KÜLTÜR-SANAT

‘Kavşak’ Altın Portakal’da!...

Selim Demirel’in ilk uzun metraj filmi olan ‘Kavşak’ın galası AKM Aspendos Salonu’nda yapıldı.
 
   
 
 
     

AKIN AKIN FESTİVALE

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin sonuna yaklaşılırken, etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Festivalin beşinci gününde gerçekleştirilen film gösterimleri ve atölye çalışmaları, sanatseverlerin yoğun katılımına sahne oldu.

‘KAVŞAK’ ALTIN PORTAKAL’DA

Selim Demirel’in ilk uzun metraj filmi olan ‘Kavşak’ın galası AKM Aspendos Salonu’nda yapıldı. Bir muhasebecinin yaşadığı dramı konu edinen Kavşak’a izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Antalyalılarla birlikte filmi izleyen yönetmen ve oyuncular, film sonunda söyleşiye katılarak izleyicilerin sorularını yanıtladı. Söyleşiye, yönetmen Selim Demirdelen, oyuncular Güven Kıraç, Umut Kurt, Cengiz Bozkurt, Başay Olay katıldı. Filmini ‘Güven karakterinin (Güven Kıraç) filmi’ diye niteleyen Demirdelen, “ Yan karakterler Güven’in yolculuğunda ve yüzleşmesinde bir şekilde ona dokunuyorlar” dedi. Bir izleyicinin “Ödül almayı bekliyor musunuz” sorusunu yanıtlayan Güven Kıraç, “ Ödül olmak iyi bir şey ama çok önemsemiyoruz. Bizim için izleyicinin filmi beğenmesi daha önemli” diye konuştu.

ANGELOPOULOS SİNEMASI ÜZERİNE...


Sanatsal sinemanın en ünlü temsilcilerinden Yunan yönetmen Theo Angelopoulos’un ‘Ağlayan Çayır’ (The Weeping Meadow) filmi, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir ‘film okuma etkinliğinde’ ele alındı. Yönetmenin 35. sanat yılında çektiği 12. filmi olan ‘Ağlayan Çayır’, 20. yüzyılın başlarında göç etmek zorunda kalan Yunanlılara adanmış. Müzikleri yine Angelopulos kadar ünlü Eleni Karaindrou’nun imzasını taşıyan filmin ele alındığı etkinliğe, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımı oldu.

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Şenay Genç, Angelopoulos’un bu filminin ne tek başına aşk, ne tek başına kadın, ne de tek başına bir göç hikayesi olduğunu, yönetmenin bu filmiyle bir yüzyılın öyküsünü anlattığını söyledi. Genç, filmde mültecilerin yerleştiği Selanik’in tiyatro sahnesini andıran yapısına dikkat çekti.

KISA FİLMİN BİRİNCİSİ “BİR NOTA BİR ÇİZGİ”


Uluslararası Rotary Kısa Film Festivali’nde dereceye giren filmler, Akdeniz Üniversitesi’nde izleyici ile buluştu. Gençlerin çektiği kısa filmlere üniversite öğrencilerinin ilgisi büyüktü. Yarışmada birinciliği elde eden ‘Bir Nota Bir Çizgi’, ikinci seçilen ‘Artı Beş ve üçüncü olan ‘Mendilci Kız’, toplumsal sorunlara değinen konularıyla büyük beğeni topladı.

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>