GÜNDEM

Medya İyi Örnekleri de Göstermelidir

Son dönemde ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu baskınlarını değerlendirildi...
 
   
 
 
     

Karaman, ünlü simaların özellikle gelişme çağındaki çocuk ve gençlere rol modellik yaptığını ifade etti. Karaman, sanatçıların yalnızca alkol ve uyuşturucu bağımlılıkları ile gündeme getirilmesinin yanlış olduğunun altını çizerek; “Medya, alkol, uyuşturucu kullanmayan sadece sanatı ile var olan isimlere de yer vermelidir” dedi.

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Habertürk ekranlarında katıldığı Güne Bakış programında ünlü isimlere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu baskınlarını değerlendirdi. Uyuşturucuya başlama yaşının ülkede 13,8’e kadar düştüğünü söyleyen Karaman kullanıcı profiller arasındaki uçurumu da değerlendirdi.

“Bir yanda her istediğini elde eden ve artık farklı deneyimlere yönelen üst gelir düzeyine mensup gençler, diğer yanda ise aile içi şiddete maruz kalan çok ciddi maddi ve psikolojik sorunlarla boğuşan gençler var. Dolayısı ile elimizde iki çok farklı grup var ve her birinin nedenlerini kendi içinde değerlendirmeliyiz.

İYİ ÖRNEKLERİ DE GÖSTERMELİSİNİZ


Uyuşturucu madde kullanımının engellenmesinde devlet, medya, sivil toplum kuruluşları, eğitimciler ve aileler beraber hareket etmek durumundadır. Bu tür haberlerde hep medyatik isimler öne çıkarılıyor. Yeni yetişen kuşaklar için bu görüntüler travmatiktir. Örnek aldığı kişileri ekranda, yasa dışı bir madde kullanımı haberinde izliyorlar. Bağımlılıklar hakkında aileleri, eğitimciler, STK’lar o çocuğa ne öğretmişse hepsi tepe taklak oluyor. Medya, uyuşturucunun kişileri ne hale getirdiğini daha çok ekrana taşımalıdır. Farkındalık yaratmalı ve bilinçlendirmelidir. Ben bunu bir halk sağlığı uzmanı olarak rica ediyorum. Bu ülkede alkol, sigara ve uyuşturucudan hassasiyetle uzak duran sanatçılarımız var. Bunların ekranda yüceltilmesi, gelecek nesillerimiz için bir yatırım olacaktır. Sağlıklı bir nesil için toplumun tüm bileşenleri beraber çalışmalıdır.

HELİKOPTER AİLELER


Aileler, çocuklarına sorumluluk almayı öğretmelidirler. Zamanımızda maalesef ‘Helikopter’ gibi sürekli çocuklarının etrafına pervane olan anne babalar çocukların kendi karar verme yetilerinin gelişmesini engellemektedirler. Çocukların her arzusunu yerine getirmek ona en büyük zararı vermektir.”

 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>