SAĞLIKLI YAŞAM

Sağlıklı kadın planı...

Türkiye’de kadınlara yönelik kanser teminatı veren ilk sigorta olma özelliği taşıyan "Sağlıklı Kadın Planı" ...
 
   
 
 
     
AIG Sigorta A.Ş. Türkiye'de kadınlara yönelik kanser teminatı veren ilk sigorta olma özelliği taşıyan "Sağlıklı Kadın Planı"nı sunuyor. Satış ve pazarlamasını Citibank Türkiye'nin gerçekleştireceği "Sağlıklı Kadın Planı" için Türkiye Meme Vakfı (MEVA) ile işbirliğinde pembe bilezikler hazırladı.

Türkiye'de kadın kanserlerine yönelik teminat veren ilk sigorta olan "Sağlıklı Kadın Planı" ürününden 20-64 yaşları arasındaki Citibank müşterileri aylık 2 YTLden başlayan prim seçenekleri ile yararlanabiliyor.

“Sağlıklı Kadın Planı" kapsamında hastaya konulan kanser teşhisi veya diğer hastalıklarla ile ilgili olarak Amerika'da bulunan Cleveland Clinic, Philadelphia International Medicine ve Sheba Medical Center’da çalışan doktorlardan ikinci bir görüş ücretsiz olarak alınabiliyor. Sigortalılar, AIG Sigorta A.Ş. aracılığı ile veya direk olarak İstanbul’da bulunan İkinci Görüş Ofisi’ne tıbbi evraklarıyla birlikte temasa geçerek bu hizmetten yararlanabilirler.

TOPLUMDA FARKINDALIK YARATMAK İÇİN “PEMBE BİLEZİK”

Ürünle birlikte Meme Vakfı (MEVA) işbirliğiyle hazırlanan pembe bilezikler de sigorta sahiplerine hediye edilecek. Sigorta sahipleri pembe bilezikleri kullanarak toplum içinde farkındalıklarını ifade edebilecek.

Citibank müşterileri bu üründen yararlanmak ve sigorta programına dahil olmak için 444 0 500 No'lu telefondan haftanın 7 günü 24 saati CitiPhone'u arayabilecekler.


“SAĞLIKLI KADIN PLANI” HAKKINDA

• Citibank kredi kartı veya bankacılık müşterilerinin aşağıda belirtilmiş olan kadın kanserlere karşı güvence altına alan bir sigortadır.

• Güvence altına alınan kanserler: Göğüslerden biri veya her ikisi, yumurtalıklardan biri veya her ikisi, Yumurtalık borularından biri veya her ikisi, döl yatağı, rahim boynu, vajina, vulva.

• Sigortaya sahip olan kişide belirtilen bu kanserlerden birinin teşhis edilmesi durumunda kendisine seçtiği teminat limitine göre tazminatın tamamı herhangi bir kesintiye uğratılmadan bir defada ödenir.

• Citibank Müşterileri herhangi bir sağlık kontrolünden geçmeden bu plandan yararlanabilirler.

• İkinci Görüş Assistans Hizmeti: İkinci Görüş (Second Opinion) poliçenin ayrılmaz bir parçası olup hastaya konulan kanser teşhisi ve/veya diğer hastalıklarla ile ilgili olarak Amerika'da bulunan Cleveland Clinic, Philadelphia International Medicine ve Sheba Medical Center’da çalışan doktorlar tarafından hastaya konulan teşhis için ikinci bir görüş verilmesidir.

ÜRÜNÜN TEMİNATLARI:

• TEŞHİS:
Poliçe şartları ve koşulları altında, poliçede belirtilen nakit toplu para, ilk kadınlık organı kanseri teşhisi konulduğuna ( teşhis hayattayken konulmalıdır) sigortalıya ödenecektir. Teşhis tarihinden itibaren 30 gün içinde bu kanserler biri nedeni ile vefat edilmesi halinde herhangi bir tazminat ödenmez.

• AYLIK GELİR:
Sigortalı kişi Teşhis teminatından faydalanmaya hak kazanırsa, kendisine teşhis tarihinden itibaren 12 aya kadar (veya daha erken meydana gelmesi halinde sigortalı vefat edene kadar) seçilen limit tutarınca aylık gelir ödenir.

• HASTANEYE YATMA:
Sigortalı kişi Teşhis teminatından faydalanmaya hak kazanırsa, teşhisten sonraki 1 yıl içinde poliçe kapsamındaki kanserlerden birinin tedavisi ile doğrudan bağlantılı tedaviye yönelik hastanede yatılan her gün için seçilen tazminat ödenir. Hastaneye yatma ödemesi hastanede yatışın 10. gününden sonra başlar en fazla 100 gün için ödenir (10 günün ardıl olması şart değildir).

