Cilt Düşmanları
Aman dikkat... Haberimizde bahsi geçenler cildiniz için büyük tehlike taşıyor!...
![]() |
||
Yağlar: Bilim adamlarına göre yaşlanmanın en büyük sebebi insan vücudundaki yağların oksidasyonudur. Kötü yağlardan uzak durmak cilt sağlığı için gereklidir. ( kırmızı et, mayonez, çikolata, çörekler, patates cipsi, fıstık ezmesi, margarin, fast-food ürünler.) Ancak beslenme programımızdan yağları tamamen çıkartmak da cildimiz için yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.Cildin iyi yağlara ihtiyacı vardır( zeytinyağı,soya yağı,fındık,balık.)
Sigara: Sigara cildin oksijenlenmesini %30 azaltır ve cildi olması gerekenden %40 daha inceltir.Tüm bunlar cildin gevşemesi, sarkması ve kırışmasına neden olur.
Alkol: Alkol vücudu susuz bırakır ve B vitaminlerini çalar.B vitamini saç ve tırnakları güçlendiren, cildin ışıltılı ve temiz olmasını sağlayan bir vitamindir.
Kafein: Kafein cildi susuz bırakarak ve stres hormonlarının salgılanmasını arttırarak cildin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden olur.
Güneş: Güneşin UV ışınları cildin üst tabakasına nüfus ettiğinde yaşlanmadan sorumlu olan serbest radikal üretimi artar, yeni hücre üretimi ve vücuttaki C vitamini stoku azalır. Bunun sonucu olarak ciltte lekeler, kırışıklıklar, pürüzlenmeler, kalınlaşmalar ve kılcal damar hassaslaşması görülür.
Uyku Pozisyonu: Yüzükoyun uyuma ciltte sarkma, kırışıklık ve torbalanmalara neden olur.
Yo-yo Diyetler: Hızlı kilo verdiren diyetler cildin en büyük düşmanlarından biridir.Kilo alındığında cilt gerilir;kilo verildiğinde ise eski haline dönemez,sarkar.
Stres: Aşırı stres durumunda kortizol denilen hormon yüksek düzeyde salgılanır. Kortizol erken yaşlanma hormonu olarak bilinmektedir.
“Kale’den Estetik ve İşlevsel Armatürler”
“Beş gün boyunca üç alan iki ödeyecek ”
“Kusursuz bir sevgili olmanın yolları ”
“Altın Portakal’dan ‘Çocuk Gelinlere Hayır!’”
“Beklemesini Bilen Derviş Beklemekten Şişmezmiş! ;)”
““Başrolde Emel Sayın” Konserleri Başlıyor”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32