SIRT VE BEL KASLARINI GÜÇLENDİRMEYEN ANNE ADAYLARINDA DURUŞ BOZUKLUĞU VE KAMBURLUK HAYAT KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR.
Hamilelerin karşılaşacağı fiziksel problemlerin başında duruş bozukluğu geliyor. Anne adayları gerek aldıkları kilolar gerekse fazla hareket etmemelerine yönelik yanlış inanışlarla kaslarını güçsüzleştiriyor ve omurgalarını zayıf düşürüyor. Buna giderek gelişen bebeğin ağırlığı eklenince kamburluğa kadar varan duruş bozukluğu riski ortaya çıkıyor. Uzmanlar; tedavi edilmezse kalıcı sağlık sorunlarına yol açabilecek bu problem için gündelik hayatta dikkat edilmesi gereken kuralları ve egzersiz önerilerini açıklıyor.
Genellikle ergenlik döneminde, uzun boylularda ve oturarak çalışanlarda görülen duruş bozukluğu hamilelikte de sıkça rastlanan rahatsızlıkların başında geliyor. Hamilelikte ağır sporların tavsiye edilmediği ilk 3 ay dışında da egzersiz yapmanın anneye ve bebeğe zarar verebileceği inancı bu sorunu tetikliyor. Son yıllarda hamile egzersizi, pilatesi gibi kavramlarla hamileyken egzersiz yapılabilirliği vurgulanır olsa da genel olarak bu bilinç oldukça zayıf. Duruş bozuklukları vücudun ön kısmıyla arka kısmı arasında güç farkından ileri geliyor. Güçsüz tarafı egzersizle takviye etmek duruşu da düzeltiyor. Life Fitness Uzmanları, duruş bozukluklarını önleyebilmeniz için şu önerilerde bulunuyor.
Eğer düzgün durmayı ilke edinirseniz sırt ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Bir süre sonra da hiçbir şikayetiniz kalmayacak.
Otururken öne doğru eğilmemeye dikkat etmelisiniz. Omuzlarınız öne doğru gelmemeli. Sürekli olarak omuzlarınızı geri itmeniz ve midenizi içinize çekmeniz, vücudun ağırlığını eşit olarak çeşitli bölgelere dağıtmanızı sağlayacaktır.
Alışverişte eşyalarınızı mümkünse tekerlekli araçlarla taşıyın. Eğer kolunuzda taşıyorsanız sürekli aynı kolunuzu kullanmayın. Bu bir kolunuz gelişirken diğerini kas ve görünüm olarak güçsüzleştirir.
Eğileceğiniz zaman sırtınızı öne eğmeden, dizlerinizi kırarak diz çökmelisiniz. Böylece sırtınıza fazla yük binmesini önleyebilirsiniz.
Çok uzun süre oturmaktan kaçınmalısınız. Verilen aralarda birkaç dakika bile olsa mutlaka yürüyün.
Bacak bacak üstüne atarak oturmamaya özen gösterin çünkü bu alışkanlık kan dolaşımını zorlaştıracaktır.
Life Fitness Uzmanları duruş bozukluğu ve bundan kaynaklı sorunları gidermek için şu egersizleri öneriyor;
İlk öneri spor yapanlar için; spor yapanlar estetik kaygılarla aynada görünebilen kısma daha çok ağırlık verdiği için (göğüs, karın gibi) sırt kasları çalıştırmayı ihmal edebiliyor. Programınıza sırt egzersizlerini de mutlaka eklemelisiniz. Kürek çekmek ya da First Degree gibi kürek cihazlarıyla salonunuzda ya da evinizde çalışmak sırt kaslarınızı geliştirmeniz için idealdir.
Evde ise şu hareketler size yardımcı olacaktır;
Yere oturun ve bir bacağınızı ileriye doğru uzatın. Diğerini ise bağdaş kurarmış gibi kıvırın. Elinize bir havlu alın ve uzattığınız ayağınızın ortasına gelecek şekilde iki ucundan tutun. Havluyu yavaş yavaş kendinize çekin. Bu hareketi her iki bacağınıza da dörder kez uygulayın.
Sırt üstü yatın. Önce bir dizinizi elinizle göğsünüze doğru esnetin. Aynısını diğer bacağa da uygulayın. Her iki bacak için bu işlemi dörder kez yapın.
Hamilelik ve Duruş Bozukluğu
Duruş bozukluğu hamilelerin hayat kalitesini düşürüyor. Peki bu durumda neler yapılmalı?
DİĞER HABERLER
Türkler Evlilikte Az Çocuk İstiyor!
Yapılan bir araştırmaya göre Türkler, evlilikte eskiye göre çok çocuk istemediği açıklandı.
Gebeliği Engelleyen 5 Önemli Neden
Kısırlık tedavisi gören kadınlarda pek çok faktör başarıyı olumsuz etkileyebiliyor.
Lavanta Yağıyla Bebeğinizi Sinek Isırıklarından Koruyun
Arı, kene, böcek, sivrisinek sokmalarına karşı hazırlıklı olmanın ve önlem almanın tam zamanı…
“14 Şubat’ta Partnerinizle Kilo Vermeye Başlayın ”
“Sağlığımız Hakkında 8 “Hurafe””
“Kusursuz Makyajın Sırrı Bu Fırçalarda!”
“Tüm Zamanlar, Nacar “HeartBeat“ ile Aşk’a Açılıyor!..”
“Hayatınızı kolaylaştıracak basit egzersizler... ”
“Patolojik Aşkta Mantık Yoktur”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32