EKONOMİ

Adel’den Kaleme 77 Milyon TL Yatırım

Yeni tesis Adel’in üretim kapasitesinde yüzde 30 artış sağlayacak
 
   
 
 
     

Kırtasiye markası Adel Kalemcilik, 1969’da üretime başladığı Kartal’daki fabrikasını 77 milyon TL yatırımla Çayırova’ya taşıdı. 36 bin metrekarelik yeni tesis, üretim kapasitesinde yüzde 30 artış sağlayacak.

Tesisin açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kalemin yarına yatırım olduğunu vurgulayarak, “1969’daki yatırım bugün içindi, bugünkü yatırım da yarın için olacak” dedi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan da, “Grubumuzun 66 yıllık mazisinin 47 yılında var olan Adel’in bugün yeni tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sektöründe lider olan şirketimiz, bu yeni tesisinde ülkemiz için değer yaratmaya devam edecek” diye konuştu. Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı ise şirketin 252 milyon TL net ciroya ulaştığını söyledi.

Faber Castell Vertrieb Genel Müdürü Rolf Schifferens, “Bize yepyeni fırsatlar sunabilecek bu tesisin mükemmel bir zamanlama ile açıldığını görüyorum” diye konuştu. Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “1969’da portföyümüzde sadece 150 çeşit ürünümüz varken, bugün yaklaşık 4 bin 500 çeşide ulaşmış durumdayız” dedi.

2016 yılı itibariyle 450 çalışanı ve 270 milyon parçalık üretim ve pazarlama kapasitesiyle 60’a yakın ülkeye Türkiye’den ihracat yapan Adel Kalemcilik’in Çayırova tesisinde ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez, mekanik kurşun kalemler, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, parmak boyası, Oyun hamuru ve guaj boya üretilecek.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>