Beden-ruh uyumunuzu kinesioloji ile sağlayın
Kinesiolojinin amacı, bedensel enerjileri harekete geçirerek bedensel ve ruhsal dengeyi sağlamakta...
Felsefesi ve ortaya çıkış öyküsü
Kinesioloji, 1960'lı yıllarda Amerikalı Kripraktör Dr. George Goodheart tarafından geliştirilmiştir. Onun görüşüne göre adalesel denge tüm organların doğru çalışması için önemli bir önkoşuldur. Her adele bir Chakra ve belirli organlarla ilişki halindedir. Dolayısıyla kaslardaki bir yorgunluk bir enerji tıkanmasının belirtisi olabilir ve buna bağlı olarak yorgunluklar, konsantrasyon bozuklukları ve psikosomatik şikayetler belirebilir. Goodheart'a göre vücuttaki her adaleye bir de karşı adale karşılık gelir. Buna göre bir adaledeki kasılmaların ve krampların çözülmesi, ancak o adalenin karşı adalesinin güçlendirilmesi ile mümkün olabilmektedir.
Kinesioloji tekniği
Kinesioloji uygulayıcılarının en önemli metodlarından biri "adale testleri"dir. Böylece adale sistemindeki dengesizlikler ortaya çıkartılabilmektedir. Kinesioloji uygulayıcısı çeşitli kaslar üzerine hafif basınçlar uygular. Normal çalışan adaleler bu basınca dayanabilirken, enerji azlığı çeken adaleler ise bu basınca karşılık vermektedir. Böylece vücuttaki enerji tıkanmaları ortaya çıkarılır. Bu tıkanmaları aşmak için belli başlı refleks noktalarına uygulanan masajlar, rahatlama teknikleri gibi teknikler kullanılmaktadır.
Bunun dışında adale testlerinin sadece uygulanışı dahi enerji akışını düzeltmektedir. Bunu birçok hasta vücudunda hissedebilmektedir. Yani kendilerini gevşemiş, dengeye gelmiş ve rahatlamış hissetmektedirler. İhtiyaç halinde hasta kinesioloji uzmanından evde düzenli olarak tekrar edebileceği egzersizler de isteyebilir. Böylece kinesioloji seanslarının sağlığa yararı pekiştirilmiş olur.
Kinesioloji'nin belli başlı uygulama alanları
- Sırt ağrıları
- Obezite
- Migren
- Adele krampları
- Allerjiler
- Sindirim bozuklukları
- Depresyonlar
- Anksiyete
Kinesiolojinin bir başka önemli uygulama alanı da zihinsel faaliyetin uyarılması ve canlandırılmasıdır. Kinesioloji aşağıdaki alanlara da uygulanabilir.
- Konsantrasyon bozuklukları
- Düşünme zorlukları
- Sınav stresi
- Okuma-yazma zorlukları
- Hiperaktivite
“Yazın Gözlerimizi Tehdit Eden 8 Hatalı Alışkanlık!”
“Hızla Yayılan İshal Tehlikesine Karşı Önleminizi Alın”
“Baş Harfinin Ne Anlama Geldiğini Öğrenin”
“Yapı Kredi Visa Europe İçin Yetki”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32