SAĞLIKLI YAŞAM

Meme Başı Çatlaklarına Dikkat!...

Meme başı çatlaklarını ve yarıklarını engellemek için hangi yolları izlemelisiniz?
 
   
 
 
     

Annelerin meme problemleri yüzünden bebeklerini emzirememesinin, bebeklerin anne sütü aldıkları dönemi kısalttığı, bu nedenle meme başı çatlaklarının henüz oluşmadan engellenmesi gerektiği bildirildi. Bebek sahibi olan anne, bebeğine herşeyin en iyisini, en doğrusunu vermek ister. Bir annenin bebeğine verebileceği en değerli şey ise anne sütüdür.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bebeklerin en az 4-6 ay arasında emzirilmesini önerirken, annelerin büyük bir bölümü memelerinde meydana gelen çeşitli rahatsızlıklar yüzünden bir dönem bebeklerini emziremiyorlar. Berlin Benjamin Franklin Üniversitesi Eğitim Hastanesi’nden Prof. Dr. Jürgen Vormann ve ekibinin yaptığı bir araştırmaya göre, yeni doğum yapan annelerin yaklaşık %30’u hatalı emzirme tekniklerini kullandıkları için meme başı çatlakları ve yarıkları yüzünden bir dönem bebeklerini emziremiyorlar. Bu dönemin bebek için çok gerekli olan sütün üretimini olumsuz etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Vormann, “Memeyi ağızına alan bebek dişeti ve dudaklarıyla beyine uyarı göndererek süt yapımını başlatıyor. Fakat memede oluşan çatlak ve yarığa bağlı olarak ortaya çıkan ağrı nedeniyle, anne bebeğini memede rahat tutamıyor. Bu nedenle de sütün yapımı için gerekli olan uyarı beyine gitmiyor. Memede oluşan çatlak ve yarıklar süt yapımını olumsuz etkiliyor. Anne bebeğini ne kadar sık emzirirse süt yapımı o kadar çok olur. Anne sütünün bebek için önemi düşünüldüğünde, bebeğin sütten erken kesilmemesi, bebeğin sağlığı için çok önemlidir.” dedi.

Meme başı çatlaklarını ve yarıklarını engellemek için hamileliğin 8. ayından itibaren göğüslerin emzirmeye hazırlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Vormann, “Bu amaçla, banyodan sonra kullanılacak bitkisel içerikli pomadlar, doğumdan sonra hem annenin acı çekmesini engelleyecek, hem de bebeğin gelişimi için gerekli olan sürede süt vermesine yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>