GÜNDEM

Yabancı Dil Öğrenmenin 10 Altın Kuralı!

Her gün 20 dakika çalışmak, yabancı dilde film izleyip radyo dinlemek ve interneti kullanmak dil öğrenmeyi hızlandırıyor...
 
   
 
 
     

1. Her gün çalışın: Mutlaka her gün vakit ayırmaya çalışın. Her hafta 3 saat çalışmak yerine her gün 20 dakika çalışmak daha faydalı olacaktır.

2. Öğrendiğiniz dilde televizyon ve film seyredin: Televizyon kelime hazinenizi arttırmak için harika bir yol.

3. Müzik ve radyo dinleyin: Anadilini konuşan kişileri radyoda dinlemek de çok faydalı bir yöntem. Online radyo dinleyerek bu mümkün olabilir.

4. Eğlenin: Yabancı lisanı eğlenerek öğrenmek en iyi yöntemlerden bir tanesidir. Bunlar oyunlar, hikayeler, yanıltmaçlar (söylemesi zor sözcükler), şakalar ve aklınıza gelebilecek diğer eğlenceli yöntemler olabilir.

5. Konuşmaktan çekinmeyin: En önemlisi de öğrendiğiniz yabancı dilde konuşmaktan ve hatalar yapmaktan çekinmeyin.

6. Dilin kültürünü öğrenin: Bir dil öğrenmenin en etkili yolu anadilini konuşan insanlarla pratik yapmaktır. Aynı zamanda o lisanın kültürünü öğrenmeye çalışın.

7. İnterneti kullanın: Dil için interneti kullanın. İnternet üzerinden, mobil veya seyahat halindeyken bile busuu ile bir yabancı dil öğrenme şansınız var.

8. Çevrenizdeki İngilizceden faydalanın: O dilin konuşulduğu ülkeleri öğrenin ve o kültürel merkezleri ziyaret etmeye çalışın.

9. Kelime, cümle ve kalıpları tekrar edin: Öğrendiğiniz kalıpları tekrar ederek hafızanıza kazıyın.

10. Farklı aksanları dinlemeye çalışın: O dili en kesin öğrenme yolu etrafınızı onunla sarıp sarmalamaktır. Çevrenizde yabancı dil konuşan farklı aksanları dinleyin.

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>