EKONOMİ

Borsa İstanbul`da Kör Havuz 3 Nisan`da Kalkıyor

Borsa İstanbul`da yıllardır süren kör havuz uygulaması kaldırılıyor
 
   
 
 
     

Borsa İstanbul'da taraf bilgisinin gösterilmesine ilişkin uygulamanın, piyasa üzerindeki etkilerinin izlenebilmesi amacıyla deneme amaçlı olarak bir süreliğine yeniden başlatılmasına karar verildi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, uygulama 3 Nisan itibariyle başlayacak.

BORSA İSTANBUL'UN KONU İLE İLGİLİ DUYURUSUNDA ŞU BİLGİLER VERİLDİ:


"Bilindiği üzere Borsamız Yönetim Kurulunun almış olduğu kararlar gereği gerçekleşen işlemlerde işleme taraf üye kodlarının seanslar süresince işlem terminallerindeki sorgularda gösterimine ve Veri

Dağıtım Kuruluşlarına (Veri Dağıtıcılara) gönderimine 08/10/2010 tarihinden itibaren son verilmişti.

BİSTECH İşlem Platformunun (BİSTECH) 30/11/2015 itibariyle devreye alınması ve buna bağlı olarak piyasa işleyişinde birçok değişikliğin yapılmış olması dikkate alınarak işlem verilerinde taraf bilgisinin

gösterilmesine ilişkin uygulamanın, Piyasa üzerindeki etkilerinin izlenebilmesi amacıyla deneme amaçlı olarak bir süreliğine yeniden başlatılması uygun görülmüştür.
Bu doğrultuda Borsamız Yönetim Kurulunun 29/12/2016 tarihli ve 35 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca

- Pay Piyasasında gerçekleşen işlemlere ait taraf bilgileri seans süresince işlem terminallerindeki gerçekleşen işlem sorgularında gösterilecek ve taraf bilgilerini içeren gerçekleşen işlem bilgileri eş zamanlı olarak Veri Dağıtıcılara gönderilecektir.

- Uygulama deneme amaçlı olarak 6 ay süreyle B1ST30 endeksi kapsamındaki paylar dışında kalan tüm paylarda, borsa yatırım fonlarında ve varantlarda başlatılacaktır.

- BIST30 kapsamındaki paylarda uygulama her ay ilan edilecek 5 adet payda yapılacak, 6 aym sonunda tüm BIST30 payları bu uygulama kapsamında birer ay taraf bilgileri açık olarak işlem gördürülmüş olacaktır.

- 6 ayın sonunda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu elde edilen sonuçları değerlendirerek, uygulamanın devam edip etmemesine yönelik kararını verecektir.

Belirtilen bu karar uyarınca Borsamızın 03/01/2017 tarihli ve 2017/3 sayılı duyurusunda eşanlı taraf bilgilerinin yayımlanması konusunda çalışmaların yapılmakta olduğu, bu bilgilerin veri yayını üzerinden dağıtılması konusundaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, Düzey 2 kullanıcı ücreti için planlanan indirimin ve eşanlı işlem tarafı bilgilerinin dağıtımının eş zamanlı olarak devreye alınmasının planlandığı bu konuda ayrıca duyuru yapılacağı belirtilmiştir.

Ayrıca Pay Piyasası?nda gerçekleşen işlemlerde işleme taraf üye kodlarının seanslar süresince işlem terminallerindeki sorgularda gösterimi ve veri yayınına gönderimi, teknik hazırlıklar çerçevesinde

06/02/2017 tarihinde Veri Dağıtıcıların ve üyelerimizin testine açılmıştır. Söz konusu testlere devam edildiğinden test ortamlarına ve testlere ilişkin duyuruların http://www.borsaistanbul.com/uyeozel/duyurular ve https://connect.borsaistanbul.com adreslerinden takip edilmesi gerekmektedir.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>