Selülitle yaşamak kaderiniz olmasın
Kötü beslenme, stres, dar pantolonlar, sıcak suyla banyo... Hepsi selülit nedeni. Ancak günde birkaç dakika spor ve iyi beslenmeyle selülitleri kovmak mümkün
![]() |
||
Stres de artırıcı bir faktör
Stresli durumlarda selülit riskini artıran, böbrek üstü bezleri salgılarından "kortikoid" hormonu. Yeterince gelişmeyen kaslar da potansiyel oluşturuyor. Selülitin oluşum şeması basit: Östrojenin (kadınlık hormonu) etkisiyle yağ şişkinliklerinin hacimleri artar ve damarlara baskı yapar. Bu da dolaşımı bozar. Deri altı bölgesi kalınlaşır (portakal kabuğu gibi). Hücre kalıntıları vücuttan tam olarak atılmaz, su hareketi bozulur.
Atın atın, fazla kilolarınızı atın!
• Zayıflayın. Unutmayın! Yağ depoları selüliti oluşturan baskıları artırır.
• İyi beslenme alışkanlıklarını benimseyin.
• Dolaşım bozukluğunu tedavi edin. Hareketsizlik ve modern hayatın getirdiği alışkanlıklarla ciddi boyuta ulaşan bu sorun, dar pantolon ve etek giymek, çok sıcak suyla banyo yapmak, güneşte uzun süre kalmakla ortaya çıkar. Günde birkaç dakika ip atlamak, haftada iki üç kez egzersiz (yürüyüş, jogging, bisiklet, yüzme) yapmak yararlı olur.
• Strese karşı savaşın. Gevşeme hareketleri ve yoga uygulayın.
• Lokal kremler uygulayın.
““Tarla Kuşuydu Juliet” Prömiyeri Yapıldı!”
“Bebeğinizle aranızdaki engeli ortadan kaldırın ”
“Kişiye özel yılbaşı sepetleri!”
“Fashion Week Istanbul Bugün Başlıyor”
“Doğal bakımla çok özel saçlar ”
“Gerçek doğallığı Lipton Ice Tea Green’de tadın! ”


REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32