3. Filmmor Kadın Filmleri Festivali
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Mira Niar'in yönettiği "Hint Kabaresi" adlı filmin gösterimiyle başladı.
![]() |
||
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Mira Niar'in yönettiği "Hint Kabaresi" adlı filmin gösterimiyle başladı. Beyoğlu Sineması'ndaki açılışta konuşan "Benim Sinemalarım" filminin yönetmeni Firuzan, kadın yönetmenlerin filmlerinin Asyalı toplumları merak eden Batılılar için ayrı bir önem taşıdığını söyledi.
Firuzan, kadınların sinemaya katkılarının çok önemli olduğunu belirterek, “Festivale her konuda destek verilmeli ve kadınlar arası dayanışma da desteklenmelidir” dedi.
Konuşmanın ardından yönetmen Bilket İlhan, “Benim Sinemalarım” adlı yapımın kadın yönetmenleri Firuzan ve Gülsün Karamustafaoğlu'na birer plaket sundu.
Festivalde, “Kadınların Sineması”, “Türkiye'de Kadınların Sinema Belleği” ve “Hindistan'da Kadınların Sineması” bölümlerinde gösterilecek 11 yabancı, 7 yerli 18 filmin yanı sıra söyleşiler, atölyeler, özel program ve etkinlikler yer alacak.
Gösterimler, Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü ve Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde ücretsiz yapılacak.
Festival, 18 Mart Cuma günü sona erecek ve Diyarbakır ile Batman'da tekrarlanacak.
DİĞER HABERLER
5 Yıl Aradan Sonra Muhteşem Dönüş Bebek Şenliğine!
19-20-21 Eylül 2025 tarihlerinde Bebek Parkı’nda müzik, sanat, spor ve eğlence dolu üç gün!
Yves Rocher Türkiye Festival Doğada ile Doğayı Sürdürülebilirliği ve Müziği 7 Eylül’de İstanbul’da Buluşturuyor!
“Ofis Dünyasında Yeni Trendler”
“Burberry 2012 Ilkbahar Yaz Sezonu Aksesuar Koleksiyonu”
“Tatu'nun menajeri tutuklandı”
“Tiyatrokare 33. Yılında Kapalı Gişe Oynayan Ödüllü Oyunları ile Sezona Başladı”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32