Antidepresanlar aşkı da öldürüyor
Kullananların yüzde 70'inde yan etki olarak cinsel arzu kaybına yol açtığı bilinen antidepresan ilaçların, 'âşık olma' kapasitesine de zarar verdiği iddia ediliyor.
![]() |
||
ABD'DE, antidepresan ilaçlarla ilgili bir araştırmanın sonucuna göre bu ilaçlar, cinsel arzu kaybına yol açan yan etkilerinin yanı sıra 'âşık olma' kapasitesine de zarar veriyor. Araştırmayı yürüten Dr. Helen E. Fisher ve Dr. Anderson J. Thomson Jr., beyindeki serotonin düzeyini artıran antidepresanların aynı zamanda beynin âşık olma ve bağlanma duygularını kontrol eden bölgelerindeki işleyişi bozduğunu söylediler.
25 yıllık araştırmalar
THE New York Times gazetesinde yer alan habere göre doktorlar, antidepresan kullanan ve libido kaybından şikâyetçi olan hastaların, romantik yaşamlarının da büyük ölçüde etkilendiğini müşahede ettiklerini kaydettiler. Âşık olan insanların beyinlerini ve âşık olmanın nörolojik temeline ilişkin son 25 yılda yapılan araştırmaları inceleyen doktorların bilimsel makalesi bu yıl yayımlanacak.
Milliyet
“Tırnak Trendlerinde Sonbahar Alarmı!”
“Kanyon Büyük Yılbaşı Konseri’nin Yıldızı “MFÖ””
“Aylin Aslim 3 Ağustos “Yalova Müzik Festivali” nde! ”
“Uzun saçlılara şirin bir örgü”
“Aydilge Bkm Mutfak Sahne`de Sevenleriyle Buluşuyor”
“Kadınlar Fişekhane’de Konuşuyor”
“‘‘Karanlık Madde’’ 3 Haziran’da Vizyonda”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32













