-21 Mart
• Trabzon / Forum Trabzon : 24 Mart - 6 Nisan


 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>