Burun ameliyatı
Her hastaya aynı modelde burun yapmak kolaydır ama önemli olan cerrahın o kişinin yüzüne uyan ve yapılmış görünümünü vermeyen bir burnu elde etmesidir. İşte her yönüyle burun estetiği...
Her hastaya aynı modelde burun yapmak kolaydır ama önemli olan o kişinin yüzüne uyan ve yapılmış görünümünü vermeyen burun yapmaktır. Her yüz kendine özgü ve tektir. Sadece ikiz olan kişilere aynı burun şeklini vermek doğrudur.
Eğer estetik görünümden şikayetçiyseniz bir plastik cerraha başvurmalısınız
Yüzdeki çekici görüntü genellikle burnun harmonisi ile alakalıdır. Burun ameliyatlarında hedef burnun alın ve çene arasındaki orantılı dengesini sağlamaktır. Yani burun yüzün genel hatlarına uygun olmalıdır. Birçok plastik cerrah artık bilgisayarda hastalarına ameliyat neticesini, burnun ameliyat sonrası muhtemel görünümünü gösterebiliyor. Bilgisayar ekranında gösterilen neticeye ulaşabilmek tamamen cerrahın kişisel becerisine bağlıdır.
Genellikle şekli ve büyüklüğünde problem olan burunların fonksiyonlarında da bozukluklar vardır. Bu fonksiyon bozukluklarının ameliyat öncesi doğru bir şekilde teşhisinin yapılması ve dış düzeltme ameliyatı ile birlikte deviasyon gibi fonksiyon bozukluklarının sebebinin de tedavi edilmesi gerekir.
İşte problem burada başlıyor. Bütün dünyada birçok cerrah ya estetik bozuklukları düzeltmede veya fonksiyon bozukluklarını düzeltmede uzmandır. İki problemi birden aynı kalitede tedavi edebilen doktorların sayısı fazla değildir. Eğer sadece estetik görünüm şikayeti tedavi edilecek ise bir plastik cerrah sizin için en doğru seçimdir. Estetik ve fonksiyon bozukluklarının bir arada olduğu durumlarda ya plastik cerrahın fonksiyon bozukluklarının tedavisinde de tecrübe sahibi olması gerekir veya bir kulak-burun-boğaz uzmanı ile birlikte tedavi ve ameliyat yönteminize birlikte karar vermeli ve uygulamalıdır. Güzel burna sahip olmak isteyen fonksiyon bozukluklarına da katlanmalıdır diye bir genelleme söz konusu değildir.
Burnu güzelleştireyim diye düşünürken fonksiyonlarına da zarar verilmemeli
Burun ameliyatlarında diğer önemli bir unsur da burnun estetik güzelliğini sağlarken onun normal olan fonksiyonlarına zarar vermemektir. Burun yüzümüzdeki sadece görsel bir öğe değil, aynı zamanda nefes almanın dışında koku almak gibi çok önemli bir duyunun da sağlayıcısıdır. Koku alma fonksiyonunun bize yaşattığı duyguları bir kere düşünün. Keyif, haz duyma, hatırlama hatta bazen tehlikeden korunmak için burnumuzun bu fonksiyonu ne kadar önemlidir.
Estetik ameliyatlar arasında tekrar düzeltme ameliyatlarının oranının en yüksek olduğu burun ameliyatlarıdır. Bu oran en tecrübeli cerrahlarda bile yüzde 5-8 arasındadır.
Burun ameliyatları cerrahın üç boyutlu algılama ve uygulama kabiliyetinin olmasını gerektirir. Ayrıca kemik, kıkırdak ve yumuşak doku gibi üç ayrı yapıdaki dokunun kesilmesini gerektirdiği için bu dokuların iyileşme fazında gösterebileceği farklı reaksiyonları olabileceği de düşünülmelidir.
Burun ameliyatı estetik ameliyatlar içinde yara izinin tamamen saklandığı, görülemediği tek ameliyattır. Yara izi tamamen burnun içindedir. Oysa 100 yıl evvel de uygulanmış olup yeniden keşfedilerek son 10 yılda moda haline getirilen burun ucu alttan kesilerek yapılan açık burun ameliyatı bilhassa genç operatörler tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca ikinci, üçüncü düzeltme ameliyatlarında da uygulanır. Bu sayede ameliyat alanını daha iyi görebilme ve çalışabilme imkanı vardır.
Burun ameliyatı genellikle 1-1,5 saat sürer ve küçük düzeltmelerin dışında genel anestezi uygulanarak yapılır. Derinin kalınlığı da ameliyat neticesinde önemli rol oynar. Burnun tam formunu alması yaklaşık bir yıl sürebilir. Bu süre içinde minimal de olsa değişiklikler olur.
“Nazlı Kayı Hair Biology’nin Dijital Marka Yüzü Oldu!”
“We Are Family İsimli Kapsül Koleksiyon”
“Vitamin ve Mineral Alımına Dikkat! ”
“Whatsapp`a Yeni Özellikler Geldi”
“45.Siyad Türk Sineması Ödülleri Adayları Açıklandı!”
“Seksten Zevk Almanın Püf Noktaları”
“Kuaförünüz saçınızı “düz terapiye” alsın”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32