TATİL

2022 Yazının Tatil Alternatifi Kampçılık Türkiye’de Hızla Popülerleşiyor

Son dönemlerin gözde aktivitelerinden olan kampçılık, popülerliğini hızla artırmaya devam ediyor.
 
   
 
 
     

Geçtiğimiz üç yılda yapılan çevrimiçi aramaları kapsayan araştırmaya göre ‘ücretsiz kamp alanları’ en fazla aranan tatil alternatifi olurken, kiralık karavan, kamp çadırı terimleri en çok aranılanlar listesine girmeye başladı.

Özellikle kalabalık şehirlerin gürültü ve stresinden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi, doğayla bütünleşmeyi sağlayan kamp tatili oluyor. Gerek tek başına kafa dinleyerek sakinleşmek gerekse sevdikleriyle birlikte unutulmaz bir doğa tatili deneyimi yaşamak isteyenler, tercihini kamp yapmaktan yana kullanıyor. Bu durum, kampçılığın Türkiye’de hızla popülerleştiğini gözler önüne seriyor.

Kamp severler yeni ve güncel bilgilere ihtiyaç duyuyor


Kamp severler için doğayla iç içe olmak, en büyük huzur ve keyif kaynağı. Her seferinde farklı bir doğa manzarasında tatil deneyimi yaşamak, onlar için büyük önem taşıyor. Bu yüzden herkesin gözdesi haline gelen kamp tatili, internet aramalarında da giderek daha fazla yer almaya başladı. Ancak daha önce keşfedilmeyen ve kamp yapmaya değer güzellikte kamp alanları bulmak, büyük bir sorun haline gelebiliyor.

Kamp tutkunlarının çoğu, kamp hayatı ve yeni yerler keşfetme ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılıyorlar. Geçtiğimiz üç yılda yapılan çevrimiçi aramaları kapsayan araştırmaya göre ‘ücretsiz kamp alanları’ en fazla aranan tatil alternatifi olurken, kiralık karavan ve araç kiralama terimleri en çok aranılanlar listesine girmeye başladı. Bu durum, yeni yerler keşfetmek isteyen kamp severlerin, kampa gitmeden önce internette detaylı araştırmalar yaptığını gözler önüne seriyor. Son 3 yılda, Kamp çadırı ile ilgili hem bilgi hem de satın alma amaçlı aramalarda da yüzde 400’ün üzerinde bir artış gözmeleniyor.

Teknolojik inovasyon kamp hayatına da yansıdı

Teknoloji, hayatımızın her alanını adeta ele geçirmiş durumda. Günlük hayattan iş dünyasına kadar aklımıza gelen tüm alanlarda, teknolojinin durdurulamaz gücünden faydalanılıyor. Haliyle bu durum, tatil tercihlerine de yansıyor ve kişileri tatille ilgili seçimlerde teknolojiyi kullanmaya itiyor. Teknolojinin sunduğu en büyük hizmetlerden olan internet sayesinde birbirinden farklı tatil alternatifleri için kamp yerleri keşfetmek, oldukça kolaylaşıyor.

Tatil dendiğinde ilk akla gelenlerden biri olan kampçılık, internet sayesinde çok daha renkli ve herkes tarafında erişilebilir hale geliyor. İnternet üzerinden kamp hayatı hakkında detaylı araştırmalar yapma imkanı bulan kamp severler, tatillerini çok daha keyifli ve konforlu bir şekilde yaşama şansına erişiyor. Teknolojik inovasyonun sağladığı çeşitlilik sayesinde kamp yapmak hem kolay hem de her seferinde bambaşka deneyimler yaşama imkanı sunan cazip alternatifler bulmak mümkün.

Kampçıların tüm ihtiyaçlarına tek noktadan çözüm

Kamp ruhunu doyasıya yaşamak isteyen kamp severler, yeni bir kamp macerasına başlamadan önce pek çok şeye ihtiyaç duyuyor. Bunların başında; keşfedilmeyi bekleyen yeni kamp alanları, farklı kamp çeşitleri, kampta kullanılması gereken malzemeler, kamp aktiviteleri gibi çok sayıda konu yer alıyor. Kamphayati.com, kamp hayatına dair tüm merak edilenleri, ihtiyaç duyulan tüm bilgileri ve akla takılan tüm soruları cevaplıyor.

“Kamphayati.com, kampçılığa yeni başlayanlar ya da uzun süredir kamp yapan ancak yeni yerler ve kampa dair yeni bilgiler edinmek isteyenlere rehberlik ediyor.” diyen doğa sever girişimci ve kamphayati.com kurucusu Onur Aksakaloğlu “Karavan kampı, çadır kampı ya da glamping gibi birbirinden popüler kamp çeşitlerinden kampta yapabileceğiniz yemeklere, püf noktalardan birbirinden keyifli kamp aktivitelerine kadar kampla ilgili her şeye, kamphayati.com üzerinden kolaylıkla ulaşabilir.” diyor ve girişimin geleceği ve kamphayati.com’un önümüzdeki dönem planları hakkında şu bilgileri paylaşıyor:

“Kamphayati.com ile her zaman gelişen ve yenilenen kamp trendlerine uyum sağlayan geliştirmeler yapmayı amaçlıyoruz. Kamp, kampçılık, doğal hayat hakkında bilgi kaynağı olmayı hedefleyen bir start-up olan kamphayati.com projesinin 2. fazında ücretsiz yararlanılabilecek kamp alanları indeksi, 3. fazında kamp malzemeleri alışveriş ve takas sistemi, 4. fazında ise kamp ve kampçılık forumunu yayına almayı planlıyoruz.

Bu geliştirmeler sayesinde kamp alanında bir rehber olma yolunda ilerlemeye devam edecek olan kamphayati.com’da, kampçılıkla ilgili ihtiyaç duyulan her şeye tek noktadan ulaşabilecek ve diğer kampçılarla güven içinde sosyalleşebilinecek.”

https://kamphayati.com/ ziyaretçilerini bekliyor

Halihazırda kamp türleri, kamp alanları ve kampçı rehberi kategorilerinde bulunan içerikler ile kamp serüvenini kolay ve keyifli hale getiren, yeni başlayan kampçıları bilgiyle destekleyip profesyonellere ise alternatif fikirler sunan kamphayati.com’da kampa dair her şeyi bulunabiliyor. İster ilk defa kamp yapmayı planlayan maceracı bir kamp sever isterse de kampa dair farklı tüyolar ve yeni yerler keşfetmek isteyen bir kampçı olsun, kamphayati.com tüm bu ihtiyaçlara rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Kampta ihtiyaç duyulan ekipmanlar, kamp sürecini unutulmaz hale getirecek aktiviteler, kamp mutfağına dair özel bilgiler, birbirinden lezzetli ve pratik kamp yemek tarifleri ile en popüler kamp türlerine kadar her şey için kamphayati.com’u ziyaret edebilirsiniz!


 

Favorilerinize ekleyinAnasayfaya dönPaylaşın
GÜNLÜK FALINIZ
HAVA DURUMU

REKLAM
reklam@cosmoturk.com

İLETİŞİM
cosmoeditor@cosmoturk.com

TEL: (0212) 280 07 00
FAX: (0212) 244 13 32

-->
>