Festivalin “Open Doors” bölümünde gösterilecek olan film, geçtiğimiz hafta Ermenistan’da 10.su düzenlenen Altın Kayısı Film Festivali’nde “Ermenistan Panoraması” bölümünde yarışmış ve Gümüş Kayısı ödülünü kazanmıştı.
Dink filminde dünyaca ünlü, Ermeni asıllı Amerikalı yazar Willam Saroyan´ın memleketi Bitlis´e yolculuğunun onda bıraktığı derin etkinin izlerinden giderken, Saroyan’ın metinlerini şiirsel bir gerçekçilikle bugüne taşıyor.
Çekimleri İstanbul Kundura Fabrikası ile Trabzon-Bitlis güzergâhında yapılan ve 3 haftada tamamlanan Saroyan Ülkesi’nin senaryosu söyleşilere, Saroyan’ın öykü canlandırmalarına ve bütünüyle bir kolaj olarak kurgulanan Saroyan’ın kendi sözlerine dayanmaktadır.
Saroyan Ülkesi 66. Locarno Film Festivali’nde
32. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde prömiyerini yapan ilk filmi, 7-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Locarno Film Festivali’ne seçildi.
“Gümüş Yatırımının Artıları ve Eksileri Nelerdir?”
“Cosmoturk'ü tavsiye et, kazan...”
“Yalan Dünya`da Büyük Sürpriz! ”
“2.Malatya Film Festivali’nden Sinemaseverlere Kitap Hediyesi!”
“68.Cannes Film Festivalinde Ödüller Bu Gece Sahiplerini Buluyor!”
“Ramazan’da Sucuk Sosis ve Pastırma Üçlüsünden Uzak Durun”
“40'ından sonra anne olmak riskli ”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32