GÜNDEM

Uzaya Giden Türk’e “Kozmotürk” Denir

Twitter üzerinden #uzayagidenturkenedenir hashtag’yle milyonların katılımıyla gerçekleşen yarışmada jüri üyeleri tarafından seçilen isim KOZMOTÜRK oldu.
 
   
 
 
     

UFO tarafından gerçekleştirilen, Fatih Portakal, Geveze ve Cenk Babaeren'in juri üyesi olduğu, “UFO Beni Uzaya Götür” kampanyasının devamı niteliğinde Twitter üzerinden #uzayagidenturkenedenir hashtag’i ile başlatılan kampanyada uzaya gidecek ilk Türk’ün unvanı Twitter üzerinden yürütülen yarışma ile belirlendi. UFO Beni Uzaya Götür kampanyasının talihlisi gibi uzaya giden Türk’ün unvanını belirleyen talihli de İzmir’den çıktı. Twitter üzerinden #uzayagidenturkenedenir hashtag’i aracılığıyla milyonların katılımıyla gerçekleşen yarışmada KOZMOTÜRK önerisini Twitter üzerinden paylaşan Pelin Yıldırım 10 Bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Geliştirdiği teknolojiler ve sunduğu ürünlerle ilklerin öncüsü olan UFO, bir ilke daha imza attı. Twitter üzerinden #uzayagidenturkenedenir hashtag’i aracılığıyla milyonların katılımıyla gerçekleşen yarışmada jüri üyeleri tarafından seçilen isim KOZMOTÜRK oldu.

İngilizce’de astronot, Rusça’da kozmonot, Çince’de taykonot olarak adlandırılan “uzay insanı”nın Türkçe unvanını belirleyen yarışmada binlerce ilginç öneri toplandı. Türkiye’nin tüm bölgelerinden önerilerin toplandığı yarışmada jürinin de oldukça zorlandığı karar aşaması sonucunda ödül İzmir’e gitti. Fatih Portakal, Geveze ve Cenk Babaeren’den oluşan jüri onayı ile birinci seçilen KOZMOTÜRK önerisini paylaşan Pelin Yıldırım uzaya gidecek ilk Türk’ün unvanını belirleme ayrıcalığını yakaladı.

“ASTRONOT OLMAK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Ailesiyle birlikte İzmir’de yaşayan yüksek lisans öğrencisi Pelin Yıldırım, çocukluktan beri uzaya ilgi duyduğunu, astronot olmanın hayalini kurduğunu belirtti. “Uzaya gidecek Ercan Kaygısız’ın yerinde olmak isterdim” diyen Yıldırım, “Çocukluktan beri izlediğim filmlerle, yaptığım araştırmalarla uzaya hep özel bir ilgim vardı. Yarışmayı duyar duymaz aklıma KOZMOTÜRK önerisi geldi ve hemen twitter üzerinden paylaştım. Uzaya gidemesem de kampanya kapsamında uzaya giden Türk’ün adını belirlemiş olarak bu heyecanlı sürecin bir parçası olmaktan dolayı mutluyum” dedi.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>