GÜNDEM

Yeni Yıl Yine Aynı Olmasın

Kadincinayetleri.org sitesinin harita raporuna göre, Türkiye’de son 5 yılda en az 1134 kadın erkekler tarafından öldürüldü.
 
   
 
 
     

Kadincinayetleri.org sitesinin harita raporuna göre, Türkiye’de son 5 yılda en az 1134 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Failler ise koca, sevgili, baba, oğul, erkek kardeş, kısaca kadınların en yakınındaki erkekler. Kadının maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılık ülkemizde her geçen gün artıyor.



Gerek toplum gerekse toplumu var eden kültürel olgular, ülkemizde geçmişten bugüne kadına yönelik şiddeti meşrulaştırcı bir yönde şekillenmiştir. Atasözlerimiz ve deyimlerimiz bile kadının tarih içerisindeki rolünün erkeğe göre biçimlendiğini ispatlar niteliktedir. Buna en iyi örnek ‘..Vurduğu yerde gül biter.’’ deyimidir. Her yıl artan kadın cinayetlerinin bu yanlış meşruiyetten beslendiğini söylemek, cinayetlere karşı bir tavır almak ve sesimizi yükseltmek artık hepimiz için bir zorunluluk haline gelmiştir.



144 kadının öldürüldüğü 2015 yılını geride bırakıp yeni bir yıla girerken ‘Yeni Yıl Yine Aynı Olmasın’ dedik. Bu haksız ve insanlık dışı kadın cinayetlerine karşı daha somut ve toplum duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar hazırladık.

Dileriz gelecek yıl bir önceki yıllar gibi olmaz.

Happygen Interavtive Agency

Creative: Dağhan İş, Selçuk Ören
Copywriter: Rahman Yıldız
Art Director: Dağhan İş

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>