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?

a) Plana katılmak istediğini beyan eden,
b) 20 - 64 yaş arasında bulunan,


ÜRÜNÜN MEVCUT AVANTAJLARI:

• Piyasadaki ilk kadınlara yönelik kanser teminatı veren sigorta olması
• Plana dahil olmadan önce sağlık kontrol zorunluluğunun olmaması
• Müşterinin beyanına göre poliçe kesilmesi
• Yaş gruplarına göre prim uygulaması sayesinde düşük risk gruplarının az prim ödemesi
• Hastalık teşhis edildiğinde poliçede belirtilen tazminat bir kerede nakit olarak poliçede belirtilen miktar kadar kesintiye uğratılmadan ödenmesi ek olarak hastanede yatma ve aylık gelir bağlanması
• Evraklar tamamlandıktan sonra en geç 7 gün içinde tazminat ödemesi
• Ödenen tazminatın nasıl kullanılacağı konusunda bir kısıtlama olmaması.
• Hastaya Amerika’dan İkinci Görüş alma ve teşhisi teyit etme fırsatının ve ilintili bütün hizmetleri ücretsiz olarak vermesi
• Aylık bir ürün olması
• Primlerin müşterinin kredi kartından otomatik olarak çekilmesi
• Poliçenin 11’inci yenilemesinden sonra 90 günlük muafiyet süresinin uygulanmaması.

KADIN KANSERLERİ HAKKINDA

Rahim Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri, Yumurtalık Kanseri, Meme Kanseri... Kadınların en korkulu rüyası şüphesiz, kanser. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kadınlarda kanser görülme sıklığı giderek ürkütücü boyutlarda seyretmeye devam ediyor. Güncel bilgilerden ve verilerden örnek vermek gerekirse;

• Yumurtalık (Over) kanseri; kadınlarda görülen tüm kanserlerinin % 4’ünü, genital kanserlerin %20-25 ini oluşturur. Kadınların %1-2 ’sinin hayatının bir döneminde yumurtalık kanserine yakalanacağı hesaplanmıştır.Son 30 yılda tedavideki gelişmelere rağmen, 5 yıl yaşama şansı %38’den ancak %43’e çıkabilmiştir.

Hastaların %80’i menopozdadır ve daha çok 60 yaş civarında görülür. 45 yaştan önce daha az ve çocukluk çağında (tüm yumurtalık kanserlerinin %1’den daha azı) nadiren görülmektedir.

• Rahim Ağzı Kanseri önceleri gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünyada sıklık açısından ön sıralarda yer alan bir kanser türü iken, papsmear tarama testi, kolposkopi tanı testi gibi yöntemlerin geliştirilmesi sayesinde henüz kanser aşamasına gelmeden önce yakalanabilen ve etkili bir şekilde tedavi edilebilen bir kanser türü haline gelmiş ve bu da bu kanser türünden ölümlerin belirgin bir şekilde azalmasıyla sonuçlanmıştır.

• Rahim Ağzı Kanseri, batı ülkelerinde her 100 bin kadından 16-18’inde, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise her 100 bin kadından 60’ında görülebiliyor. Erken yaşta cinsel ilişki, çok eşli cinsel yaşam, çok doğum yapmış olmak, HPV virüsü, sigara kullanmak, beslenme yetersizliği gibi faktörler rahim ağzı kanserinin oluşmasında etkili rol oynuyor.

• Rahim Kanseri; 100 bin kadında 70-134 olgu olarak bildirilmektedir. Postmenopozal (adetten kesildikten sonraki) dönemde 1000 kadında senede 1-2 vaka gibi yüksek oranlarda görülür. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen jinekolojik kanserdir. Ancak gelişmekte olan ülkelerde hala rahimağzı kanseri ilk sıradadır.

• Meme Kanseri bir çok ülkede, kadınların en korkulu sağlık sorunu olma özelliğini taşımaktadır. Günümüzde ABD' de, sekiz kadından birisi meme kanserine yakalanmaktadır. Bu oran Avrupa ülkelerinde on kadında birdir. Dünyada her 11 dakikada 1 kadın, meme kanseri nedeni ile hayatını kaybediyor. Dünyada her 3 dakikada 1 kadına, yeni meme kanseri tanısı konuyor.

• Meme Kanseri hakkında Türkiye' de sağlıklı bir istatistik bulunmuyor. Gerek beslenme, gerekse iklim açısından, ülkemiz şartlarına yakın sayabileceğimiz bir Akdeniz ülkesi olan İtalya istatistiklerini ülkemize uyguladığımızda, Türkiye' de her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanmaktadır.

• Vulva Kanseri; jinekolojik kanserlerin %3-5’ini oluşturur.Görüldüğü ortalama yaşlar 65-75 yaş aralığındadır.

• Vajina Kanseri; son derece nadir olup tüm jinekolojik kanserlerin %1-2’sini oluştururlar.


Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>