GÜNDEM

Türk Erkeği Çalışan Kadın İstiyor

Eşinizin - sevgilinizin sizden daha fazla para kazanması sizin için ne ifade eder?
 
   
 
 
     

Türkiye’de kadınların iş hayatında daha çok yer almaya başladığı ve başarı grafiğinin yükseldiği günlerde, 3 milyondan fazla üyeye hizmet veren ciddi ilişki sitesi eÇift yaptığı bir ankette, yalnızca erkek üyelerine; “Eşinizin-sevgilinizin sizden daha fazla para kazanması sizin için ne ifade eder” sorusunu yöneltti.

Yaş aralığı 18-45 olan 2268 erkeğin katılımıyla gerçekleşen anketin sonuçlarına göre; erkeklerin, eşlerinin iş hayatında aktif rol almalarını istediği ortaya çıkarken, büyük çoğunluk, eşlerinin kendilerinden daha çok para kazanmasının hiçbir önemi olmadığını söyledi. Anketin sonuçları ayrıca, eşinin daha çok para kazanmasından gurur duyanların sayısının da oldukça yüksek olduğunu ortaya koydu.

Ankete katılan erkeklerin %47’si eşlerinin daha çok para kazanmasının bir önemi olmadığını düşünürken %43’ü’i bununla gurur duyacağını belirtti. Eşlerinin kendilerinden daha çok para kazanmasını kabul edemeyeceğini söyleyen ve hatta çalışmasına izin vermeyenler ise %10’da kaldı.

EV HANIMI 'OUT'

Düşünülenin aksine, erkeklerin geleneksel bir bakış açısı sergilemediğinin ortaya çıktığı anket sonuçlarına göre; erkekler ev hanımından daha çok çalışan kadınlara ilgi gösteriyor. Anket; erkeklerin mutlu bir evlilik hayatının çalışan ve sosyal hayatı kuvvetli bir eşle daha etkili olacağını düşündüklerini de gözler önüne seriyor. Bu değişimin nedenleri arasında eşlerinin aileye maddi katkıda bulunmalarının yanı sıra çalışan kadınların daha bakımlı ve sağlıklı olmalarında yer alıyor.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>