MODA - STİL

Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın

Scotch–Brite™’ın Yeni Kampanyası ile Temizlik ve Yardımlaşma El Ele
 
   
 
 
     

Temizlik ürünleri pazarının yenilikçi ve lider markası Scotch–Brite™, daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum yaratabilmek ve bunu yaparken de ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek adına yeni bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza atıyor. “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” bağış kampanyası, kullanılabilir durumdaki giysilerin bez olmamasını, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak yeniden kullanılabilmesini ve yaşadığımız ortamların da doğru temizlik yöntemleri ile daha etkili temizlenmesini hedefliyor

Yaşadığımız ortamların daha temiz olmasını sağlamak için hayatı kolaylaştıran pratik ürünler tasarlayan Scotch–Brite™, yeni kampanyası “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” ile yaygın bir alışkanlık olarak temizlikte kullanılan eski giysilerin yeterli temizlik sağlamamasından ve kullanılabilir durumdaki giysilerin bu yöntemle tüketildiği gerçeğinden yola çıktı ve bunu bir sosyal sorumluluk projesi ile birleştirdi.

Scotch–Brite™’ın Nielsen ile “Ev Temizliğinde Tüketici Alışkanlıkları” hakkında gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları, temizlik yaparken aslında doğru sandığımız ve uyguladığımız yanlış alışkanlıklarımızın ne kadar yaygın olduğunu kanıtlar nitelikte. Türkiye’de temizlikte eski giysilerin kullanım oranı ortalama yüzde 50 iken giysiler en çok pencere ve cam yüzeylerin temizliğinde kullanılıyor. Ancak eski giysilerin temizlikte yeterli hijyen sağlamadığı pek çoğumuz tarafından yeterince bilinmiyor. Bu verilerden hareketle “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” kampanyasını başlatan Scotch-Brite™, Türkiye’nin önde gelen saygın şirketlerine bağış kutuları yerleştirdi. Kampanya destekçisi çalışanlar, kullanılabilir durumda olan fakat çeşitli sebeplerle artık ihtiyaç duymadıkları giysilerini bu kutulara bırakıyor. Bağış yapan her kişiye mikrofiber temizlik bezi armağan eden Scotch-Brite™, temizlik alışkanlıklarının olumlu yönde değişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bağışlanan giysiler temizlendikten sonra, daha önceden TOÇEV’in yönlendirmesi ile belirlenen ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

KİMYASAL OLMAYAN EV TEMİZLEYİCİLERİ PAZARI’NIN 2010 BÜYÜKLÜĞÜ YAKLAŞIK 180 MİLYON TL

Kampanya hakkında bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında konuşan 3M Türkiye Ofis ve Tüketim Ürünleri Satış ve Pazarlama Direktörü Gaye Erkuloğlu Tabağ, Scotch-Brite™ ve temizlik pazarı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Scotch-Brite™ 1960’lı yıllarda fiberli bulaşık süngerini icat ederek ev hanımlarının bulaşık yıkama alışkanlıklarını değiştirdi ve günümüzdeki temizlik süngeri pazarının kurucusu oldu. Türkiye’de, 1988 yılından bugüne dek liderliğini aralıksız sürdüren ve günümüzde en geniş ürün yelpazesine sahip mekanik ev temizlik ürünleri markası Scotch-Brite™, ev temizliğinin her alanında her zaman yenilikçi ve yaratıcı ürünler sunarak tüketicilerinin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretiyor. Kimyasal Olmayan Ev Temizleyicileri Pazarı’nın 2010 büyüklüğü Nielsen verilerine göre yaklaşık 180 milyon TL ve bu pazar, 2009’dan 2010’a yüzde 7’lik bir büyüme gösterdi. Yüzde 31’lik pazar payı ile pazarın lider markalarından Scotch-Brite™, zincir mağazalar kanalında da yeşil süngerde yüzde 50’nin üzerinde pazar payına sahip. Scotch-Brite™ olarak ev temizliğinin, sağlıklı yaşamın en önemli parçası olduğundan yola çıkarak Nielsen ile Ev Temizliğinde Tüketici Alışkanlıkları ile ilgili bir araştırma gerçekleştirdik. Bu araştırmanın sonuçları bize gösteriyor ki eski giysiler, ev temizliğinde en çok kullanılan malzemelerden biri. Kullanım oranı ise oldukça yüksek… Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 50’si ev temizliğinde çeşitli yüzeyler için eski giysi kullanıyor. Bu oran bazı yüzeylerde yüzde 70’e kadar çıkabiliyor. Ayda ortalama 4 kez ev temizliği yapılırken, yüzde 45’lik bir kesim haftada 1 kez temizlik yapıyor. Özellikle mutfak ve banyo temizliğinin sağlık için ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde, bu oranlar daha da ciddiyet kazanıyor. Her ne kadar yaygın olsa ve pratik gibi görünse de, eski giysiler ile yapılan temizliğin hijyen sağlamakta yetersiz olduğu çok fazla bilinmiyor. Evlerimizde yaptığımız temizliğin amacının sağlıklı ortamlar yaratmak olduğu düşünüldüğünde, eski giysiler ile yapılan temizliğin bize hijyen sağlamadığını söyleyebiliriz.”

