GÜNDEM

Yılbaşı Gelirken Sahte İçkiye Dikkat!

“Fiyatı çok uygun geldiyse; lütfen bir daha düşünün”
 
   
 
 
     

GİSDER (Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği) olarak, yılbaşı öncesi sahte alkol tüketimi konusunda tüketicilerimizi önemli bazı noktalarda uyarma gereği duyuyoruz. Yılbaşı akşamı yoğun olarak tüketilen alkollü içkilerde bandrollü orijinal içkilerin tüketilmesi, sahte alkollü içkilerden tüketicilerimizin zarar görmemesi dernek olarak en büyük dileğimizdir. Geçmiş yıllarda halkımızın sahte içkilerden zarar görmüş olmasını da göz önünde bulundurarak, birkaç basit önlemle sahte içki konusunda tüketicilerimizi uyarmayı Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği olarak önemli görüyoruz. Bir “Sahte Alkollü İçki”yi gerçeğinden nasıl ayırt edebilirsiniz?

Her şeyden önce size satın alırken önerilen fiyat “çok uygun” görünüyorsa mutlaka bir daha düşünün. Fiyatı genel perakende fiyatına göre şüphe doğuracak seviyede ucuz olan ürünler satın alınmamalıdır. Özellikle toplu şekilde içki servis eden işletmeler, yetkili dağıtıcılar dışındaki firmalardan alım yapmamaya özen göstermek zorundadır. Bu konuyu önemle bir kez daha hatırlatma gereğini duyuyoruz.

Perakende satış fiyatı ÖTV+KDV+DAĞITICI+PERAKENDECİ MARJI bedelinin altında ise o üründen şüphe edilmelidir. Derneğimizin ortalama olarak 70 cl’lik ürünler için hesapladığımız asgari ücretler şöyle oluşmaktadır. 70 cl Rakı için 38.5 TL, 70 cl Votka İçin 33,5 TL, 70 cl Viski için 44,5 TL, 70 cl Cin için 33,5 TL. Eğer size önerilen fiyatlar bu rakamların altında ise lütfen size satış yapan firmanın yetkinliğini bir kez daha gözden geçirin. Güvenliğinden emin olamıyorsanız, size önerilen fiyat ne olursa olsun o ürünü satın almayın. Sonuçta hiçbir fiyat sizin ve sevdiklerinizin hayatından daha değerli değildir.

Bandrolü olmayan veya bandrolü kapak açma yerinden yırtık şişeleri satın almayın. Kapağı açılmış görünümlü şişelere her zaman şüphe ile yaklaşın. Arka bölümünde hiçbir şekilde Türkçe etiket bulunmayan şişeleri satın almayın veya tüketmeyin.

Eğer bir eğlence yerindeyseniz, rakı istediğinizde mutlaka masanıza açılmamış şişe olarak isteyin. Karaf veya kadehle getirilen rakıları kabul etmeyin. Unutmayın alacağınız birkaç küçük önlem eğlencenizin gece boyu devam etmesini sağlayacaktır.

Alkollü içkilerinizi lütfen kararınca ve sorumlulukla tüketiniz. Alkol alacaksanız yılbaşı gecesi lütfen araçlarınızı evinizde bırakınız ve taksi kullanınız. Kesinlikle alkollü araç kullanmayınız, sevdiklerinizin kullanmasına izin vermeyiniz.

GİSDER olarak tüm halkımıza neşe, mutluluk ve keyif dolu bir YENİ YIL diliyoruz.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>