Kışın da güzel olmak hakkınız
Bedenininz kış şartlarından olumsuz etkileniyor diye üzülüyor musunuz? Unutmayın, her derdin çaresi var! İşte kış güzelliği için bazı öneriler.
Her şeyden önce dudaklarınızı yalamaktan vazgeçin. Böyle bir huyunuz varsa ne kadar tedbir alsanız da dudaklarınızın kuruması kaçınılmaz olacaktır. Ara sıra dudak koruyucu sürmenin yeterli olmadığını unutmayın. Düzenli bir şekilde kullanın. Nemlendirici kullanıyor musunuz? Cildiniz çok kuru ise nemlendirici losyon yerine krem kullanmanızda yarar var. Kremlerin içinde bulunan zengin yağ bileşimlerinin kuru olmayan ciltlere ağır geldiği biliniyor. Ancak, özellikle kış mevsiminde kuru olan ciltleri rahatlatıyor.
Dirsekleriniz neden kirli gibi görünüyor?
Cildin bu bölgelerinin deri yapısı oldukça kalın. Ölü deri hücreleri bu bölgelerde grimsi bir tabaka oluşturuyor. Banyo sırasında bir bezle veya kese ile o bölgeleri ovuşturarak temizleyin. Böylece ölü hücrelerden cildinizi arındırın.
Sabun cildinizi kurutuyorsa
Eğer kışın cildiniz kuruyor ve kaşınıyorsa daha hafif, nemlendirici içeren, yağ benzeri maddeler ve vitamin katkılı bir ürün kullanmak çok daha faydalı olabilir. Cilt nemlendiricilerinden en fazla yararı elde edebilmek için, bu ürünleri banyodan hemen sonra, henüz cildimiz ıslakken kullanmalıyız. Böylece cildimiz üzerinde kalan su damlacıkları bu krem tabaka tarafından tutularak, buharlaşmaları önlenir. Daha sonra bu suyu emen cilt, uzun süre nemliliğini korur.
Kışın cilt bakımı nasıl olmalı?
Cilt kuruması sadece kişiye rahatsızlık vermekle kalmaz aynı zamanda enfeksiyonlara da zemin hazırlar. Karlı bölgelerde, güneş ışığının yüzde 80’inden fazlası yansıdığı için ultraviyole radyasyon hasarı nedeniyle, 15 ve daha üzeri koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır. Her 2 saatte bir bu kremler yeniden sürülmelidir. Dudakları korumak için de yine en az 15 faktörlü kremler kullanılmalıdır. Kış aylarında yaşam mekanlarının nemini artırmak için, nemlendirici cihazlar da çok faydalı olabilmektedir. Kurumuş cilt bölgelerine sıvı vaselin gibi güçlü nem tutucu losyonlar ile bakım uygulanmalıdır.
Uzun banyo cildi kurutur
Evinizin ya da iş yerinizin sıcak ve kuru ortamı, aslında cildinizi dışarıdaki soğuk havadan daha fazla tahrip eder. Bulunduğunuz ortamın nemi yüzde 60’ın altına indiğinde, cildiniz su kaybetmeye başlayarak kurur, çatlar ve kaşınır. Bu rahatsız edici durum kış boyunca devam eder. Deri birkaç tabaka hücreden oluşan bir dokudur. Epidermis bir dizi yağ hücreleriyle desteklenen en üst tabakasıdır. Bu hücrelerden sürekli cildin nemini koruyan yağsı bir madde salgılanır. Fakat cildimizdeki bu yağsı tabaka banyo sırasında sürekli temizlenip atıldığından, kuru ortamlarda cildimizden buharlaşan suyu tutacak bir bariyer kalmaz ve cildimizden dış ortama doğru bir su transferi olur, nemli ortamlarda ise cildimize doğru su transferi olarak cilt nemi korunur.Bu nedenle kışın sıcak ve uzun banyolar cildimiz için uygun değildir. Banyo süresini 5-10 dakika ile sınırlamalı ve suyun sıcaklığını da ılık tutmalıdır.
Saçlarınız da özen ister
Saçlarınızın kuru olduğundan yakınıyor, daha parlak görünmesini mi istiyorsunuz? İşte işe yarayacak bazı öneriler... Bir muzu iyice ezin. Bir çay kaşığı bademyağıyla karıştırıp saçınıza friksiyon yaparak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Bir başka öneri ise şöyle: Bir yumurtayı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 2 çorba kaşığı bitkisel yağı çırpın. Bu karışımı baş derinize ovarak iyice yedirin. Saçlarınızı tarayarak bütün karışımın saçlarınıza eşit yayılmasını sağlayın. 15 dakika böyle bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.
DİĞER HABERLER
Şeyma Subaşı`nın Yeni Markası Sassy Go Geliyor
Kendi markalarına hayat vererek iş dünyasına adım atan ünlü isimler arasına Şeyma Subaşı da eklendi.
Güzellik Dünyasında Trendler
Her yıl değişiyor ve yenilikçi yaklaşımlar popüler hale gelmeye başladı…
“Sihirli Şarkıların Sesi Cecilia Krull”
“David Helfgott’u Hiç Böyle İzlemediniz!”
“Bu hafta Vizyona Girecek Filmler ”
“Dar Pantolon Modası Reflüyü Tetikliyor”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32