DİĞER HABERLER

Fırını Doğru Kullanmanın İpuçları!

Pişirmenin kötü süprizle sonuçlanmamasi için firini doğru kullanmak şart...
 
   
 
 
     

Kek kabarmadı, et kuru oldu gibi şikayetlere son vermek için fırının fonksiyonlarını doğru kullanmak şart. Fırın düğmeleri kullanıcılar için çoğu zaman karışık hale gelebiliyor. Hele dijital fırınlar için bu daha da bir karmaşık hal alıyor. Hangi fonksiyon ne için kullanılır bilmeden, tek fonksiyon üzerinden bütün yemekler pişirilip, çoğu zamanda istenen sonuçlar alınamayabiliyor. İnovatif, fonksiyonel ve verimliliği yüksek tasarımları ile kullanıcı dostu olan Silverline Ankastre, en leziz yemekleri pişirebilmek, enerji tasarrufunu yükseltmek için fırın kullanımına dair önemli püf noktalarını açıkladı.

Fırınlarda yemeklerin hazırlanması için çeşitli fonksiyonlar mevcut. Fonksiyonları pişirilecek yemeğe göre ayarladığınızda fırından daha yüksek fayda almanız ve en ideal sonuca ulaşmanız mümkün. Ayrıca pişireceğiniz yemeğin pişme derecesini bilmeniz ve fırını o ısıda çalıştırmanız oldukça önemli.

• Alt/Üst ısıtma, klasik pişirme fonksiyonudur, ısı hem alt hem üst ısıtıcıdan gelir. Börek, poğaça gibi hamur işi yiyeceklerin pişirilmesi için tavsiye edilir.

• Diğer birçok yemek için Alt/Üst ısıtma ve turbo fan fonksiyonu kullanılabilir. Bu fonksiyon sayesinde ısı yemeğin üzerine homojen şekilde yayılır, daha çok sulu yemekler ve kek için ideal fonksiyondur.

• Silverline fırınlarında bulunan 3D Airmove fonksiyonu birden fazla tepsi ve benzer yemeğin aynı anda pişirilmesine imkan sağlar. Zamanı efektif kullanmak isteyenler için idealdir.

• Alt ısıtma, alttan pişirilmesi gereken yemekler, yemek ısıtmak ve kavanozları sterilize etmek için kullanılır. Üst ısıtma ise önceden pişirilmiş yemeklerin ısıtılması, donmuş yiyeceklerin çözülmesi için kullanılabilir.

• Yemeği pişirmeye başlamadan önce belirli bir sıcaklığa gelene kadar boş olarak çalıştırıp ön ısıtma yapmak gerekir. Bu süre yaklaşık 15-20 dakika olmalıdır.

• Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmak her seferinde soğuk havanın fırın içerisine girmesine, dolayısıyla da enerji kaybına neden olur. Bu nedenle pişirme esnasında fırın kapağını mümkün olduğu kadar az açmak gerekir.

• Pişirme sonlanmadan 5 dakika önce fırın sıcaklık derecesi mümkün olan en düşük seviyeye getirilebilir. Bu sayede fırın içerisinde kalan sıcaklık ile yemeğin pişmesi tamamlamış ve enerji tasarrufu yapılmış olur.

• Izgarada pişirim yapıldığında en alta tepsi içinde bir miktar su koymak, akan yağların fırın tabanına dökülmemesini engeller ve temiz bir kullanım sağlanmış olur. Ayrıca su buharı ile etler nemli bir ortamda pişerek yumuşak bir kıvam alır.

 

Etiketler: Fırın, Pişirme, Yemek
Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>