Ancak kutlama yemeği için kurulan birbirinden ihtişamlı sofralar sağlığı bozabilirken, fazla kiloları da beraberinde getirebiliyor.
2015 sizin için sağlıkla başlasın
Sağlıklı olmanın temelinde tükettiğiniz ve tüketmediğiniz gıdalar yatmaktadır. Beslenme biçiminizde neyi seçer ve tüketirseniz ona göre sonuçlarla karşılaşacağınızı unutmayın. Bunun için yeni yılın ilk sabahı itibariyle bu önerilere kulak verin. Sağlıklı olmadıktan sonra alacağınız diğer kararların hiçbirini uygulayamayacağınızı düşünün ve sağlıklı yaşama ilk adımı beslenme biçiminizi düzenleyerek atın.
“Nasıl olsa yılbaşında çok yerim” demeyin
Akşam nasıl olsa çok yerim düşüncesi ile uyandıysanız, gerçekten istemeseniz de çok yiyeceksiniz demektir. Yılbaşı gününün koşuşturması kahvaltınızı aksatmasın, mutlaka sıkı bir kahvaltı yapın. Yumurta, birkaç çeşit az yağlı peynirler, bol yeşillik, mutlaka kahvaltınızı tamamlayacak 1-2 dilim tam buğday ekmeği ve gün içerisinde size enerji sağlayacak 1-2 tatlı kaşığı fındık ya da fıstık ezmesi iyi bir başlangıç olacaktır.
Günün telaşı yüzünden ara öğününüzü aksatmayın
Günlük beslenme planımızda çok sık olmasa da mutlaka ara öğün yapılması gerekmektedir. Yılbaşı günü yine ekstra telaşlarımız bize yapmamız gereken öğünlerimizi aksatabilir. Sabah evden çıkmadan badem / ceviz / fındık + kuru meyve şeklinde öğünler hazırlayıp çantanıza atın. En güzel ara öğünlerden biri olan süt de 200 ml’lik kutu şekliyle çantanızda yer alabilir. Bu pratik öğünler, gün içerisinde çok acıkmalarınızı engelleyip, sizi akşama daha stressiz, daha tok hazırlayacaktır.
Yılbaşı akşamı yasak değil, dikkat önemli
Eğer programınız dışarıdaysa ve yemekliyse aperatiflerle başlayıp tatlıyla son bulan zengin menü ile karşı karşıya kalacaksınız demektir. Gece uzun olduğu için neredeyse her şeyin tadına bakılacaktır. Yılbaşı akşamı yasağınız olmamalı, ancak gerçekten önünüzdeki masaya hakim olmalısınız. Önce gözünüzle sizin için ne doğru, ne yanlış bunu seçmelisiniz. Sonra herkes gibi, tabağınıza önce uygun gördüklerinizi almalısınız.
Aşırı soslu yemeklerden uzak durun
Yılbaşı günü, en tehlikeli şeylerden biri de soslu yemek çeşitleridir. İçeriğini bilemediğimiz soslar, birçok sağlıklı yemeği bir anda çok kalorili hale getirebilir. Mümkün olduğu kadar sade haliyle hazırlanmış yemekleri veya aperatifleri seçin. Karbonhidratlara yılbaşı gecesi dikkat edin; ana yemeklerin yanında çok fazla püre, patates kızartması, pilav ve makarna tüketmeyin.
Yeni yıla sağlıklı girmenin yolları
Yeni yılın ilk sabahı itibariyle alacağınız basit önlemlerle yeni yılınızın sağlıkla başlamasını sağlayabilirsiniz:
1. Gün boyu bol su tüketin. Örneğin; 2 litre sürahinizi su ile doldurun, içerisine limon dilimleri, nane yaprakları, çubuk tarçın atarak alkolün etkisiyle oluşabilecek ödemleri atın.
2. Sabah hafif ama içeriği zengin kahvaltı yapın. Örneğin; Prebiyotik yoğurt içerisine yulaf ezmesi ve yaban mersini ekleyerek güzel bir kahvaltı kasesi hazırlayabilirsiniz.
3. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 40-45 dakikalık yürüyüşler yapın.
4. Yılbaşı ertesinde öğünlerinizde mutlaka bol yeşillikli salatalar seçin.
5. Gün içerisinde tüketeceğiniz yeşil çay, mısır püskülü, kiraz sapı gibi bitki çayları da yorulmuş vücudunuza ve sindirim sisteminize iyi gelecektir.
6. Kafein alımınızı yeni yılın ilk gününde mümkün olduğu kadar sınırlandırın.
Yeni Yılın İlk Gününe Dinç Uyanmak İçin Öneriler
Yeni bir yıl, sağlıklı yaşama iyi bir başlangıç yapmak için en güzel fırsatlardan biri anlamına geliyor.
“Tüm Soru İşaretlerinin Giderileceği DARK Final Sezonunun Resmi Fragmanı Paylaşıldı”
“Mandalinanın 10 Önemli Faydası”
“Parlak, doğal ve şekillenen saçlar...”
“Çalışanlar En Çok Kedi Besliyor!”
REKLAM
reklam@cosmoturk.com
İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com
TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32