Tiyatro sezonun en merakla beklenen prodüksiyonu Don Quixote (Don Kişot) Müzikali, 30 Eylül Salı akşamı Zorlu PSM’de gerçekleşen prömiyerinde sanat, iş ve cemiyet dünyasından yoğun ilgi gördü. Selçuk Yöntem, Zuhal Olcay ve Cengiz Bozkurt’un başrollerini paylaştığı müzikalin ilk gösterimine; Demet Akbağ, Dilan Çiçek Deniz, Özge Gürel, Hande Soral, İsmail Demirci, Sedef Avcı, Kıvanç Kasabalı, Oya Başar, Serkan Keskin, Şebnem Sönmez, Deniz Barut, Devrim Nas, Özge Özder, Özlem Öçalmaz gibi pek çok ünlü isim katıldı.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment ortak yapımı olan Cervantes’in ölümsüz eserinden uyarlanan Don Quixote Müzikali, usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle sahneye taşındı. 30 kişilik dansçı ve oyuncu kadrosu, 15 kişilik canlı orkestra, görkemli dekor ve çarpıcı kostüm tasarımlarıyla tam 80 kişilik dev bir prodüksiyon seyirciyle buluştu.
Selçuk Yöntem, Don Quixote karakterine kattığı derinlikle büyüleyici bir performans sergilerken, Zuhal Olcay, Aldonza rolünde güçlü ve unutulmaz bir kadın portresi sundu. Cengiz Bozkurt, Sancho Panza karakterine kattığı mizahi yorumla salondan büyük alkış aldı.
1959’da Dale Wasserman tarafından kaleme alınan televizyon oyunundan uyarlanan Don Quixote Müzikali, Broadway’de 2 bin 328 kez sahnelenirken, gösterildiği dönemde beş dalda Tony Ödülü kazanarak müzikal tarihine adını yazdırmıştı.
Sadri Alışık Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Kerem Alışık müzikalin sonunda sahneye çıkarak şunları söyledi:
“Tıpkı Don Kişot gibi ideallerimizin hayallerimizin peşinden koşarak zorluklarla savaşarak diken elimizi kanatmadan güle ulaşamayacağımızı bilerek geldik buralara… Ve bu siz değerli izleyicilerimiz sayesinde oldu. Gönülden teşekkür ediyorum.”
İstanbul’da seyirci ile ilk kez buluşan müzikal, Ekim, Kasım, Aralık aylarında İstanbul ve Ankara’da seyirci ile buluşmaya devam edecek.
İlk duyurudan itibaren büyük ilgi ile beklenen oyunun biletleri Biletinial, Biletix, Bubilet ve Passo’da satışta.
Don Quixote Müzikali Ekim-Kasım-Aralık Program
12-13-14-17 Ekim 2025 - İstanbul Zorlu PSM
24- 25-26 Ekim- Ankara ATO Congresium
10-19-20 Kasım 2025- İstanbul Zorlu PSM
25 Kasım 2025- İstanbul Atatürk Kültür Merkezi
2-3-26 Aralık- İstanbul Zorlu PSM
16 Aralık- İstanbul Atatürk Kültür Merkezi
Don Kişot Müzikalinden Görkemli Açılış!
80 kişilik dev ekip dakikalarca ayakta alkışlandı!
DİĞER HABERLER
Çağla Şıkel’den Kendini Keşfetme ve İyileşme Yolculuğu: “Sen Hâlâ Annenin Kızısın”
“Kırılganlıklarımızı saklamak yerine onlarla büyümeyi seçtiğimizde, içimizdeki kadın yeniden doğar.”
Tiyatro Sahnesinde Sanatla Buluşuyor
“İyi Değilim, Ama Anlatacak Kadar da Kötü Değilim” oyununun kıyafet ve dekor sponsoru Yargıcı oldu.
“Uyuma Tarzından Onu Tanıyın!”
“Evden Çalışırken Omurga Sağlığınızdan Olmayın!”
“Göz Çevresindeki Yağ Bezelerine Dikkat!”
“Bilindik bir ihanetin bilindik bir öyküsü bu...”
“Nev Jolly Joker İstanbul Sahnesinde!”
“En skandal isim Michael Jackson”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32












