TATİL

Mikonos

Bu yaz Mikonosta tatil yapmayı düşünüyorsanız bu haberimiz size özel!... İşte Mikonos rehberi...
 
   
 
 
     

Mikonos kuru ve çorak olsada kumlu plajları ve canlı gece hayatı adayı Kykladların en ünlülerinden biri haline getirir. 1207 de venediklilerin hakimiyeti altına giren adalılar daha sonra 1615 de Mikonos Topluluğunu kurdular ve kendine yeterli bir toplum olarak adayı geliştirdiler. Turizmin ilk dönemlerinde entellektüellerin geldiği mikonos günümüzde Yunanistan’ın gösterişli adası olarak ünlüdür.

MİKONOS KASABASI

Mikonos Kasabası ( yada Khora ) göz alıcı beyazlıktaki dar sokakları v eküğ biçimli evleri ile Kyklad Köylerinin en güzel örneğidir. Rüzgardan ve korsan saldırlardan korunmak için dar sokaklar halinde yapılmış ve işlek liman, Yunanistan’ın en çok fotoğrafı çekilen yerlerinden biridir.Limanın yanında bulunan Plateia Mavrogenous’un ( 1796-1848) büstü bulunur. 1821 de ki Kurtuluş savaşı sırasında Mikono’ta zaferle sonuçlanan mücadelesinden ötürü kendisine General rütbesi verilmiştir.

Feribot Limanı nın güneyindeki Neo-Klasik binada yer alan Arkeoloji Müzesinde Roma Dönemi’nden ve Helenistik Dönem’den yontular MÖ 6. ve 7 yüzyıl seramikleri, takılar ve mezar taşlarının yanı sıra Delos’taki ören yerinden pek çok buluntu sergilenmektedir.

Kasabanın en eski yeri olan Kastro, rıhtıma yukarıdan bakar, Antik Kale surunun bir kısmına yapılmış olan Halk Müzesi, Yunanistan’ın en iyi müzelerindedir. Zarif bir kaptan malikhanesinde yer alan müzede nakışlar, çağdaş Mikonos Kumaşları sergilenir. Sergilenen alışılmadık bir şeyde 29 yıl boyunca adanın maskotu olan Dondurulmuş Pelikan Petros’tur. 16 yüzyıla ait, Vonis yel değirmeni Halk müzesinin bir parçasıdır ve restore edilerek çalışır hale getirilmiştir. Bu mısır öğütmek için kullanılan 30 Yel değirmeninden biridir. Ayrıca bir harman dövme yeri ve değirmenin çevresindeki arazide birde güvercinlik vardır.

Adanın en ünlü kilisesi, Kastro’daki olağanüstü Panagia Para Portiani’dir. Ortaçağ kalesinin arka kapısının yerine yapılmış olan kilise yer seviyesindeki dört şapel ile bunların üstündeki bir diğerinden oluşu. Bir kısmı 1425 tarihliyken diğer yerleri 16. ve 17. yüzyıllardan kalmadır.

Kastro’dan aşağıya inen dar sokaklardan sanatçılar mahallesi olan Venetia, yada Küçük Venedik’e ulaşılır. Uzun evlerin renkli balkonları denize uzanır. Ana Meydan Plateia Alefkranda’da Büyük Ortadoks Katedrali Panagia Yer alır.

Matogianni’nin sonundaki Ege Deniz Müzesi minos öncesi dönemlerden 19. yy’a kadar kullanılan gemilerin maketleri, denizcilik araçları, tablolar ve deniz temalı MÖ 5. Yüzyıl paraları sergilenir. Bitişikteki 19. yy malikahanesi Lena’nın Evi , Lena Skrivanou adlı Mikonoslu bir kadının yaşamını anlatır. Burada nakışlardan Oturağa kadar herşey olduğu gibi korunmuştur. Yunanlı ve uluslararası sanatçıların eserleri Matogianni’deki Kent sanat galerisinde sergilenir. Bunların arasında mikonsolu ressamların eserleride yer alır.

Mikonos Öncelikle kumsalları ile ünlüdür. iç kesimleri yeşil değildir. En iyi kumsallar güney kıyısındadır. Kasabanın 3.5 km güneyindeki şık Platys Gialos’tan kalkan taksi tekneler güneş tutkunlarını koydan koya taşır. Gerisinde otel ve restoranların sıralandığı bu kumsal adanın başlıca plajıdır. Güneşseverler, güneydoğudaki ünlü çıplaklar kampına yönelirler. Bunların ilki iyi bir tavernası olan sakin Paragka ya da Agia Anna’dır. Bir sonraki Paradise’da bir kamp yeri, Disko, ve su sporları vardır. Muhteşem Koy Super Paradise eşcinsellerin ve çıplakların yeridir. Tekne Turu hattının sonundaki Elia da çıplaklar kampıdır ve yüksek sezonda kalabalıktır.

Mikonos Kasabasının aksine 7,5 km Doğuda yer alan Ano Mera Köyü daha gelenekseldir ve turizmden pek etkilenmemiştir. 17. yy tarihli Moni Palaiokastrou buradadır. Kuzeybatıdaki Marathi Köyünde yer alan Moni Agiou Panteleimona 1665 tarihlidir. Yoldan daha sonra Panormos Körfezi’nde ve rüzgar sörfçülerin cenneti Ftelia’ya ulaşılır. Mikonos da keyifli bir tatil sizi bekliyor olacak..

Rezervasyon İçin:
444 19 18


www.gemi.com.tr
 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>