EKONOMİ

Zengin Olmanın En Kestirme Yolu

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, nasıl para kazanılacağına dair sırlarını paylaştı. İşte Rogers’ın kaleminden para kazanma sırları...
 
   
 
 
     

'KİMSEYİ DİNLEMEYİN'

İnsanlar bana sürekli neye yatırım yapmak gerektiğini soruyorlar. Benim bu soruya tek yanıtım var: Beni dinlemeyin, hatta kimseyi dinlemeyin.

'BİLDİĞİNİZ ŞEYLERE YATIRIM YAPIN'

Sizi başarılı bir yatırımcı olmaya götürecek tek yol, hakkında derin bilgi ve deneyim sahibi olduğunuz şeylere yalnızca yatırım yapmaktan geçer.

'KENDİNİZİ DİNLEYİN'

Herkesin bir şeyler hakkında bilgisi vardır. Arabalar, moda ya da her neyse. Siz de bir şey hakkında çok şey biliyorsunuz. Eğer hangi şey hakkında çok şey bildiğinizin henüz farkında değilseniz, geriye çekilip günlük hayatınıza biraz uzaktan bakın.

'FARKINIZA VARIN'

Bir doktor muayenehanesine gittiğinizde, hangi dergiyi ilk olarak elinize alıyorsunuz? Eğer televizyon izliyorsanız, hangi tür programlar ilginizi çekiyor? Bunlara dikkat ettiğinizde, kısa zamanda gerçek ilgi alanlarınızın farkına varacaksınız ve bu da sizin hangi konuda bilgili olduğunuzu gösterecek.

'İLK ADIMI ATACAKSINIZ'


İşte o andan itibaren, başarılı bir yatırımcı olma yolunda ilk adımı atacaksınız. Arabalara düşkünseniz, otomotiv endüstrisiyle ilgili bulabildiğiniz her şeyi okuyun. O zaman büyük bir şey olduğunda bu sektörde ne gibi değişimlerin yaşandığına dair daha fazla bilginiz olur.

'OKUYUN'

Daha sonra takip mekanizması geliştirin. Ne bulursanız okuyun. Yeni bir şeylerin geliştirilmiş olduğunu ve orada sizi bekleyen fırsatların olduğunu fark edebilirsiniz.

'BAŞKALARINI GÖRMEZDEN GELİN'

Bu arada birisi sizi arayıp, yeni mükemmel bilgisayarların çıktığına dair aklınızı çelmeye çalışırsa, görmezden gelin. Sizin bilgisayarlara dair deneyiminiz yok, siz arabalara düşkünsünüz.

'HERKESTEN ÖNCE BİLİRSİNİZ'

Bildiğiniz şeylere konsantre olun ve deneyimlediğiniz değişimlere göğüs gerin. Bu şekilde değişimleri ve risk almak gereken yerleri herkesten, Wall Street’ten bile önce görebilirsiniz.

'PES ETMEYİN, YENİDEN DENEYİN'

Bir şeyden uzun süreli kazanç elde ettikten sonra yeter demeyin. Örneğin on yıldır bir yatırımdan kazanıyorsunuz ama yeni bir şey yapmaya cesaret edemiyorsunuz. Öyle anlarda, daha önce yapmıştım yeniden yapabilirim diye düşünün.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>