KÜLTÜR-SANAT

Türk Yunan sivil diyaloğu...

Türk ve Yunan medyası 7. Uluslararası Sinema Tarih Festivali Sempozyumunda buluşuyorlar…
 
   
 
 
     
TÜRSAK Vakfı’nın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde Metro Group’un kurumsal sponsorluğuyla gerçekleştirdiği "Uluslararası Sinema Tarih Buluşması" bu yıl Medya'ya özel bir yer ayırdı.. “Medyanın Öteki Tarihe Etkisi” sempozyumu Türkiye ve Yunanistan medyasının önemli isimlerini bir araya getirerek medyanın “ÖTEKİ TARİH"in yazılmasına olan etkilerini tartışmaya açıyor.

AB tarafından “Türk Yunan Sivil Diyaloğu” kapsamında desteklenen Sempozyum 14 Aralık Salı günü Pera Palas Oteli’nde yapılacak. Başkanlığını Doğan Medya Grubu İcra Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu’nun yapacağı ilk oturumun başlığı “Görsel Medyanın Öteki Tarihe Etkisi”. Sempozyumun ilk oturumuna Türkiye’den, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Milliyet Gazetesi Yazarı ve Belgesel Yönetmeni Can Dündar ve NTV program yapımcısı Oğuz Haksever Yunanistan’dan ise Net Tv’den politik gazeteci Athina Rapitou, Belgesel yönetmeni ve ET 3’ de belgesel program yapımcısı Pavlos Nerantzis ve Mega Kanal Program yapımcısı Pavlos Tsimas katılacaklar. Oturum saat 10.00 başlayacak.

Öğleden sonra yapılacak oturumun başlığı ise “Yazılı Medyanın Öteki Tarihe Etkisi”. Nuri Çolakoğlu’nun yönetiminde sürdürülecek olan ikinci oturumun konuşmacıları: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Yazarı ve Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Radikal Gazetesi Yazarı Haluk Şahin, Yunanistan basınından ise Anti Dergisi ve Avgi Gazetesi Yazarı ve A. İpekçi Ödülleri Komitesi Üyesi Sofianos Hrysostomidis, Kiriakatiki Elefterotipia Gazetesi Yazarı Valia Kaimaki, NEA Gazetesi Yazarı Michalis MİTSOS

Türkçe Yunanca simultane sistemle yapılacak olan Sempozyumun ikinci gününde ise, iki ülke Medya çalışanları iki önemli Atölye çalışması gerçekleştirecekler.
15 Aralık Çarşamba günü yine Pera Palas Oteli’nde saat 10:00’da yapılacak olan 1. Atölye’nin başlığı “Türkiye ve Yunanistan’da, medyada çalışan kadınların, sosyal, siyasi ve ekonomik açıdan erkek meslektaşlarına göre fırsat eşitliği konusundaki ortak problemleri ve çözüm önerileri” DBR Genel Müdürü Neslihan TOKCAN’ın yöneteceği Atölye’ye Milliyet Gazetesi Yazarı Nurcan AKAD, Hürriyet Gazetesi Yazarı Zeynep GÖĞÜŞ, Zaman Gazetesi Yazarı Nevval SEVİNDİ Milliyet Gazetesi Yazarı Ece TEMELKURAN, Omilos Attikon Ekdoseon Medya Grubu Yazı İşleri Müdürü Evniki TSİLİNGİROGLU, Skai Radyosu’ndan Nineta VIDALI katılıyor. Atölye’nin raportörlüğünü TÜRSAK Vakfı Proje Koordinatörü ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Esra EVEN yapıyor.
Saat 14:30 ‘da yapılacak 2. Atölye’nin konusu “Türkiye ve Yunanistan arasında, yazılı, görsel işitsel ve dijital iletişimi artıracak projelerin üretimi ve hayata geçirilmesi”… Belgesel Yönetmeni Enis Rıza SAKIZLI’nın yöneteceği Elefterotipia Gazetesi Yazarı ve Empros Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Stratis BALASKAS Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Salim ALPASLAN, Avgi Gazetesi Yazarı Dimitra MANİFAVA, Omilos Attikon Ekdoseon Medya Grubu Yazı İşleri Müdürü Evniki TSİLİNGİROGLU, Belgesel Yönetmeni Mustafa ÜNLÜ ve Belgesel Yönetmeni Şehbal ŞENYURT’un katıldığı 2. Atölyenin raportörlüğünü ise TÜRSAK Vakfı Medya Sorumlusu ve Belgesel Yönetmeni Şebnem KONÇAK DEMİRTAŞ yapıyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan ve AB tarafından desteklenen "Suyun İki Yakasındaki Barış Kalemleri” projesinin ikinci ayağı olan Sempozyum, Türkiye ve Yunanistan medyasının önemli isimlerini bir araya getirerek, projenin birinci ayağı olan ve genç gazetecileri bir araya getiren “Genç Kalemler Makale Yarışması”nın ödülleri, Festivalin 17 Aralık gecesi yapılacak olan “ödül töreni”nde verilirken, projenin son ayağı olan Kalimeraba belgeseli ise her iki ülkenin televizyonlarında gösterilecek.


Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>