DİĞER HABERLER

“TUT ELİNİ” - NBSYD, çocukların çocuklara yardım etmesi için kampanya başlattı!

İş ve sanat dünyasından önemli isimlerden oluşan 31 kurucu üye ile 2004 yılında faaliyete geçen...
 
   
 
 
     
“TUT ELİNİ”

Çocuklar Arası Sosyal Yardımlaşma Köprüsü

İş ve sanat dünyasından önemli isimlerden oluşan 31 kurucu üye ile 2004 yılında faaliyete geçen Noel Baba Sosyal Yardımlaşma Derneği (N.B.S.Y.D), kültürümüzde var olan yardımlaşma olgusunun çocuklar arasında benimsenmesi, geleceğimiz olan çocuklarımızın kişisel eğitimine katkıda bulunacak, hayata hazırlayacak projeler üretmek için kurulmuştur. Derneğin öncelikli hedefi, yaşamını sürdürebilen, okula giden 6 -12 yaş grubu çocuklarımızın kendilerinden bir yaş küçük yoksul kardeşlerinin elinden tutarak “sevgi ordusu”na dâhil olmalarını sağlamaktır.

“TUT ELİNİ” kampanyası, ekonomik gücü olan ailelerin çocuklarının, yaşamını sürdürmekte zorluk çeken, bu nedenle eğitimini ve gelişimini sürdüremeyen, olanaksızlıklar içinde olan çocuklardan, kendilerine birer “kardeş” seçmelerini sağlamaktır. Kardeşleri kendilerinden bir yaş küçük olan çocuklar, bu yıl kullandıkları giysilerini, okul gereçlerini, oyuncaklarını, kitaplarını vs. bir dahaki yıl kullanması için kardeşlerine göndereceklerdir.

Bu amaç doğrultusunda Noel Baba Sosyal Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahibi çocukları tespit ederek, bu listeleri seçim yapmak üzere ağabey ve ablalara ulaştıracaktır ve tüm bu gücün birleşmesiyle bir “sevgi ordusu” yaratılacaktır.

Dünyada ilk kez Noel Baba Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından oluşturulan bu “Çocuklar Arası Sosyal Yardımlaşma Köprüsü”nün, Anadolu’dan çıkıp tıpkı UNICEF gibi tüm dünyada örgütlenmesi ve yaygınlaşması hedeflenmektedir.

"Noel Baba, çocukların kahramanı”

Dernek adında “Noel Baba” kullanılmasının en önemli sebebi, Noel Baba’nın tüm Dünya çocukları tarafından tartışmasız kabul gören ve olumlu yönlendirici etkisi olan bir kahraman olmasıdır. Dünya markası olan, sadece paylaşmak, yardım etmek ve sevgi üzerine kurulu bir felsefeye sahip Noel Baba’nın, bizim amaçlarımızla örtüşen bir kahraman oluşu bu adı kullanmamızda en büyük etken olmuştur.

Ayrıca Anadolu topraklarında yaşamış olan St. Nikola isimli aziz kişinin de kültürel mirasına sahip çıkmak, bu alanda ülke değerlerinin gelişimine, turizm yönünden ekonomiye katkıda bulunmak amaçlarımız arasındadır.

Noel Baba Sosyal Yardımlaşma Derneği, Anadolu Topraklarında yaşamış uygarlıkların ve topluma mal olmuş Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Nasreddin Hoca, Hacı Bektaşi Veli gibi düşünür, ozan, sanatçı, din adamı, bilim adamı, devlet adamı, kahraman vb. kişilerin kültürel miraslarını korumak, yeni nesillere aktarmak ve diğer uluslara tanıtmayı hedeflemektedir.

“Demreli Niko”

“Demreli Niko” Sinema Filmi ise, Dünya’da sıkça kullanılan ancak Türkiye’de sadece reklâm sektöründe kullanılmış olan “stop-motion” tekniği ile yapılacak Türkiye’nin ilk uzun metrajlı animasyon filmidir. Fikir Kulübü ve İFR Filmcilik ortak yapımı olacak olan filmin, aynı anda tüm Dünya ülkelerinde gösterime girmesi planlanmaktadır. Filmin proje koordinasyonu Sami Dündar ve Ezel Akay, genel yönetmenliği ise Ufuk Ahıska tarafından gerçekleştirilmektedir. 2007 yılında vizyona girmesi planlanan Demreli Niko, Dünya’da ilk kez St. Nikola’nın, Demre’deki yaşamından gerçek kesitler veren ve şu anda bilinen Noel Baba ile kıyaslamalar yapan, çocukların ne yapması gerektiğini dramatik komedi tadında anlatan bir eser olarak sinema tarihinde yerini alacaktır.

Noel Baba Sosyal Yardımlaşma Derneği, geleceğimiz olan çocukların sağlıklı gelişim göstermesi ve hayatı farklı yönleriyle anlayabilmeleri için birçok proje gerçekleştirmektedir. Amacımız, “sevgi ordusu” yaratmak, yardımlaşma olgusunu geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımıza benimsetmek, örf ve adetlerimizden esinlenerek oluşturduğumuz yardımlaşma modelimiz ile Dünya çapında bir Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmektir.

www.noelbaba.org.tr
Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>