Çoğu sıkıntı yaratan bu değişimlerin bir bölümü doğumla birlikte kendiliğinden ortadan kaybolur. Bir kısmı içinse uzman yardım almak gerekir. İşte hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarında olup bitenler.
Hamile kalmadan önce vücudunuzdaki çeşitli gelişmelerden ve değişikliklerden sadece siz sorumluydunuz. Ama karnınızda bir başka canlıyı barındırmaya başladığınız andan itibaren, vücudunuza hükmetme şansınız giderek azalıyor.
Yaşayacağınız değişikliklerin tek sorumlusu siz olmuyorsunuz.
Anne rahminde küçücük bir nokta gibi görünen cenin büyüdükçe, sizin de vücudunuz bundan etkilenecek. Hamilelik döneminde sizi zorlayacak bazı gelişmeler kaçınılmaz...
Örneğin sabah bulantıları sizi canınızdan bezdirecektir. Daha önce sindirim sorunu yaşamadıysanız, aniden ortaya çıkan bulantı ve kusma sorunu, canınızı sıkabilir. Ayrıca nefes darlığı, bacaklarda şişme ve tabii kilo alımı, hamilelik döneminde vücudunuzda görülecek geçici değişikliklerden...
Bunları hamileliğin yan etkileri olarak nitelendirebilirsiniz. Çünkü doğumdan birkaç hafta sonra söz konusu sıkıntıların büyük bölümü kendiliğinden yok olur.Doğum sırasında yaşanan sıkıntılar sonrasında ise hemoroid problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. İdrar kaçırma ve kabızlık da sizi zorlayacak olası sorunlardandır. Fazla kilo kabusundan kurtulmanın yoluysa, genellikle doktor kontrolünde diyet ve egzersizden geçer.
Hamilelik Vücuda Ne Yapar?
İşte hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarında olup bitenler.
DİĞER HABERLER
Türkler Evlilikte Az Çocuk İstiyor!
Yapılan bir araştırmaya göre Türkler, evlilikte eskiye göre çok çocuk istemediği açıklandı.
Gebeliği Engelleyen 5 Önemli Neden
Kısırlık tedavisi gören kadınlarda pek çok faktör başarıyı olumsuz etkileyebiliyor.
“HAKANAKKAYA 2014-2015 Sonbahar/Kış Koleksiyonu”
“Yaşam Rehberin - Yaşamınızı Hakkediyor musunuz? ”
“48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 12 Ekim Programı ”
“The O.C Dizisinin Yıldızı Mischa Barton Altın Koza’da ”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32