GÜNDEM

Bu Bayram Evdeyiz

Ramazan Bayramı’nda tatile değil aile ziyaretine gidiyoruz!
 
   
 
 
     

Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketi DORinsight’ın araştırması Ramazan Bayramı’nı değerlendirme tercihlerini ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 50’si bayramı evde, aileleriyle birlikte geçirmeyi planlıyor. Yüzde 21’i ise bayram tatilini aileleriyle değerlendirmek için yolculuk yapacak. Tatile gitmeyi tercih edenlerin yüzde 31’i ise her şey dahil 5 yıldızlı otelde kalmak istiyor.

Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketi DORinsight, Ramazan Bayramı’na günler kala, bayram tatilinin nasıl değerlendirileceğine dair tercihleri araştırdı. 9.990 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre bu bayramda aileler biraraya gelecek, büyük çoğunluk bayram tatilini aileleriyle birlikte geçirecek.

Bayramda aileler buluşuyor

DORinsight tarafından yapılan araştırmaya katılanların yüzde 50’si Ramazan Bayramı’nı evde ailesiyle birlikte geçirmek istediğini ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 21’i de bayramı aileleriyle geçirmek için başka bir şehre yolculuk yapacak. Bayramda tatile gitmeyi tercih edenlerin oranı yüzde 18. Araştırmaya katılanların yüzde 11’i ise tatili 2’ye bölüp yarısını ailesiyle, yarısını tatilde geçirmek istediğini söylüyor. Bayramı aileleriyle birlikte geçirmeyi tercih edenlerin yüzde 89’u manevi olarak ailesinin yanında kalmak istiyor. Yüzde 11’i ise maddi nedenlerden dolayı tatile gidemiyor ve mecburen bayramı ailesinin yanında geçiriyor.

Ramazan Bayramı’nı nerede geçireceksiniz?
Başka bir şehirde yaşayan ailemin yanında %21
Evde olacağım %50
Tatile gideceğim %18
2 gün ailemin yanında, 2 gün tatilde olacağım %11

Tatilde ilk tercih: Her şey dahil 5 yıldızlı otel

Bayramda tatile gitmeyi planlayanların yüzde 87’si yurtiçinde bir tatil beldesine gitmek ve bol bol dinlenmek istiyor. Yurt dışında tatil yapmayı tercih edenlerin yüzde 7’si vizesiz, yüzde 5’i ise vizeli bir ülkeye gitmeyi planlıyor. Yurt içi tatilinde ilk tercih ise her şey dahil 5 yıldızlı bir otele gitmek. Tatile gideceklerin yüzde 31’i 5 yıldızlı otele, yüzde 23’ü yazlıklarına gideceğini söylüyor. “Pansiyon ya da apartta tatil yaparım” diyenlerin oranı yüzde 24, “Butik otele giderim” diyenlerin yüzde 18. Bayramda tatile gitmeyi planlayanların yüzde 4’ü ise çadır kampını tercih ediyor.

Nasıl bir tatil yapmayı planlıyorsunuz?
Her şey dahil 5 yıldızlı otel %31
Butik otel %18
Pansiyon/apartta konaklama %24
Çadır kampı %4
Tatilimi yazlık evimde geçireceğim %23

Tatil bütçesi 1000 - 2000 TL arasında


Konaklama kadar ulaşım tercihleri de tatil bütçesini etkiliyor. Tatil yapmayı planlayanların yüzde 45’i kendi araçlarıyla yolculuk yapacaklarını ifade ediyor. Yüzde 30’u ise tercihini uçaktan yana kullanıyor. Tatile otobüsle gideceklerin oranı yüzde 21, denizyoluyla gideceklerin yüzde 2, trenle yolculuk etmeyi planlayanların oranı ise yüzde 1. Konaklama, ulaşım ve tatilde yapılacak harcamalar dikkate alındığında tatil bütçesini de önceden ayırmak gerekiyor. Tatile gideceklerin yüzde 34’ü tatil için ayırdıkları bütçenin 1001 - 2000 TL arasında olduğunu söylüyor. Yüzde 27’si 501 – 1000TL arasında, yüzde 28’i 2001 TL ve üzerinde tatil için bütçe ayırdıklarını ifade ediyor. Bayram tatili bütçesini 500 TL’nin altında tutanların oranı ise yüzde 11.

Bayram tatili bütçeniz nedir?
500 TL’den az %11
501 – 1000 TL %27
1001 – 2000 TL %34
2001 TL ve üstü %28

Araştırmaya katılanların yüzde 60’ı son birkaç yıldır bayram tatilini aileleriyle birlikte geçirdiklerini ifade ediyor. Araştırma sonuçları bu yılda da bu oranın korunacağını gösteriyor. Yüzde 18’i ise önce aile ziyaretini gerçekleştiriyor ve ardından tatile çıkıyor. Son yıllarda bayramı tatile giderek değerlendirenlerin oranı yüzde 10. Araştırmaya katılanların yüzde 9’u ise son yıllarda bayramda bir yıl tatile gidip diğer yıl ailesiyle geçirdiğini söylüyor. Katılımcıların yüzde 3’ü ise son birkaç yıldır bayram tatilini farklı tercihlerle değerlendirmiş.

 

Etiketler: Bayram, Ev, Tatil, Aile
Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>