Aşkın, beyinde muhakeme yeteneğini çalıştıran bölümü etkisiz hale getirdiği, beyindeki kimyasallardan serotoninin aşıklarda ve saplantılı kişilik bozukluğu olanlarda aynı seviyede olduğu belirlendi.
BEYİN KİMYASI DEĞİŞİYOR
Araştırmaya göre, aşk, beyinde güven, inanç, haz duyma ve ödüllendirme fonksiyonlarını etkinleştiriyor. Aşık olanlarda oksitosin ve vazopressin maddeleri fazla salgılanıyor ve bu da karşıdaki kişiye olan bağlılığı artırıyor. Tek eşli kadın ya da erkeklerde daha çok oksitoksin salgılanıyor. Aşıkken depomin ve norepinefrin artıyor.
ZİHİN YANILMASI
Aşk, insan beyninde muhakeme ve yargılama yapan bölümleri de etkisiz hale getiriyor. Aşık olan kişiler, sevdiklerine karşı muhakeme yeteneğini kaybediyor. Aşıkken tamamen kör oluyor ve aşık olunan kişinin olumsuzlukları beynin bu bölgelerinin çalışmaması nedeniyle görülemiyor.
TAKINTILI SEVGİ
Araştırma, aşkın insanları nasıl saplantılı hale getirdiğini de açık şekilde ortaya koyuyor. İnsanların beynindeki kimyasallardan serotonin seviyesi aşık olanlar da, saplantılı kişilerinkiyle aynı seviyede bulunuyor.
Aşk bir yandan kişiye huzur ve güven verirken, diğer yandan ayaklarını yerden kesiyor. Aşk, dikkat, motivasyon ve hafıza ile ilgili beyin alanlarını aktif hale getiriyor. Bu yapıların aktifleşmesi, stresin azalmasına neden oluyor.
Aşk Stresi Azaltıyor
Aşk, beyinde güven, inanç, haz duyma ve ödüllendirme fonksiyonlarını etkinleştiriyor.
DİĞER HABERLER
Patolojik Aşkta Mantık Yoktur
Tarif edilmesi güç bir duygu olan aşk kişinin her gün yaşayabileceği bir durum değildir.
Aradığınız Erkeği Nasıl Bulacaksınız?
Muhteşem erkeği bulmanız için işte size çok özel bir rehber...
“NAİM 22 Kasım’da Tüm Türkiye’de Sinemalarda”
“Yargı’nın “Neva’sı” Başak Gümülcinelioğlu’ndan Yeni Dizi”
“İştahın Bir Numaralı Düşmanı Badem”
“‘Sağlıklı Yaşlanma’nın 10 Yolu”
“Adana Film Festivali’ne Oscar’ın Favorisi ile Açılış”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32