Avrupa’nın en çok tercih edilen online seyahat acentelerinden Tripsta, 2014 Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için Türkiye’den alınan uçak biletlerini analiz etti. Tripsta’nın analizine göre, bu yıl Türklerin en çok tercih ettiği ülkeler Almanya, Yunanistan ve İtalya olarak sıralandı. 2013’ün aynı döneminde ise Türkiye’den en çok Avusturya, İtalya ve Almanya’ya uçak bileti alınmıştı.
Yaz aylarında Türkiye’den en çok bilet alınan yurtdışı şehirlerinin ise Mikonos, Londra ve Berlin olduğu görüldü. 2013’ün aynı döneminde ise ilk üç Viyana, Londra ve Milan olarak sıralanmıştı:
18-30 YAŞ ARASI KULLANICILAR UÇAK BİLETİNİ İNTERNETTEN ALMAYI TERCİH EDİYOR
Tripsta’nın analizine göre, internetten uçak bileti alanların çoğunluğunu 18-30 yaş grubundaki kullanıcılar oluşturuyor. Bu yaş grubundaki Türkler bu yaz en çok Yunanistan’a gidecek. 30 yaşın üstündekiler ise bu yaz için biletlerini en çok Almanya’ya aldı.
ERKEKLER MİKONOS’A, KADINLAR LONDRA’YA!
Tripsta’dan alınan bilgiye göre, yaz tatili için satılan uçak biletinin yaklaşık 2/3’ünü erkekler, 1/3’ünü kadınlar satın aldı. Satılan biletlerin dağılımına göre erkekler yaz aylarında en çok Mikonos (yüzde 9), Pisa (yüzde 7) ve Amsterdam’a (yüzde 6) gitmeyi tercih ederken, kadınların aldıkları biletlerin dağılımında ilk üç sırayı Londra (yüzde 12), Berlin (yüzde 11) ve Mikonos (yüzde 10) aldı.
Tripsta’dan alınan verilere göre, Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için uçak rezervasyonları yaklaşık 4 ay öncesinden yapıldı. Gidiş-dönüş tarihlerine göre yapılan analizde, bu yaz tatilinde yurtdışına giden Türklerin, ortalama 13 günlerini orada geçirecekleri ortaya çıktı.
Tripsta’nın Price Radar uygulamasıyla yaz tatillerini önceden planlayanlar, uygun uçak biletleriyle istediklere yere en iyi havayollarıyla uçuyor!
Türkler Yaz Tatilini Avrupa’da Geçiriyor!
Türkler tatil için en çok Almanya, Yunanistan ve İtalya’ya gidiyor.
DİĞER HABERLER
Tiny House/Bungalov ve Glamping Camping Deneyiminin En İyi Adresleri
Doğa ile iç içe bir tatil için tiny house, bungalov ve glamping campingler çokça tercih ediliyor.
“Yeni yılın en büyük hediyesi!”
“OSIS Goo... "Yarat Ve Bırak" ”
“Hayat ne kadar garip, böyle vapurlar felan!”
“Kişisel gelişimde yolun neresindesiniz?”
“Gebelik Süresince Nelere Dikkat Edilmeli? ”
“Cosmoturk.com’u tavsiye et, kazan”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32