DİYET

Uzun Yaşam İçin Makrobiyotik Beslenme

Hollywood ünlülerinin de tercih ettiği bu beslenme yöntemi kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruma sağlıyor.
 
   
 
 
     

Hollywood ünlülerinin de tercih ettiği bu beslenme yöntemi kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruma sağlıyor ve kimi durumlarda hastalığın iyileşmesine büyük katkılar sağlıyor.

Toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan makrobiyotik diyette temel prensip, vücudun uyum içinde dinamik şekilde çalışmasını sağlamak. Bu beslenme programında kırmızı etten uzak durmak, sebze ve tam tahıla ağırlık vermek, yemeklerin kesim ve pişirilme yöntemine dikkat etmek önemli.

Bu beslenme tarzında mevsimine göre beslenme; yani yaz aylarında daha hafif ve taze gıdalar, sonbaharda yuvarlak gövdeli sebzeler, kış aylarında ise derin köklü ve kuru besinler tüketilmesi öneriliyor. Besin çeşitliliği çok önemlidir. Mesela her gün et sote yediğiniz bir rutin oluşturursanız bir süre sonra monotonlaşır, kendinizden sıkılırsınız.

En az iki öğününüzü içinde karbonhidrat olmayan bir kâse hafif sebze çorbasıyla açmanızı ve özellikle dengeli enerji almak için ağırlıklı olarak tam tahılları kullanmanız gerekir. Sabahları ağır şeyler yememelisiniz; çay, çorba gibi hafif sıvı şeyler içebilirsiniz. Günü asla tatlıyla açmayın. Akşam saatlerinde ise lifli gıdalar almadan meyve tüketmeyin. Kış aylarında mümkün olduğunca pişmiş yemekler yiyin. Çiğ salatayı ise yaz aylarında kullanın. Yemeğiniz için alışveriş yaparken ya da yemeğinizi bir restoranda seçerken mutlaka o sebze ya da meyvenin o mevsimde yetişip yetişmediğini düşünün.

Her öğünde mutlaka kaliteli ve az miktarda turşu kullanın. Şeker gibi çok fazla çözülmüş gıdalardan uzak durun. Çiğneme alışkanlığınızı geliştirin. Yemeği yutmadan önce en az 30 defa çiğneyin. Bunu yapamazsanız lokmayı kaç defa çiğnediğinizi sayın ve sonra bunu iki katına çıkarın. Eğer bir lokma, tükürüğünüzle yeterince karışmazsa gıdalar mide asitleri tarafından emilime, parçalanmaya uğrayamaz ve sindirilemez. Bu da kalın bağırsakta negatif bakterilerin oluşmasına sebep olur.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>