GÜNDEM

SGK’lılara Özel Hastanelerin Kapıları Açılıyor!

Özel hastanelerde ek ücret dönemi sona eriyor...
 
   
 
 
     

Anadolu Sigorta’nın özel sağlık sigortası bulunmayan SGK’lılar için geliştirdiği “Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” ile özel hastanelerin tedavi olanaklarından avantajlı şekilde yararlanmak artık mümkün.

Sigortalılar, Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile bu amaçla anlaşma yapılan diledikleri özel hastanede tedavi görecekler ve fark tutarı ödemeyecekler.

Sağlık sigortası poliçesi paketleriyle sigortalıların sağlık giderlerini yüzde 100’e varan oranda güvence altına alan Anadolu Sigorta, özel hastanelerdeki sağlık olanaklarından çok daha geniş kesimlerin avantajlı bir şekilde yararlanması amacıyla yeni bir ürün geliştirdi.

Anadolu Sigorta’nın, “Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” adlı yeni ürünüyle, SGK’lı poliçe sahipleri, bu amaçla anlaşma yapılan diledikleri özel hastanede tedavi görecekler ve fark tutarı ödemeyecekler.

Yeni ürün hakkında bilgi veren Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası kapsamında, kurum tarafından teminat altına alınan sağlık hizmetlerini ve bedellerini belirliyor. Bunların dışında kalan tedavi giderleri ise SGK’lılar tarafından karşılanıyor. Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, tam bu noktada devreye giriyor. Tedavinin kurumun belirlediği tutar dışında kalan kısmı poliçe kapsamında ödeniyor ve sigortalı hiçbir fark ücreti ödemeden taburcu oluyor” dedi.

Musa Ülken, Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı özel sağlık sigortası olmayan, bu nedenle özel hastanelerin tedavi imkânlarından yararlanma fırsatı olmayan SGK’lılar için geliştirdiklerini belirtti. Poliçeye farklı meslek ve gelir gruplarından 64 yaşına kadar tüm SGK’lıların sahip olabileceğini kaydeden Musa Ülken, Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın bu ürün için Anadolu Sigorta’nın anlaşmış olduğu özel sağlık kurumlarında geçerli olduğunu söyledi.

Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Poliçesi Neleri Kapsıyor?

Musa Ülken, poliçe kapsamında verilen hizmetlerle ilgili de şu bilgileri aktardı: “Uygun bir ücretle her SGK’lının sahip olma fırsatı bulduğu Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sadece yatışlı tedavi teminatlarının yanı sıra hem yatışlı hem de yatışsız tedavi teminatlarını kapsayacak şekilde de düzenlenebiliyor. Ayrıca, dileyen SGK’lı ek prim ödeyerek doğum, tüp bebek gibi ek teminatları da poliçe kapsamına alabiliyor.

Yatışlı tedavi teminatının alınması durumunda verilen yatışsız tedavi teminatı yılda dokuz kez kullanılabiliyor. Bu kapsamda, poliçe sahibi anlaşmalı özel kurumlarda yine yılda 30 seans fizik tedavi yaptırabiliyor. Doktor muayenesi, tanı giderleri, fizik tedavi giderleri yatışsız tedavi teminatları kapsamında karşılanıyor.

Yatışlı tedavide ise ameliyat, küçük müdahaleler, hastane oda-yemek-refakatçi, yoğun bakım hizmetleri, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz gibi tedavi giderleri bulunuyor.

Ek Prim Ödeyerek Doğum ve Tüp Bebek Tedavisi İmkânı

Ek prim ödeyerek doğum teminatı almak isteyen sigortalı kadınların, poliçe düzenlendiği sırada doğum teminatından faydalanabilmek için bekleme süresi bulunmuyor. Doğumla ilgili rutin kontroller ise sigortalının yıllık yatışsız tedavi hizmetinden düşülüyor.

Yeni ürünle, kamuoyunda tüp bebek olarak anılan yardımcı üreme yöntemi tedavileri de ek teminat ödenerek alınabiliyor. Bu uygulama, SGK’nın tüp bebek tedavisi ödeme şartları doğrultusunda, bir yıllık poliçe süresi boyunca bu teminata özel anlaşma yapılmış sağlık kuruluşlarında geçerli olacak şekilde kullanılıyor. 2016 yılı için Şirketimizin, tüp bebek teminatı için sadece Şişli Kolan Hastanesi ve Beylikdüzü Kolan Hastanesi ile anlaşması bulunuyor.


Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yenileme garantisi

Musa Ülken, Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında sigortalıların yenileme garantisi bulunduğunu da söyledi. Bunun için poliçe sahibinin Anadolu Sigorta’da dört yıl kesintisiz sigortalı olması gerektiğini belirten Ülken, “Son dört yılda her bir yıl için poliçelerinde ödenen tazminatların primlerine oranı yüzde 100’ün altında olan bireysel sigortalılara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yenileme Garantisi veriyoruz” dedi.
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>