DİĞER HABERLER

1.Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali görkemli açılış gecesi ile Bursalılara merhaba dedi!

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali 13 Aralık 2006 Çarşamba gecesi Bursa’nın tarihi sinema salonu Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan görkemli açılış gecesi ile Bursalılara merhaba dedi.
 
   
 
 
     

Festival Başkanı Burçak Evren “Festivalin isminin İpek Yolu olarak seçilmesi ile evrenselliği, festival ödülü olan ‘Hacivat ve Karagöz Heykelciği’ ile Bursa’ya özgü bir motifi kullandıklarını; Bursa’nın artık gelip geçen değil kalıcı bir festivale sahip olduğunu; başarmak üzere değil, başarmak zorunda olduklarının bilinciyle yola çıktıklarını ve festivalin ilk olmasının getirdiği sevapların ve günahların kendilerine mal edilmesi gerektiğini” söyleyerek ilk festivalin heyecanı içinde olduklarını belirtti.

Bursa Büyükşehir Başkanı ve Festival Onursa Başkanı Hikmet Şahin ise konuşmasında “Bursa halkının ve Bursa’nın böylesi önemli bir kültür sanat olayına imza atmasının geç kalmışlığının altını çizerek, festivalin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek festivalin Bursa’ya hayırlı olmasını” diledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in konuşmasının ardından Festivalin Danışmanı ve Hürriyet Gazetesi Sinema Yazarı Ömür Gedik kürsüde yer aldı. Ömür Gedik, ‘Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, sinemamızın endüstrileşme çabalarına ve evrenselliğe ulaşma konusundaki uğraşlarına destek olmak amacıyla, bu doğrultuda üretim yapan bir profesyonelin Umut Ödülü adı altında, özel bir ödülle yüreklendirilmesinin amaçlandığını’ söyledi.

Gedik, “Muhsin Ertuğrul Umut Ödülü”nün yönetmen Çağan Irmak’a verildiğini açıkladı.

Bursa’nın dünyaca ünlü iki figürünün işlendiği ‘Altın Hacivat ve Karagöz’ heykelciliğini Çağan Irmak’a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin sundu.


Çağan Irmak, ‘Bu ödüle layık görüldüğü için büyük bir onur duyduğunu, bu festivalin Bursa’ya büyük bir değer katacağını, sadece uzun metraj değil kısa filmlerinde yer aldığı festivalde, bunları izleyen Bursalı sinemaseverlerin sinemayı daha da severek film çekme isteği duyacağını ve belki de bir dahaki ödülü Bursa’da ve hatta şu an bu salonda olan birinin kazanabileceğini ve o kişiye de ödülü belki de kendisinin sunacağını’ belirtti.

Bu sene kaybettiğimiz ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın otuz sene önce çektiği ve dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un romanından uyarladığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filmi 30. yılı sebebi ile Açılış Filmi olarak düşünüldü.


Türk sinemasının usta oyuncusu Türkan Şoray ‘Filmde canlandırdığı Asya karakterinin herkesçe bilindiğini, 30 yıl önce ilk galasını yaptıkları bu şehre yeniden bu film için gelmekten büyük mutluluk duyduğunu’ belirtti.

Filmin oyuncuları Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin; filmin müziklerini yapan Cahit Berkay; filmin yapımcısı Arif Keskiner ve filmi tiyatroya taşıyan ve geceye oyunları ile katılan İpek Tuzcuoğlu ve Kerem Alışık’a gecenin ve festivalin bir anısı olarak Bursa’ya özgü çini tabaklar hediye edildi.


Gecenin son sürprizi ise Mithat Alam Film Merkezi’nin görsel hafıza projesi kapsamında yapılan Atıf Yılmaz’la yapılmış röportajlar dizisinden Selvi Boylum Al Yazmalım ile ilgili bölümün gösterilmesi oldu.


Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>