İç hesaplaşmalarla, iç yolculuklarla dolu bu öykü kitabında Uyar, bazen bir umut, bazense bir kaçış mevsimi olarak yaza sığınıyor. Tomris Uyar’ın 1987 yılında, 33. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazanan eseri Yaza Yolculuk, iç hesaplaşmalarla, iç yolculuklarla dolu bir öykü kitabı. Basmakalıp değer yargılarını, kişinin kendisi ve yakın çevresiyle ilişkisini gözden geçiren bu öyküler, yaz mevsimi aracılığıyla her yolun insanın kendisine çıktığını imliyor. Tomris Uyar, ilk kez 1986 yılında yayımlanan Yaza Yolculuk’ta bazen bir umut, bazense bir kaçış mevsimi olarak yaza sığınıyor.
İlk gelenlerimiz, yaz başında görünürlerdi. Yıkık kilisenin yamacındaki gelincikler yeni bittiğinde, gecelerin ayazı tam tamına kırılmadan, gemi haftanın iki günü uğrarken, kıyıda, kışın getirip bıraktığı yosunlar, çerçöp, geçen yazdan kalma deniz yağı şişeleri, unutulmuş hasırlar hâlâ dururken – kum kamyonu, hazirana hazırlık, temiz bir kum örtüsü serpmemiş daha kumsala. Lokantalarla kır kahvelerini kimlerin işleteceği bile belli değil, pansiyonların, otellerin fiyatları kararlaştırılmamış, belediyenin kiraya verdiği tek göz dükkânlar açılmamış. Kıyı, yaza hazır değilken daha.
Kitap Adı: Yaza Yolculuk
Yazar: Tomris Uyar
Yayınevi: Can Yayınları
Dizi: Modern
Tür: Öykü
Sayfa Sayısı: 112
Fiyatı: 155 TL
Tomris Uyar’la İnsanın İç Dünyasına Doğru: Yaza Yolculuk
Türk edebiyatının en özgün öykücülerinden bir olan Tomris Uyar’ın Sait Faik Hikâye Armağanı’nı alan eseri Yaza Yolculuk, mayıs ayında dördüncü baskısıyla Can Yayınları’nda.
DİĞER HABERLER
“2016 Kristal Elma Festivali Heyecanı Başlıyor”
“Erkekleri Kadınlardan Soğutan Nedenler”
“Jimmy Key 2023/24 Sonbahar-Kış Comfy Mood Serisi Tanıtıldı”
“Canan Anderson: Tuba Ünsal Keman Çalmak İstiyorsa Ders Veririm”
“Çocukları Online Tehditlerden Korumak Adına...”
“Aşk Su Gibidir Fazla Kaynarsa Buharlaşır”
“Kadınlar herşeyi ister, hem de herşeyi aynı anda ister....”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32












