KÖŞE YAZILARI | Diş Hekimi Deniz Kantar

Dişini Fırçala Karizmayı Bozma

Üniversitede okuyan gençlerin ağız bakımı ile ilgili problemleri... (Diş Hekimi Deniz Kantar)
 
   
 
 
     

Arkadaşlarda kalıp diş fırçalamama ya da abur cubur yeme gibi bahanelerle diş bakımını ihmal edenler, bütün karizma ve kariyer, dişinizi fırçalamaya bağlıdır. Ayıracağınız çok kısa süre ve dikkat edilecek püf noktalar sayesinde karizmanızı koruyabilirsiniz.

Bir kişinin dişini fırçalamaması, onun ikili ilişkilerini olumsuz etkilemekle kalmıyor, özgüven eksikliği yaratarak toplumsal duruşunu olumsuzlaştırıyor ve başta kalp sağlığı olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Arkadaşta kalma durumları için “portatif diş fırçaları” vardır ve bunlar kullanılabilir. Komik duruma düşmekten korkmadan her koşulda dişlerin mutlaka temizlenmesi gerekir. Abur cubur yeme alışkanlığı, dişi temizleme gerekliliğini kabusa çevirebiliyor. Ağız ve diş sağlığında önemli olan düzenli olarak diş fırçalamak ya da diş ipi kullanmaktır.



Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarında sağlıksız beslenmenin de etkisi oldukça fazladır.
Ağızlardaki en küçük bir çürüğü ertelemeyin. Üniversitelerin Medico’larındaki ücretsiz diş tedavisinden yararlanın. Çünkü diş çürükleri ve diş eti hastalıkları, ağız kokusuna neden olur. Ağız kokusu, ikili ilişkilerde sorun yaratır. Temiz kokan bir nefes ve parlayan dişler, insan ilişkilerinde çok önemlidir. Temiz olmayan ağız dişler; özgüveni etkiler, konuşmayı kısıtlar ve ilişkileri sınırlandırır. Aslında ağız sağlığına yapılan yatırım, geleceğe yapılan bir yatırımdır.

Düzenli olarak günde en az iki kez ve yeterli süre yemeklerden sonra diş fırçalanmasını öneriyor. Dişler, dişetinden dişe doğru süpürme hareketi ve dairesel fırçalama hareketiyle dişetlerine fazla bastırmadan masaj yaparak fırçalanmalı. Ayrıca diş fırçası kılları dişler arasına ulaşamadığı için mutlaka her gün dişipi kullanılması öneriliyor. Ayrıca Türk toplumunda diştaşlarını temizletmek zararlıdır ya da temizletince alışkanlık yapar, gibi tamamen yanlış inanışlar bulunuyor. Unutulmamalıdır ki; düzenli bakılan ağızlarda bile az da olsa mutlaka diştaşı oluşur. O yüzden mutlaka 6 ayda bir düzenli olarak diş hekimine gidilmeli hem genel ağız muaynesi hem de diştaşı temizliği yaptırılmalıdır.


Diş Hekimi Deniz Kantar
YAZARA E-POSTA GÖNDER

 

Diğer yazıları liste halinde görmek için tıklayın >

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>