Büyük memeye estetik için üç neden
Kadınlarda büyük memeye estetik ameliyatı yapmak için üç neden gerekiyor.
2- Emzirme sonucunda büyüme,
3- Aşırı kilo alıp verme sonucunda oluşan büyüme.
International Hospital’dan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Nuri Soysal, meme estetiğinin herhangi bir yaşı olmadığını, çok gençken kilo alıp vermiş, doğum yapmamış kadınların yanısıra, doğum yapıp kilo almışlara ve ileri yaştaki kadınlara da yapılabildiğini belirtiyor.
Meme küçültme ameliyatlarından sonra kişinin süt vermesinde ya da hamile kalmasında genellikle bir sorun oluşmuyor. Meme dokusundaki bozulmalar, meme dokusunun sarkmasıyla kendini gösteriyor. Meme ucu da aşağı düşüyor, bunların sarkmasıyla da deri dokusu bollaşıyor. Bu durumda meme dokusunun toparlanıp göğüs kasının üst kısmına asılmasını içeren bir ameliyat yapılıyor. Meme ucu aşağı düştüyse, yukarı kaydırılıyor ve olması gerektiği yere taşınarak sabitleniyor. Bollaşan deri dokusunun fazlasının da kesildiğini anlatan Dr. Nuri Soysal, “Bu dokunun kesilip atılmasıyla bir iz oluşuyor. Eskiden T şeklinde bir iz oluyordu. Şimdi sadece meme ucundan ya da meme ucundan aşağı doğru uzanan tek bir çizgi iziyle bu teknik kullanılıyor.”
Sıfır izle ameliyat olmuyor
Memede oluşan sarkmalar, kişinin dış görünüşünden rahatsız olmasına, istediği kıyafetleri giyememesine yol açıyor. Bunun için de sarkan memeyi toparlayıcı ama daha az bir iz ile ameliyat yapılıyor. Hiç iz olmadan ameliyat yapılamayacağını anlatan Dr. Soysal, “Önemli olan bu ameliyatı yaparken hastanın güzel bir memeye sahip olabilmesidir. Bu nedenle memeyi az izle toparlamaya çalışıyoruz. Ama hiç izsiz olmuyor” dedi.
Derideki çatlaklar ameliyata engel değil
Meme derisinde sık kilo alıp vermeyle birlikte oluşan çatlakların küçültme yapılan bölgedeki kısmının kesilip atıldığını belirten Dr. Soysal, bunun dışında kalan yerleri gerginleştirdikleri için çatlakların daha az belirgin olduğunu söyledi. Meme dokusunun çok büyük olması halinde küçültme ameliyatı yapılıyor.
Koyu tenliler izi daha iyi saklar
Meme ameliyatlarından sonra izlerin iyileşmesi kişilere göre değişiyor. Bazı kişilerde 3-6 hafta içinde iyileşme oluyor, bazılarında ise bir veya iki yıl sürüyor. İz yapısını oluşturan faktörler, kişinin kendi deri yapısından kaynaklanıyor. Derinin rengi, gerginlik derecesi, gibi faktörler bunu etkiliyor. Koyu tenlilerde izlerin iyileşmesi daha uzun bir zaman alabiliyor. Ama açık tenlilerde izler daha kolay görülüyor. Ameliyattan sonra hastalara bir süre korse takmaları ve sporcu sutyeni kullanmaları öneriliyor, ağır kaldırmamaları isteniyor. Ayrıca sigara içmemeleri, aspirin kullanmamaları gerekiyor. Kol hareketi meme dokusunun tesbit edildiği göğüs kasını hareket ettirdiğinden, hastanın kolunu çok kaldırmaması isteniyor. Yaklaşık 8-10 hafta sırt üstü ya da yan tarafa yatın diye öneride bulunuluyor.
“Madrid’de Cansu Dere Rüzgarı!”
“"The Taste Of Ist"Milano`da! ”
“Sağlığınız İçin Haftada İki Kez Kırmızı Et Tüketin”
“Kar Esaretini “Aile İçi İletişim” Fırsatına Çevirin! ”
“Pandemi Tatil Alışkanlıklarımızı Değiştirdi ”
“Tukaş, ilk 500'de hızlı yükseliyor! ”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32