KÜLTÜR-SANAT

Beyoğlu'nda caz fırtınası!

Beyoğlu Caz Günleri Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde caz tutkunları ile buluşuyor.
 
   
 
 
     
22 Ocak 2004 Perşembe günü başarılı caz gitaristi Timuçin Şahin ve grubu sahne alacak.

Caz müziğimizin, bu program sayesinde caz severlerle buluşan önemli isimleri arasında Kerem Görsev, Volkan Hürsever, Cengiz Baysal, Fatih Erkoç, Timuçin Şahin, Ayşe Gencer ve İmer Demirer gibi sanatçılar bulunmakta.

Uzun zamandır caz müziğini tanıtmak ve sevdirmek hedefi ile bir çok çalışması bulunan Kerem Görsev ve arkadaşları 13 Ocak 2004 Salı günü Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde caz severlerle buluştu. Kerem Görsev Trio’da, Görsev ile yıllardır aynı sahneyi paylaşan, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda da Cengiz Baysal yer almaktaydı.

Türk pop müziğinde yaptığı kaliteli çıkışlarla da tanınan Fatih Erkoç, 15 Ocak 2004 Perşembe günü Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde bu kez caz müziğinin mükemmel eserlerini yorumladı. Konserde, Erkoç ile birlikte davulda Metin Çetiner, basta Cemal Serezoğlu ve piyanoda Selçuk Sun çaldı.

Akbank Kültür Sanat Merkezi’ndeki caz günleri 22 Ocak 2004 Perşembe günü başarılı caz gitaristi Timuçin Şahin ve grubuyla devam edecek. Timuçin Şahin Trio’da Owen Hart Jr. davul, Thomas Andersen’da kontrbas çalacak. Timuçin Şahin Trio’nun konseri saat 20:00’de başlarken, caz severler dilerse aynı gün saat 14:00’te, Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde Timuçin Şahin ile sohbet edip Workshop’una katılabilecek. Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde 21 Ocak 2004 Çarşamba günü saat 14:00‘te, bu kez Timuçin Şahin, Owen Hart Jr. ve Thomas Andersen’ın katılacağı bir workshop, düzenlenecek.

Beyoğlu Caz Günleri 27 Ocak 2004 Salı günü keyifli bir caz konseri sürecek. Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde sahne alacak olan Ayşe Gencer Quintet’te İmer Demirer trompet, Serkan Özyılmaz piyano, Oğuz Durukan kontrbas ve Deniz Dündar davul çalacak. Saat 20:00’de başlayacak olan konsere vokalist olarak da Ayşe Gencer yer alacak.

Akbank Kültür Sanat Merkezi’ndeki Beyoğlu Caz Günleri 29 Ocak 2004 Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak olan Tamburada’nın konseri ile sona erecek. Günümüz elektronik ve dans müziği ile, modern caz yaklaşımlarını bir araya getiren yepyeni bir grup olan Tamburada da Korhan Futacı tenor ve soprano saksofon çalarken, vurmalı sazlar ve akustik efektlerde Özün Usta, vokalde Özlem Şimşek, elektrik bas gitarda Feryin Kaya, davulda Berke Can Özcan, hammond, ‘synthesizer’larda Burak Irmak ve elektronik seslerde de Tansu Kaner sahne alıyor.


BEYOĞLU CAZ GÜNLERİ
SANATÇI BİYOGRAFİLERİ

KEREM GÖRSEV TRIO
Kontrbas: Volkan Hürsever
Davul: Cengiz Baysal

“Yıllardır aynı sahneyi paylaşan kerem Görsev Trio, Akbank Kültür Sanat Merkezi’nde caz severlerle buluşuyor. Uzun zamandır caz müziğini tanıtmak ve sevdirmek adına gerek televizyon programları, gerekse yaptığı albümlerle gündemde olan Görsev, son dönem çalışmalarından ve caz klasiklerinden örnekler sunacak.

İlk beste denemelerine 1990 yıllarında başlayan Görsev, 1994 yılında ilk albümü olan ‘Hands and Lips’in kayıtlarını bitirdi. Kerem Görsev’in hayatında yeni bir sayfa, sanatçı Eric Revis ile tanışınca açıldı

Kerem Görsev - Allan Harris ortak çalışması ‘Laid-Back’ 1950 ve 1960’ların Broadway film müzikleri ve Amerika’nın caz standartlarından oluşan beşinci albümü olarak 1999’da bitirdi. 1998 yılında kendi adını taşıyan caz kulübünü açan Görsev 2001 yılına kadar burada Steve Kirby, Keith Hall, Alvester Garnett, Russel Gunn, Anna Lisa, Ron Affif, Claudia Acuna gibi sanatçılarla birlikte çaldı.

1999 yılında St. Petersburg’a giden sanatçı St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan ‘November in St. Petersburg’ albümünün kayıtlarını yaptı. Orkestrayı Erol Erdinç yönetti, orkastra düzenlemelerini Kamil Özler yaptı. Bu albüm 2000 yılında çıktı. Ve İstanbul Caz Festivali’nde St. Petersburg Philarmony Orchestra ile birlikte bu albümün ilk konserini gerçekleşti.

