KÖŞE YAZILARI | Dr. Mustafa Karataş

Peki, nedir bu estetik trendler?

"Yaşınızın kaç olduğu akıllara gelmeden sadece güzel görünmek de estetikteki en son trend." Dr. Mustafa Karataş'ın yazısını okumak için tıklayın!...
 
   
 
 
     
Estetiğin Belli Olmaması Trendi

Günümüzde, insanların daha iyiyi yakalama isteği ve modern tıbbın görüntümüzü değiştirebilme gücü estetiği zamanla yarışır hale getirdi. Bu hızlı değişim metropol kadınında sadece entelektüel açıdan değil dış görünüş olarak da yorgun ve yıllara yenik bir görüntüden sıyrılma isteğini doğurdu.

Halk arasındaki tabir ile “ Estetikli olmak “ görüntüsü yerine yapılan estetiğin belli olmaması trendi ön plana çıktı. Şehirli kadın ve şehirli erkek terimlerine uygun planlanan bu estetik girişimlerde biz hekimleri daha çok çalıştırır ve yeniliği takip ettirir duruma getirdi. Bugün bakıldığında başta İstanbul ve birçok büyük kentimiz, estetik konusunda Amerika ve Avrupa ile yarışır durumda hatta Avrupa’daki çoğu kentin daha önünde.

Peki, nedir bu estetik trendler?

Her şeyden önce, ilk kural doğal ve yaşsız güzel görünmek. Doğal yaşam, doğal gıdalar, doğal kozmetikler, doğal kumaşlar en kıymetli yaşam değerlerimiz ama öte yandan “ yaşsız bir imaj ” yani yaşınızın kaç olduğu akıllara gelmeden sadece güzel görünmek de estetikteki en son trend.

Saçını arkadan basitçe toplayıp, düşük bel bir jean ve ince beyaz tshirt ve ışıldayan cildi ile şık ve fit görünen kırklı yaşlardaki şehirli kadının aslında ne çok uğraş verdiğinin görülmesi gerekliliğini özellikle vurgulamak isterim. Cher’le yapılan bir talk show programını izledim ve programda Secret yani çekim yasası üzerine sohbet edilirken sunucu dönüp Cher ‘ e “ Peki, siz nasıl bu kadar genç ve güzel kalabiliyorsunuz? “ diye sorduğunda cevap çok açık ve net oldu: “ Sadece dileyip istemekle olmuyor. Ben inanılmaz uğraş veriyorum. Güzel olmayı ve güzel kalmayı dileyerek açığa çıkaracağınız pozitif düşünce gücü sizi ancak doğru bir estetik hekimine götürebilir!”

Bahsi geçen kırklı yaşlardaki şehirli kadınımızı mercek altına alınca ne gibi müdahaleler var kısaca değerlendirelim:

Sıkı ve fit bir vücut için yapılan diyetler ve egzersiz programlarının yanı sıra yerçekimine yenilen, gevşeyen cilt dokusu ve artan bölgesel fazlalıklar için mutlaka tıbbi bir tedavi görüyor olması gerekir. Bu konudaki en yeni estetik trend ise “Ultrasaund” ve “Radyofrekans” birlikteliği. “Ultralys” ile yağ dokuda hareketlenme ve bölgesel incelme, “Radyofrekans” ile cilt elastikiyeti arttırılıp sıkılaşma sağlanabiliyor.

Gelelim şehirli kadınımızın yüz boyun ve dekoltesindeki sade doğal görünümün sırlarına. Dünya da hali hazırda en çok yapılan iki medikal estetik girişimin birincisi, botox ikincisi ise dolgu uygulamalarıdır. Botox alın ve göz çizgileri hafifletme yönünde çalışılmalı ve asla kalkık hayretle bakan kaşlar olmamalıdır. Mümkünse birkaç ifade çizgisi kalabilir. Bu da botox uygulamasının son trendi.

Hyalüranik asit dolgulara gelindiğinde ise yüzdeki gölgelenmeleri ve çökmeleri azaltmaya yardımcı en doğal molekül. Burada da doğal ve abartısız şekiller olmalı ki bu hekim becerisidir.

Peki ya ciltteki ışıltı nasıl tekrar kazanılacak? Daha gergin cildimiz nasıl görünecek?

Burada, en son trend olarak mezolift ve lazer uygulamaları karşımıza çıkıyor. Kaybedilen nem, parlaklık ve pembeliği tekrar kazandırmaya yönelik tedavi protokollerinde bugün en başarılı olanlar mezolift ve lazerdir. Bu medikal estetik uygulamalar belli periyotlarda tekrarlanmalıdır.

İlk başta da belirttiğim gibi doğal ve güzel görünmek, pek basit değil. Estetik tıbbın insanlarda yarattığı görsel mucizeler ve sizlerin yaşama bağlılık duygunuz: işte ikisi bir arada harmanlanınca ortaya yaşsız, sağlıklı ve doğal bir güzellik çıkıyor.

Huzur veren ve neşeli bir tebessüm, iç dünyanızın aynası olan en güçlü estetiktir.

Dr. Mustafa Karataş
www.drmustafakaratas.com

Dr. Mustafa Karataş

 

Diğer yazıları liste halinde görmek için tıklayın >

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>