Alerji ...
Günümüzde gıdaların içindeki katkı maddelerinin artması, gıda alerjilerinin de buna paralel olarak artış göstermesine neden oluyor.
![]() |
||
KAŞINTI VE KIZARMA Gıda alerjisine özellikle çocukluk çağında daha çok rastlanıyor. Alerjiye bağlı olarak kişinin cildinde kaşıntı, kızarma ve kabartılar oluşabiliyor. Alerji sadece deri reaksiyonlarıyla kalmayıp, solunum sistemi ile ilgili semptomlar, kusma, ishalle ortaya çıkan belirtiler de gösterebilir. Amerika'daki nüfusun 1/3'üne yapılan bir araştırmada toplumun yüzde 14'ünde besin alerjisi olduğu tespit edilmiştir.
ÇİKOLATAYA DİKKAT En yaygın alerjiye yol açan besinler çikolata, süt, yumurta, domates, portakal, buğday unu, yer fıstığı ve soya olarak sıralanıyor. Besin alerjilerinin araştırılmasında deri testleri, teşhisin ilk basamağını oluşturuyor. Prick adı verilen deri testi kolay, ucuz ve 15 dakika gibi çok kısa bir sürede sonuç verir. Prick deri testleri bu amaçla yıllardır başarıyla uygulanıyor. Besin alerjilerinde asıl problem tanıyı koymaktır. Tanı konulup suçlu besin bulunduktan sonra tek tedavi diyetten o besini çıkartmaktır. Sorumlu gıda 2-3 yıl diyetten çıkarılırsa tolerans gelişebilir ve hastanın alerjik reaksiyonu göstermeme şansı çok yükselir.
“Cem Özer’den Yeni Program: Gece Rutini”
“Aldatıldıktan Sonraki İlişkinize Zarar Veren Düşünceler”
“Deprem Çantasında Bulunması Gereken Malzemeler”
“İşte yeni indirimler, yeni fırsatlar...”
“Meltem Cumbul Altın Küre`de Ödül Verecek! ”
“Faik Sönmez'de daha çok alın daha az ödeyin...”
“Bayram Tatili Dönüşünde Trafik Kazalarına Dikkat!”
“Rahim kanserinden korumak için üretilen aşı deneniyor ”
“Uçan Süpürge’de Sinema Meraklılarını Yeni Bir Atölye Bekliyor!”
“COSMOTURK'TEN 7.YILIMIZA ÖZEL 171. HAFTANIN ARMAĞANLARI...”
DİĞER ADRESLER
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32