13 Ocak 2004 Salı saat: 20.00
Konser
Tam: 8.000.000
Öğrenci: 4.000.000


FATİH ERKOÇ
Davul: Metin Çetiner
Bas: Cemal Serezoğlu
Piyano: Selçuk Sun

1953’te İstanbul Fatih’te dünyaya gelen Fatih Erkoç’un ilk defa enstrümanlarla tanışması değerli Ud sanatçılarımızdan ve Fatih Erkoç’un babası olan Hasan Erkoç’un Ona 3 yaşında iken bir keman hediye etmesiyle oldu.

Kendini evdeki Türk Sanat Müziği taş plaklarıyla geliştiren Fatih Erkoç, ilk öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Belediye Konservatuarı’na girdi. Konservatuarda trombon, piyano ve kontrbas eğitimi aldıktan sonra ise, o dönemin en gözde orkestralarından İstanbul Gelişim ile çalışıp, 1971 yılında da birlikte bir albüm çıkardı.

Mezuniyetinin ardından Fatih Erkoç, 4 ay trombon sanatçısı olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda çalıştıktan sonra, askerlik döneminde Ankara’da Erol Pekcan ile konserler verip, bir çok radyo ve televizyon programına katıldı. Daha sonraki 11 yılını Norveç’te geçiren Fatih Erkoç, İskandinavya’daki çeşitli orkestralarda; trombon, flüt, gitar, bas gitar, keman, saksofon, trompet ve ud gibi enstrümanlarıyla yer aldı.

1986 yılında Türkiye’ ye döndükten sonra Kuşadası’nda Temmuz ayında yapılan 1. Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nda; söz, müzik, düzenleme ve yorumu kendisine ait olan “Yol Verin A Dostlar” şarkısıyla 1. oldu. 1987’de ise aynı ismi verdiği albümünü çıkardı. 1989 yılında yine söz, müzik, düzenleme ve yorum kendine ait olan ‘Sen ve Ben’ adlı şarkıyla bir kez daha birincilik ödülünü aldı.

Yaklaşık 6 yıl tromboncu ve solist olarak TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile bir çok caz konser ile radyo ve televizyon programına katılan sanatçı, ayrıca İtalya, Fransa, Finlandiya, Hollanda ve Amerika’ da caz festivallerinde de çaldı.

Bunun yanında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri’nde hem kendi, hem de diğer bestecilerin şarkılarıyla birçok kez yarışan Fatih Erkoç, sözü, müziği, düzenlemesi ve yorumu kendine ait olan ‘Korku’ adlı şarkıyla Malezya’ da yapılan pop müziği şarkı yarışmasında Türkiye’ yi temsil etti.

1992’den 1997’ye kadar uzanan yıllarda ‘Ellerim Bomboş’, ‘Penceremden Gökyüzüne’, ‘Sana Deliyim’, ‘Kardelen’ isimli albümlerini çıkartan Erkoç, 1999 yılının sonunda ise, kendi adını taşıyan ve bütünüyle kendi imzasını taşıyan albümüyle bir süre ara verdiği müzik dünyasına tekrar dönüş yaptı.

2002 yılının başlarında ise yeni albüm için çalışmalarına başlayan Erkoç, kaliteli müziği ile tekrar dinleyenlerinin karşısına çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

15 Ocak 2004 Perşembe saat: 20.00
Konser
Tam: 8.000.000
Öğrenci: 4.000.000


TİMUÇİN ŞAHİN TRIO
Davul: Owen Hart Jr.
Kontrbas: Thomas Andersen

1992 yılından beri Amsterdam ve New York’ta yaşayan sanatçı Amsterdam Konservatuarında Caz Gitar master, yine Amsterdam Konservatuarı ve Manhattan School of Music’te klasik kompozisyon eğitimi aldı.

2001 yılında düzenlenen ‘Dutch Jazz Competition’ yarışmasında grubu ‘On the Line’ ile Hollanda birinciliğini kazandı. 2002 Ekim ayında tüm Avrupa’da düzenlenen çağdaş müzik yarışması olan ‘Jur Naessens Muziek Prijs’ yarışmasında ‘Occult’ adlı eseri ile 2. oldu.

Şu ana kadar Robin Eubanks, Mike Manieri, Kai Eckhardt, Hein vd Geyn gibi dev sanatçılarla çeşitli projelerde çalıştı. Sanatçının ,elektrik ve perdesiz gitarı kullanışı ve besteleri ile günümüz çağdaş müziğine getirdiği yaklaşım tüm dünyada beğeni topluyor.

Timuçin Şahin hakkında yurt dışındaki basın organlarında yayınlanan eleştirilerden bazıları;

“Timuçin Şahin gerçek bir perfeksiyonist. Her türlü detaya maksimum önem veren bir besteci. Aynı zamanda virtioz bir gitarist. Perdesiz gitarı ile yaptığı doğaçlamalar muhteşemdi.” - (Jur Naessens Muziek Prijs) 2002

“Timuçin Şahin’in caz, çağdaş batı müziği ve Dünya müziğini kapsayan yaklaşımları, doğaçlama ve bestelerinde bu akımları olgun bir şekilde birleştirmesi beni çok etkiledi.” - Mike Manieri (Ste
Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>