“ESKİ GİYSİLER İLE YAPILAN TEMİZLİK HİJYEN SAĞLAMAKTA YETERSİZ”

Kampanyanın detayları ve bağışlanan giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile ilgili söz alan 3M Türkiye Ev Bakım Ürünleri Pazarlama Koordinatörü Duygu Altındaş, “Hem sağlığa, hem de ihtiyaç sahiplerine dokunan bu anlamlı kampanyamız dahilinde, Türkiye’nin önde gelen saygın şirketlerine bağış kutuları koyduk. Kampanya destekçilerimiz, kullanılabilir durumda olan fakat çeşitli sebeplerle artık ihtiyaç duymadıkları giysilerini bu kutulara bırakabilecekler. Biz de bu giysileri temizlettikten sonra, daha önceden TOÇEV’in yönlendirmesi ile belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Amacımız, kullanılabilir durumdaki giysilerin bez olmaması, ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi ve yeniden kullanılabilmesi, yaşadığımız ortamların da doğru temizlik yöntemleri ile daha sağlıklı olması. Hem sağlığa, hem de ihtiyaç sahiplerine dokunan bu anlamlı kampanyamızın amacına bağışçılarımızın desteği ile ulaşacağına eminiz” dedi.

Scotch-Brite™, yeni başlamasına rağmen bugüne kadar iki binden fazla katılımın gerçekleştiği “Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın” kampanyasını ilerleyen dönemlerde daha çok şirket ile gerçekleştirmeyi ve daha fazla kişiye ulaşmayı planlıyor.

TÜRKİYE’DE EV TEMİZLEME ALIŞKANLIKLARI…

Eski tişörtler, ev temizliğinde çok fazla kullanılıyor. Yer temizlemenin yanı sıra, pencere, cam yüzey ve mobilya temizliğinde de kullanılıyor. Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 50’si ev temizliğinde çeşitli yüzeyler için eski giysi kullanıyor. Bu oran bazı yüzeylerde yüzde 70’e kadar çıkabiliyor. Kullanımı ise DE grubunda ve 35-55 yaş arasında daha fazla. Tezgah, fırın ve mutfak lavabosu en sık temizlenen yüzeylerken (ortalama günde 1,5 kez) pencereler ve halılar daha az sıklıkta, genel temizlik sırasında temizleniyor.

Temizlik malzemelerinin bölgelere göre kullanım oranları da dikkat çekici. Eski tişörtlerin kullanım oranı yüzde 87 ve Marmara ile Karadeniz bölgesinde, DE grubunda ve 35-55 yaş aralığında daha çok kullanılıyor. Sarı temizlik bezlerinin kullanım oranı ise yüzde 90 ve AB grubunda daha çok kullanılıyor.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>